Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Πως κάνουμε το αυθεντικό Τιραμισου!


Είναι το πιο νόστιμο Τιραμισού που έχετε δοκιμάσει ποτέ !
Είναι το γνήσιο ιταλικό Τιραμισού!

Υλικά
3 μεγάλα αυγά
500 γρ τυρί μασκαρπόνε
300 ml Espresso  καφέ
200 γρ Μπισκότα Σαβαγιάρ
Κακάο σε σκόνη  ή στιγμιαίο ρόφημα σοκολάτας 
4 κ.σ Ζάχαρη 

Οδηγίες



1. Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους.


 2. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με ένα μίξερ  και σταδιακά προσθέτουμε τις 2 κ.σ ζάχαρη, μέχρι ο κρόκος του αυγού γίνει κρεμώδες και πάρει ένα χρώμα απαλό κίτρινο.



 3. Προσθέστε περίπου 5oo γραμμάρια  μασκαρπόνε σε ένα άλλο μπολ και  στη συνέχεια, με το μίξερ  ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών και μασκαρπόνε μαζί.



 4. Πλύνετε και στεγνώστε το σύρμα σας και, στη συνέχεια, χτυπήστε τα ασπράδια με τις 2 κ.σ ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν   κορυφές. Συνεχίστε διπλώνοντας τα ασπράδια- μαρεγγα  στο μασκαρπόνε και ανακατεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.



5.  Κάνετε μια ισχυρή δόση εσπρέσο και αφήστε το να κρυώσει.


 6. Σε ένα μεγάλο και αρκετά βαθύ πυρέξ ή αλουμινένιο σκεύος τοποθετείστε τα σαβουγιάρ  και περιχύνουμε πάνω από τα δύο τρίτα του μίγματος καφέ.


 7. Βάλτε το μισό  από το με ίγμα των αυγών σας πάνω από τα σαβου αγιάρ  και ένα παχύ στρώμα   κακάο. Χρησιμοποιήστε ένα στιγμιαίο ρόφημα σοκολάτας, καθώς είναι λίγο πιο γλυκό.


 8. Βουτήξτε τα υπόλοιπα μπισκότα  στο υπόλοιπο μείγματος καφέ  και προσεκτικά τοποθετήστε τα πάνω από  το κακάο.


 9. Αδειάστε το υπόλοιπο μείγμα των αυγών σας πάνω από αυτό και καλύψτε με τη σκόνη  κακάο και πάλι.


10 . Αφήστε το στο ψυγείο σας για δύο ώρες και σερβίρουμε.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .wikihow.