Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε λουλούδια μαρμελάδας!


Υλικά
200 ml  νερό
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
10 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κρόκο αυγού
1 πρέζα αλάτι
400 γρ αλεύρι

για την επικάλυψη 
1 ασπράδι αυγού
μαρμελάδα δαμάσκηνο 

για το πασπάλισμα
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο καρύδι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι



Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό, προσθέστε τη ζάχαρη και ξηρή μαγιά. Αφήστε  να σταθεί 3-4 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε 1 κρόκο αυγού 10 κουταλιές της σούπας λάδι, μια πρέζα αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώστε τη ζύμη,  και την αφήνετε να φουσκώσει.

Σε ένα άλλο  μπολ προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο καρύδι και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Χτυπ΄ηστε τα στο multi  για 30 δευτερόλεπτα για να γίνουν σκόνη.

Ανοίξτε σε κυκλάκια. Πιάστε τις άρες της ζύμης μαζί και σρέψτε προς τα μέσα . Βάλτε λίγα λουλούδια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα . Μέσα στον κύκλο βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα.  Χτυπήστε ελαφρά το  ασπράδι  αλείψτε με πινέλλο τα λουλούδια και πασπαλίζουμε με τη σκόνη του καρυδιου που κρατήσαμε πριν . Αφήστε το να σταθεί για 10-15 λεπτά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

πηγή και φώτο από εδώ daninakuhinja.