Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Σοκολατάκια με γεύση καφέ !


Υλικά 

250 γρ  ζάχαρη
75 ml  νερό
125 γρ μαργαρίνη
100 γρ αλεσμένα καρύδια
100 γρ  αλεσμένα μπισκότα
90 γρ σοκολάτας κουβερτούρα
1-2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο καφέ
150  γρ  σοκολάτα γάλακτος

Οδηγίες

Πρώτα βράστε την  zάχαρη  για λίγο με τα 75 ml  του νερού. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς, αφαιρέστε το κατσαρόλι  από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Σε αυτό προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά: καρύδια αλεσμένα, μπισκότα, καφέ και σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
 Όταν το μίγμα είναι κρύο, και παίρνοντας  ένα κουτάλι για να σχηματίσουμε μικρές μπάλες,  κόβουμε στη μέση  με μια οδοντογλυφίδα, για να δώσετε την  μορφή κόκκων καφέ. Παγώστε για λίγο στο ψυγείο και κατόπιν βουτήξτε τατσην σοκολάτα που εχετε λιώσει πριν σε μπαιν-μαρι. Τοποθετείστε και πάλι στο ψυγείο κια αφού σφίξει η σοκολάτα εινια πλέον έτοιμα για σερβίρισμα

πηγή και φώτο από εδώ coolrecepti.





Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Το κεικ αυτό αναποδογυρίζει μόνο του!


Υλικά
1/2 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας ή topping
1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζανιού κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
115 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

FLAN
Υλικά
1 δοχείο  ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
2 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
170 γρ τυρί κρέμα
6 μεγάλα αυγά  και ακόμα  4  επιπλέον  κρόκους
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Οδηγίες
Για το κέικ:
1.    Ρυθμίστε το ράφι  στη μεσαία θέση του φούρνου και θερμάνετε τον φούρνο στους 175  βαθμούς. Αλείψτε με λάδι μια φόρμα για κέικ. Βάλτε την Καραμέλα σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ρέει εύκολα, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε στην φόρμα την καραμέλα .Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων στο 50 % δύναμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει, 2 έως 4 λεπτά. Χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, και τη βανίλια στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατέψτε το αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί . Βάλτε το μείγμα  πάνω στην καραμέλα μέσα στην φόρμα


 
Πριν το βάλουμε Στο φούρνο

 Μέσα στον  Φούρνο


Πάνω στο  τραπέζι

 Καθώς ψήνεται





ΓΙΑ ΤΗΝ FLAN:
2.    Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 1 λεπτό. Ήπια χύστε το μείγμα αυτό πάνω από το κέικ τοποθετήστε την φόρμα στο μεγάλο ταψί. Τοποθετήστε το ταψί πάνω στη σχάρα του φούρνου και ρίξτε ζεστό νερό στο ταψί μέχρι να φτάσει στην μέση περίπου  Ψήνουμε μέχρι μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή  από το κέικ 75 έως 90 λεπτά. Μεταφέρετε την φόρμα σε σχάρα. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 2 ώρες, στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, τουλάχιστον 8 ώρες. (Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο όταν το νερό έχει κρυώσει.)

3.Τοποθετήστε το κάτω μέρος της φόρμας  σε μπολ με καυτό νερό βρύσης για 1 λεπτό. Αναποδογυρίστε τελείως σε επίπεδη πιατέλα για κέικ έτσι : τοποθετήστε την  πιατέλα πάνω από το κέικ ανάποδα και γυρίστε απαλά την πιατέλα και την φόρμα ανάποδα. Αφαιρέστε αργά την φόρμα  αφήνοντας την  καραμέλα να στάζει πάνω από το  κέικ. Σερβίρετε.


 πηγή και φώτο από εδώ .cookscountry.com




Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας στο λεπτό !

 
Υλικά για περίπου 40 μπισκότα
225 γρ καλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα (τουλάχιστον 78% κακάο)
60  γρ βούτυρο
100  γρ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
225 γρ αλεύρι
1 βανίλια
1/2 κουταλιές της σούπας παγωμένο μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (αν θέλετε)
ζάχαρη άχνη


Οδηγίες

1 .Τεμαχίστε  σε κύβους την Σοκολάτα  και τοποθετείστε μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθούν και ενωθούν τα 2 υλικά 

2 . Ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και παχύ, προσθέστε την βανίλια και ανακατέψτε το μείγμα αρκετές φορές  και απαλά μέσα στην λιωμένη σοκολάτα.

3 . Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά, το αλεύρι, το μπεικιν ακόμη και  το αλάτι και την κανέλα, αν θέλετε. Ανακατέψτε τα στο μείγμα των αυγών και της σοκολάτας, και στη συνέχεια  καλύψτε με μεμβράνη και θα τοποθετείστε  στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, 


4 . Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 C. Καλύψτε ένα ταψί, με λαδόκολλα και με τα τα χέρια  σας πλάστε   μπάλες  μεγέθους λίγο μικρότερες  από το μέγεθος ενός καρυδιού, και τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη, έτσι ώστε τα μπισκότα  να καλύπτονται πλήρως. Βάλτε τα μπισκότα στο φύλλο ψησίματος. Ψήστε για 10-12 λεπτά ακριβώς  μέχρι να κάνουν μια επιφανειακή κρούστα και στο εσωτερικό τα κέικ παραμένουν μαλακά. Αφαιρέστε  τα ψημένα μπισκότα κέικ και αφήστε να κρυώσουν .

 πηγή και φώτο από εδώ coolrecepti.blogspot.



Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Γλυκό ψυγείου με μερέντα!


Υλικά  για το  κέικ  Μερέντας
 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
100
ml λάδι
100
ml γάλα
150 γρ . nutelle ή Μερέντα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια

Σιρόπι:
½ φλιτζάνι ζάχαρη
100
ml νερό

Υλικά για την κρέμα

1 λίτρο  γάλα
2 φακελάκια πουτίγκα βανίλια
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο

Για την επικάλυψη
2 κρέμες γάλακτος  (2*200
ml )
ή  1 μόρφατ


Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μίγμα  της βάσης και ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε για ένα λεπτό ή δύο την ζάχαρη και το νερό και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο ζεστό κέικ Αφήνουμε να κρυώσει.


Για την κρέμα
Τοποθετείστε τα φάκελα της πουτίγκας  το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με λίγο γάλα, προσέχοντας να μην   δημιουργηθούν σβώλοι.  Βάλτε το υπόλοιπο  γάλα να βράσει. Ρίχνουμε στο βραστό γάλα το μείγμα της πουτίγκας  ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, αφαιρέστε από τη θερμότητα και ανακατέψτε σε αυτό την μαργαρίνη. Τοποθετείστε την κρέμα πάνω από το σιροπιαστό κέικ.


Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει πέτσα η κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρεμά γάλακτος ή το μόρφατ σε σαντιγί και καλύπτουμε το γλυκό μας. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε . 

 πηγή και φώτο από εδώ

Ταρτάκια με φύλλο κρούστας και μαρμελάδα βερίκοκο!!!!


υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας

για την γέμιση
130 γρ. ζάχαρη άχνη
2ml μπράντι
3 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (60 γρ.)
180 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
20 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (90 γρ.)
200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο 180 °C στον αέρα.
Φτιάξτε τη βάση. Πάρτε τα φύλλα κρούστας και ακουμπήστε πάνω σε μια επιφάνεια. Κόψτε τα σε τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων 5 x 5 εκ. με ένα μαχαίρι. Βάλτε 5 φύλλα μέσα σε κάθε φορμάκι, αφού πρώτα έχετε λαδώσει λίγο το καθένα, με τις μύτες των φύλλων να εξέχουν λίγο από τις φόρμες.

Φτιάξτε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη άχνη, το μπράντι, τους κρόκους και την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης. Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετήστε τα ασπράδια και με το μίξερ χειρός χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα για 4΄-5΄ ρίχνοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, ώστε να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μπολ με τους κρόκους και αναμείξτε. Προσθέστε τη μαρέγκα και ανακατέψτε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης.

Βάλτε σε κάθε φορμάκι ένα κουτάλι του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο. Κατόπιν γεμίστε τα με το μείγμα αμυγδάλου και ψήστε τα στη μεσαία σχάρα για 20΄-25΄ μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη. Σερβίρετε.

πηγή και φώτο από εδώ glykamystika.gr


 

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Ζελέ φράουλας να το πιείς στο ποτήρι !


 Υλικά
1 πακέτο ζελέ όποια γεύση σας αρέσει
1 φλιτζάνι φέτες φρέσκα φρούτα
 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντυγί
ή ένα μορφατ


Οδηγίες
 Προετοιμάστε το ζελέ  σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παγώστε μέχρι ελαφρώς να πήξει. Κρατήστε στην άκρη   1/3 φλιτζανιού . Προσθέστε τα  φρούτα στο υπόλοιπο ζελέ. Γεμείστε με ένα κουτάλι 4 με 5 ποτήρια. Παγώστε τα ποτήρια σε μια γωνία μέχρι να πήξει ζελέ. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το 1 φλιτζάνι σαντυγί στο  (1/3 φλιτζανιού) ζελατίνη που κρατήσαμε Με ένα  κουτάλι τοποθετείστε το  μείγμα στα ποτήρια του  ζελέ. Παγώστε !Γαρνίρετε με το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι !

 Μόνο με 3 υλικά! Δοκιμάστε το !
πηγή και φώτο από εδώ gratefulprayerthankfulheart.com



Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Σοκολατάκια με μπισκότα και......….


Υλικά για τα μπισκότα
1 κουταλιά της σούπας κακάο
450 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
1/2 κουταλιές της σούπας αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
στην μύτη του κουταλιού μαγειρική σόδα
λίγο κανέλλα
220 γρ βούτυρο
3 αυγά

Για τη μους:
120 ml νερό
4  κ. σ σιρόπι ή μέλι
320  γρ  ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη σε σκόνη
4 κουταλιές κρύο νερό
4 ασπράδια αυγών
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την Σοκολάτα
300 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
9 κουταλιά της σούπας λάδι


Οδηγίες
1. Μετρείστε το βάρος του κακάου και προσθέστε το αλεύρι, έτσι ώστε το συνολικό βάρος από  το αλεύρι και το κακάο να είναι 450 γραμμάρια. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά, τη ζάχαρη, το αλάτι , το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα.  Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε φέτες και, τέλος, προσθέτουμε τα αυγά, και στη συνέχεια προσεκτικά  ζυμώνετε με τα χέρια σας. Δώστε σχήμα σε μια μπάλα και τοποθετήστε τα σε μια πλαστική σακούλα. Με αυτόν τον τρόπο, βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα

2. Προσθέστε αλεύρι όσο χρειάζεται για να ανοίξετε  τη ζύμη όσο το δυνατόν πιο λεπτή  επειδή τα cookies θα αυξηθούν ακόμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
3. Προθερμαίνετε στους 190 C. Μ ε ένα κουπ-πατ  στρογγυλού σχήματος κόψτε  τα μπισκότα και τοποθετείστε σε φύλλο λαδόκολλας .Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν.

4. Για να δημιουργηθεί αφρός, ανακατεύουμε το νερό , το σιρόπι και τη ζάχαρη, και βάλτε σε δυνατή  φωτιά για να βράσει. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου βάλτε σε κρύο νερό την ζελατίνη. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι να διαλυθούν όλα τα συστατικά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέτουμε την φουσκωμένη  ζελατίνη, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη .


5. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανακατέψτε τα ασπράδια και συνεχίστε  να χτυπάτε ελαφρά και προσθέστε σιγά-σιγά το μείγμα με το σιρόπι και ζελατίνη. Τέλος, ανακατώστε στο εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε το μείγμα καλά για να πάρει την πυκνότητα της  σαντιγί.
Με κορνέ βάλτε την σαντιγί στα μπισκότα και αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον δύο ώρες, προκειμένου να στεγνώσουν καλά .

6. Λιώστε την σοκολάτα σε μπαιν μαρι και προσθέστε το λάδι. Ανακατέψτε καλά. και απαλά ρίχνουμε το γλάσο σε καθένα από τα  μπισκότα. Διατηρούνται στο ψυγείο.

πηγή και φώτο από εδώ coolrecepti.blogspot.





Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Παγωμένο γλύκισμα με ζαχαρούχο γάλα !


Υλικά
225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 φακελάκι έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
840ml γάλα πλήρες αγελαδινό
200ml ζαχαρούχο γάλα
240ml κρέμα γάλακτος φυτική

για την διακόσμηση
Τρούφα σοκολάτας
Φουντούκια, χοντροκομμένα

Οδηγίες

Φτιάξτε το σάντουιτς. Αδειάστε το µείγµα κρέµας ζαχαροπλαστικής και το αγελαδινό γάλα (περίπου 600ml ή όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας) σε ένα µπολ και χτυπήστε τα σε µέτρια ταχύτητα στην αρχή και µετά σε δυνατή, µε ένα µίξερ χειρός για 5΄ µέχρι να πήξει η κρέµα. 

Βουτήξτε µε τα χέρια σας τα µπισκότα ένα ένα στο υπόλοιπο αγελαδινό γάλα και καλύψτε τη βάση ενός παραλληλόγραµµου ταψιού διαστάσεων 25 Χ 35 εκ. Απλώστε την κρέµα πάνω από τα µπισκότα και κάντε ακόµα µια στρώση µε µπισκότα πάνω από την κρέµα, αφού τα βουτήξετε κι αυτά στο γάλα. Σε ένα µπολ, αδειάστε την κρέµα γάλακτος και χτυπήστε τη σε σαντιγί µε µίξερ χειρός σε µέτρια ταχύτητα. 

Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίστε το χτύπηµα µέχρι να έχετε ένα οµοιογενές µείγµα. Αδειάστε το µείγµα επάνω από τη δεύτερη στρώση µπισκότων. Πασπαλίστε το σάντουιτς µε τρούφα και φουντούκια και βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει, µέχρι να σερβίρετε. Όταν κρυώσει, κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.

πηγή και φώτο από εδώ www.glykamystika.gr 

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Σπιτικά Μπισκότα για κατάψυξη και ψήστε όποτε θέλετε!!!!

Υλικά
• 4 φλιτζάνια αλεύρι
• 2 κουταλιές της σούπας baking powder
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 φλιτζάνι βούτυρο ή λάδι
• 1 3/4 φλιτζάνι γάλα 

Οδηγίες
Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά μαζί. Προσθέστε  το λίπος ή το βούτυρο και ανακατέψτε καλά Προσθέστε το γάλα και ανακατεύουμε έως ότου διαμορφώθει μια μπάλα
Ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε σε μπισκότα. 

Για την κατάψυξη  Παγώστε  τα μπισκότα σε ένα φύλλο λαδόκολλας για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρέστε και τοποθετήστε τα σε μια αεροστεγές σακούλα ειδική για  καταψύκτη. 

Για να ψήσετε  Βγάλτε  τον επιθυμητό αριθμό των μπισκότων έξω και αφήστε να αποψυχθεί για 30 λεπτά έως μία ώρα. Ψήνουμε στους 225  βαθμούς για 8-12 λεπτά. Μπορείτε να τα ψήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη, αλλά δεν θα φουσκώσουν και πολύ.
πηγή και φώτο από εδώ

 

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Μπομπολόνε φανταστικά !!!!


υλικά για την ζύμη
180ml νερό
20ml γάλα
1 αυγό µεσαίου µεγέθους (50 γρ.)
20 γρ. ζάχαρη
25 γρ. µαγιά ξηρή
65 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωµένο
350 γρ. αλεύρι σκληρό
140 γρ. αλεύρι µαλακό
5 γρ. µπέικιν πάουντερ
5 γρ. αλάτι

για την γέμιση
65 γρ. ζάχαρη
3 κρόκους αυγών µεσαίου µεγέθους (60γρ.)
45 γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες σε σκόνη
125ml γάλα ζεστό
30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες
Φτιάξτε τη ζύµη. Βάλτε στον κάδο του µίξερ το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη µαγιά και το λιωµένο βούτυρο και ανακατέψτε τα σε µέτρια ταχύτητα µε το γάντζο (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι να οµογενοποιηθούν. Ρίξτε το σκληρό αλεύρι, το µαλακό αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίστε το χτύπηµα µέχρι να έχετε µια λεία και οµοιογενή ζύµη. Βάλτε τη ζύµη σε ένα καλά λαδωµένο µεγάλο µπολ, σκεπάστε τη µε µια πετσέτα και αφήστε τη να σταθεί για περίπου 2 ώρες, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Μεταφέρετε τη ζύµη σε µια αλευρωµένη επιφάνεια, κόψτε τη σε µικρές µπαλίτσες, καλύψτε τις µε µια πετσέτα και αφήστε τις να φουσκώσουν για περίπου 30΄.

Φτιάξτε την κρέµα για τη γέµιση. 
 Για την κρέµα ζαχαροπλαστικής ανακατέψτε σε µια µεσαία κατσαρόλα τους κρόκους µε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και βάλτε τη σε χαµηλή φωτιά. Σε µια άλλη µεσαία κατσαρόλα βάλτε το νερό και αφήστε τη σε χαµηλή φωτιά. Μόλις πάρει µια βράση ρίξτε µεµιάς το ζεστό γάλα µέσα στην κατσαρόλα µε τους κρόκους και ανακατέψτε ζωηρά µε αυγοδάρτη σε δυνατή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέµα. Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατέψτε µέχρι να έχετε µια αφράτη κρέµα, βάλτε τη σε ένα κορνέ µε µύτη διαµέτρου 12 χιλ. και αφήστε τη να κρυώσει.

Ρίξτε τις µικρές µπάλες ζύµης µε µια τρυπητή κουτάλα σε κατσαρόλα µε καυτό λάδι. Αφού ψηθούν για 1΄ από τη µια πλευρά, γυρίστε τις να ψηθούν και από την άλλη. Βγάλτε τις µε τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τις σε µια πιατέλα µε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Χαράξτε οριζόντια κάθε γλύκισµα, στην πλαϊνή πλευρά, µε ένα µυτερό µαχαίρι και γεµίστε µε την κρέµα. Τοποθετήστε τα σε µια πιατέλα και πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη.

πηγή www.glykamystika.gr



ΜΠΟΜΠΟΛΟΝΕ (2)

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 φακελάκι μαγιά σκόνη (9 γρ.)
5 γρ. ζάχαρη
60ml νερό χλιαρό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240ml γάλα ζεστό
125 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
2 αυγά μεγάλου μεγέθους (120 γρ.)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
65 γρ. ζάχαρη
3 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (60 γρ.)
45 γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες σε σκόνη
125ml γάλα πλήρες
30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες
Φτιάξτε τη ζύµη. Βάλτε σε ένα µεγάλο µπολ τη µαγιά µε τη ζάχαρη, το χλιαρό νερό και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και αφήστε το να σταθεί 10΄, ώσπου να αφρίσει. Σε άλλο µεγάλο µπολ ανακατέψτε µε τα χέρια σας όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε  το µείγµα µε τη µαγιά και ζυµώστε για 3΄. Η ζύµη θα είναι αρκετά µαλακή και θα κολλάει.
Βάλτε τη ζύµη σε ένα καλά λαδωµένο µεγάλο µπολ, σκεπάστε τη µε µια πετσέτα και αφήστε τη να σταθεί περίπου 2 ώρες, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Βάλτε τη σε µια αλευρωµένη επιφάνεια, κόψτε τη σε µικρές µπαλίτσες, καλύψτε τις µε µια πετσέτα και αφήστε τις να φουσκώσουν για περίπου 30΄.
Φτιάξτε την κρέµα για τη γέµιση. Ανακατέψτε σε µια µεσαία κατσαρόλα τους κρόκους µε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και βάλτε τη σε χαµηλή φωτιά. Σε µια άλλη µεσαία κατσαρόλα βάλτε το γάλα και αφήστε τη σε χαµηλή φωτιά. Μόλις πάρει µια βράση ρίξτε µεµιάς το ζεστό γάλα µέσα στην κατσαρόλα µε τους κρόκους και ανακατέψτε ζωηρά µε αυγοδάρτη σε δυνατή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέµα. Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατέψτε µέχρι να έχετε µια αφράτη κρέµα, και κατόπιν βάλτε τη σε ένα κορνέ µε µύτη διαµέτρου 12 χιλ. και αφήστε τη να κρυώσει.
Ρίξτε τις µικρές µπάλες ζύµης µε µια τρυπητή κουτάλα σε κατσαρόλα µε καυτό λάδι. Αφού ψηθούν για λίγα λεπτά από τη µια πλευρά γυρίστε τις να ψηθούν και από την άλλη. Βγάλτε τις µε τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τις σε µια πιατέλα µε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Κάντε µια τρύπα σε κάθε γλύκισµα, στην πλαϊνή πλευρά, µε ένα αιχµηρό αντικείµενο, π.χ. ένα µυτερό µαχαίρι και γεµίστε µε την κρέµα. Τοποθετήστε τα σε µια πιατέλα και πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη.

 glykamystika.gr