Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Τρουφάτη Σοκολατόπιτα Φανταστική από την Αργυρώ!


Υλικά

2 φλ αλεύρι
2 φλ ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλ κρέμα γάλακτος
Λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
2 μεγάλα αυγά
1 φλ νερό
220 γραμ βούτυρο
5 κουταλιές κακάο
1 φλ τρούφα σοκολάτας

Στρώμα σοκολάτας:
6 κουταλιές γάλα
5 κουταλιές κακάο
110 γραμ βούτυρο
4 φλ άχνη
1 βανίλια
1 φλ καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα
Τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα (χρωματιστή και μαύρη) 

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 β. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ταψάκι 25χ37 ή οβάλ πυρίμαχο. Βάζουμε σε μπολ την κρέμα και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε τα αυγά με την κρέμα. Ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο. Προσθέτουμε το νερό και το κακάο ανακατεύουμε να διαλυθεί. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την τρούφα. Ανακατεύουμε και στρώνουμε το μίγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 20 να σταθεροποιηθεί το γλυκό.

Για την σοκολατένια επικάλυψη, βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το κακάο και το βούτυρο. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια, αν βάλουμε ξηρούς καρπούς τους προσθέτουμε τώρα ψιλοκομμένους. Ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη ζέστη σοκολατόπιτα με την σοκολατένια επικάλυψη.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.


πηγή και φώτο από εδώ argiro.gr