Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οικονομικό γλυκό ψυγείου!


Μπαγιαδέρα

Για το μείγμα με κακάο και μπισκότα Petit

Υλικά
100 ml. γάλα
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
1 κουτ. σούπας κακάο
300 γρ. αλεσμένα μπισκότα Petit



Για το μείγμα με ινδοκάρυδο

 
Υλικά
100 ml. γάλα
150 γρ.ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1  βανίλια
 200 γρ.ινδοκάρυδο
50 γρ.αλεσμένα μπισκότα Petit


Για την Βάση με κακάο
Ζεσταίνεται πολύ καλά το γάλα,την ζάχαρη, την βανίλια, το βούτυρο και το κακάο
και τα ανακατώνεται πολύ καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και να ενωθούν
όλα τα υλικά.Δεν πρέπει να βράσουν.Όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα το βάζετε στα
αλεσμένα μπισκότα, τα ανακατώνεται όλα μαζί και τα τοποθετείται σε ένα ταψί 28*23
εκατοστά και το αφήνετε να κρυώσει.


Για το μείγμα με ινδοκάρυδο

Ακολουθείται ξανά την ίδια διαδικασία.Ζεσταίνεται πολύ καλά το γάλα,την ζάχαρη,
την βανίλια, το βούτυρο και τα ανακατεύεται πολύ καλά μέχρι η ζάχαρη
να διαλυθεί εντελώς και να ενωθούν όλα τα υλικά. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα
βάζετε μέσα τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάρυδο, τα ανακατεύεται  καλά και βάζετε
το μείγμα πάνω από το μείγμα με κακάο. 

Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις. 
Κόβετε το γλυκό σε μικρούς ράβδους και το πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο.


 

πηγή και φώτο από εδώ