Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Γλυκάκι με μπανάνες και nutella!


Για την βάση
2 1/2 φλιτζάνια μπισκότα μελιού
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι λιωμένη μπανάνα (1 / 2 μπανάνα)
1/4 φλυτζάνι  ανάλατο βούτυρο

Επιπλεον
1/2 βαζο nutella
3 μπανάνες σε φέτες

Για την Κρέμα
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
3  κρόκοι αυγών
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι κορν-φλάουρ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 βανίλια 


 Οδηγίες
Βάλτε στο moulti τα μπισκοτα , τη ζάχαρη, το βούτυρο, και την μπανάνα και πολτοποιείστε. Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί και αφήστε το  στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά (προθέρμανση φούρνο στους 175) 

  
Ψήστε το μείγμα  στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει 
να ροδίζει  και αφήστε να κρυώσει.


Απώστε  περίπου 1/2 ένα βάζο Nutella στο κάτω μέρος και τις πλευρές 
του ταψιού και βάλτε στο ψυγείο έως ότου η κρέμα είναι έτοιμη 


 Ανακατέψτε  όλα τα υλικά (εκτός από το γάλα και τη βανίλια) 
σε ένα μπολ, και χτυπήστε ελαφρά. 


Σε κατσαρόλι ζεστένουμε το γάλα  και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά . 
Προσθέστε 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα στο μίγμα  των αυγών και ανακατεύουμε.


 Προσθέστε το μίγμα αυγών πίσω στο ζεστό γάλα και ανακατέψτε μέχρι να πήξει.
 Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει .
 

Όταν κρυώσει, εναλλάξ βάλτε  την κρέμα με στρώματα φέτες μπανάνας.
Κρυώστε και σερβίρετε.

πηγή από εδώ instructables.com