Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Πως να κάνουμε τούρτα με ντόνατς!


 Είναι εμφανίσιμη και εντυπωσιακή , ότι πρέπει για να ξετρελάνει
 τους μικρούς σας μπόμπιρες!
Ιδανικά για παιδικό πάρτυ γενεθλίων !

Yλικά
την αγαπημένη σας συνταγή για ντόνατς

Για την Ganache σοκολάτας:

125 γρ  κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη στιγμιαίου espresso
125 γρ κουβερτούρα  ψιλοκομμένη

Για την κρέμα σαντιγύ Mocha:

3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη στιγμιαίου espresso
Εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού

Οδηγίες
Φτιάχνετε και τηγανίζετε τα ντόνατς
 

Για να κάνετε  τη χτυπημένη κρέμα
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα παγωμένο μπολ. Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη, το κακάο και εσπρέσο σκόνη πάνω από την κρέμα γάλακτος και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήσε  μέχρι η κρέμα να γίνει σταυθερή.

Τοποθετείστε λαδόκολλα σε μια κυκλική φόρμα του κεικ με αποσπώμενη βάση .
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα από μόκα σαντιγύ στο κάτω μέρος της φόρμας  βάλτε μερκά ντόνατς  γύρω -γύρω , στη συνέχεια συμπληρώστε το κέντρο με περισσότερα ντόνατς, κόβοντας μερικά εάν είναι απαραίτητο για να προσπαθήσουμε  να καλύψουμε  όσο το δυνατό περισσότερο χώρο. Συμπληρώστε αυτό το στρώμα των ντόνατς με ένα παχύ στρώμα από μόκα σαντιγί, εξαπλώνοντας  προς τα έξω σχεδόν . Προσθέστε άλλο ένα επίπεδο ντόνατς, και συνεχίστε  εναλλασσόμενα στρώματα της κρέμας και ντόνατς μέχρι να έχετε τέσσερα στρώματα των ντόνατς συνολικά.

Συμπληρώστε το ανώτερο στρώμα των ντόνατς με  σαντιγί, απλώνοντας ένα λείο, ομοιόμορφο στρώμα στην κορυφή. Καλύψτε την τούρτα  με  πλαστικό περικάλυμμα και καταψύξτε κατα την  διάρκεια της νύχτας, ώστε τα ντόνατς να μαλακώσουν  και να συγχωνευτούν όλα  μαζί.


Για να κάνετε την Ganache σοκολάτα:
Ρίχνουμε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα  προσθέστε τη σκόνη espresso,  χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή. Τοποθετήστε την ψιλοκομμένη  σοκολάτα σε ένα  μπολ . Βάλτε την κρέμα να σιγοβράσει, και μόλις αρχίοσυν οι φυσαλίδες ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα και αφήστε τη να καθίσει για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα. Χτυπάμε μαζί απαλά μέχρι το μείγμα να είναι λαμπερο και λείο. Τοποθετείστε  πλαστική μεμβράνη από  πάνω και αφήστε το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.


Λίγο πριν το σερβίρισμα
Ανοίξτε την αποσπώμενη φόρμα και τοποθετήστε την τούρτα  σε μια πιατέλα σας.
Εάν η ganache έχει σφίξει  πάρα πολύ τότε καλό θα ήταν  να ζεσταθεί στο φούρνο μικροκυμάτων σε σύντομο χρονικο διαστήμα 5 ή 6 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να είναι υγρή  και να  ρέει εύκολα. Ρίξτε το πάνω από την τούρτα  από άκρη σε  άκρη και ας στάξει και από κάτω.
Καταψύξτε την τούρτα  για περίπου 20 λεπτά για να κρυώσει λίγο η  ganache. Μόλις γίνει αυτό τοποθετείστε  επιπλέον μινι  λουκουμάδες, σαντιγί, ή οποιαδήποτε άλλη γαρνιτούρα αν αυτό είναι επιθυμητό.


Σημαντικό : Η τούρτα θα πρέπει να καθίσει  μια νύχτα πριν την  σερβίρετε,

πηγή και φώτο από εδώ .sugarhero.com