Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Πως να κάνουμε εύκολα Τερίνα Σοκολάτας!


Μερίδες 10
Προετοιμασία 30΄    Αναμονή 4 ώρες

Υλικά

400 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
300 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ. ζάχαρη άχνη
10 κουτ. σούπας κακάο, κοσκινισμένο
2 αυγά
1 φλιτζανάκι του καφέ κουαντρό ή λικέρ πορτοκάλι ή γκραν μαρνιέ
150 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη για γαρνίρισμα

 Διαδικασία
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Το αποσύρουμε και το ανακατεύουμε με την άχνη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά και το ποτό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Καλύπτουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, αφήνοντας τις άκρες της να εξέχουν από τη φόρμα. Αδειάζουμε λίγο από το μείγμα της σοκολάτας στη φόρμα, έτσι ώστε να απλώσει και να σχηματίσει μια λεπτή στρώση. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με μπισκότα και συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ στρώσεις κρέμας και μπισκότων μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Οσο πιο λεπτές στρώσεις κρέμας φτιάξουμε τόσο περισσότερα μπισκότα θα χρησιμοποιήσουμε.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες, να σφίξει το γλυκό. Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη. Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα και με ένα κουτάλι περιχύνουμε την τερίνα κουνώντας το κουτάλι πέρα-δώθε, για να σχηματιστούν γραμμές.


Συμβουλή :Μπορούμε να γαρνίρουμε την τερίνα με κακάο, αντί για λευκή κουβερτούρα.

πηγή και φώτο από εδώ glykesistories.gr