Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Τα πιο νόστιμα και αφράτα μπισκότα σοκολάτας!


 Τα καλύτερα soft μπισκότα  με  Σοκολάτα
Είναι μαλακά, υγρά, κρεμώδες, και αρκετά χοντρά , για να βυθίζονται τα δόντια σας .  Το μυστικό σε αυτά τα cookies είναι το στιγμιαίο μίγμα πουτίγκα βανίλιας και δεν υπάρχει κάτι άλλο να την αντικαταστήσει. Τα cookies είναι μεγαλύτερα από ό, τι συνήθως και η παρτίδα αυτή κάνει 14 μπισκότα. Ψήνονται για περίπου 11 λεπτά  αυτό το μέγεθος μπισκότων, και αν  αλλάξετε το μέγεθος του cookie, θα χρειαστεί να αλλάξετε το χρόνο ψησίματος. Η ζύμη πρέπει να παγώσει πριν το ψήσιμο ώστε τα μπισκότα να μην απλώσουν  και γίνουν  λεπτά και επίπεδα.


 
Υλικά

3/4 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι καστανή ζαχαρη
1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ βανίλια πουτίγκα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
πρέζα αλάτι,
350 γρ (2 φλιτζάνια) τσιπ  κομματάκια σοκολάτας

 Οδηγίες:

Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε  το βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, τη βανίλια,  σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες για  περίπου 4 λεπτά.


 Σταματήστε, ξύστε κάτω από τις πλευρές του μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι το  μείγμα πουτίγκα, τη σόδα, το αλάτι προαιρετικά, και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά , περίπου 1 λεπτό.
Σταματήστε, ξύστε κάτω από τις πλευρές του μπολ και προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας, και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν καλά  περίπου 30 δευτερόλεπτα.


Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας κόψτε  περίπου 14 ισομεγέθεις κομμάτια   ζύμης, σχηματίζοντας   μπάλες .  Συμβουλή - Βάλτε εξτρα  μερικά κομματάκια σοκολάτας στην κορυφή της ζύμης.

Βάλτε σε ενα ταψί slipat ή λαδόκολλα τοποθετήστε τα  μπισκότα , και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι 5
ημέρες.


Μην παραψήσετε τα μπισκότα  επειδή τα cookies θα γίνουν λεπτά και θα απλώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C .  Τοποθετήστε τη ζύμη στο ταψί, σε απόσταση (ή  ψήστε 8 μπισκότα ανά φύλλο) και ψήστε για περίπου 11 λεπτά. Μην παραψήσετε τα cookies . Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν  στο φύλλο ψησίματος για περίπου 10 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
 
 Τα μπισκότα θα κρατήσουν σε  αεροστεγές δοχειο  σε θερμοκρασία δωματίου για έως 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη για έως 6 μήνες.

Εναλλακτικά, άψητη η ζύμη μπισκότων μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες, ή στην κατάψυξη για έως 4 μήνες, έτσι ώστε να ψήσετε όσα θέλετε  και να ψήσετε την υπόλοιπη ζύμη στο μέλλον.


 Tips
Μικρότερα cookies στεγνώνουν πιο γρήγορα και δεν υπάρχει  λαστιχωτή άκρη και μαλακό κέντρο.

Αντίθετα, μεγαλύτερα μπισκότα έχουν μια μεγάλη εσωτερική επιφάνεια, που σημαίνει πιο μαλακό, τρυφερό, χυμώδες μπισκότο  φορτωμένο με σοκολάτα.

Όπως συμβαίνει με όλα τα cookies θα πρέπει να παγώσετε  τη ζύμη πριν το ψήσιμο. Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για να έχουμε  παχιά  πρησμένα, γεμάτα cookies.

 Σκόνη βανίλια-πουτίγκα βρίσκουμε στα lidl
 
πηγή και φώτο από εδώ averiecooks.com