Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε cupcakes και γλάσο μελιού!


 Νόστιμα αφράτα λαχταριστά cupcakes με γλάσο μελιού!

μια συνταγή από Lauren Kapeluck
{για 12 cupcakes} 

Για τα cupcakes
115 γρ βόυτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι  γάλα
1/4 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ή 1 σκόνη βανίλιας




Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετείστε 12 θήκες χαρτάκια σε φόρμες για muffins
Σε μέτριο μπολ ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά: αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί τα υγρά συστατικά: το γαλα, το μέλι και τη βανίλια.
Στο μπολ του μίξερ χτυύστε το βούτυρο  και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη και ξύνοντας κάτω από τις πλευρές του μπώλ όπως απαιτείται.

Σταδιακά προσθέστε τα ξηρά και υγρά συστατικά, εναλλάσσοντας με αρχή  και λήξη τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 
Χρησιμοποιώντας σέσουλα παγωτού γεμίστε τα  cupcake περίπου 2/3 .Ψήστε για 18-20 λεπτά.

Μόλις τα cupcakes είναι εντελώς δροσερά βάλτε το γλάσο .


Για το γλάσο:
180 γρ  βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ τυρί κρέμα
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας μέλι
κίτρινη χρωστική τροφίμων (προαιρετικό)
κίτρινη  ζάχαρη

Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το  βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να ενωθούν.
Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε την ανάμιξη ξύνοντας τις πλευρές του μπώλόπως απαιτείται.
Ανακατεύουμε το μέλι.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες κίτρινο χρωμα τροφίμων

Τοποθετήστε το γλάσο σε κορνέ  με μια στρογγυλή άκρη  καιγαρνίρετε το γλάσο σε μια κυκλική κίνηση.
Προσθέστε  κίτρινη  ζάχαρη και απολαύστε!


πηγή και φώτο από εδώ thecakeblog.com