Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Πως κάνουμε τρουφάκια τιραμισού!


Είναι τρούφακια τιραμισού! Ας τα φτιάξουμε πολύ πολύ εύκολα!
Υλικά
200 γραμμ. σαβαγιάρ τριμμένα στο μούλτι
300 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Philadelphia)
200 γραμμ. κουβερτούρα
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
3 κουταλιές λικέρ καφέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Και ακόμα:
2 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο
2 κουταλιές τριμμένη κουβερτούρα


Οδηγίες
Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.

Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε διαδοχικά τον καφέ, το λικέρ και την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και κρεμώδες μίγμα.

Αδειάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε και το μίγμα του τυριού κουταλιά-κουταλιά.

Μόλις ενωθούν καλά όλα τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι αρκετά σφιχτή, εύπλαστη και να κολλάει ελαφρά στα χέρια μας.

Βάζουμε το κακάο και την τριμμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια με διάμετρο 2,5 εκ. περίπου. Κυλάμε ένα-ένα τα μπαλάκια μέσα στο μπολ με το κακάο και την τριμμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.

Τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο. 

πηγή και φώτο από εδώ theonewithallthetastes 


Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Φραουλίτσες με σοκολάτα-ιδανικά για παιδικό πάρτυ !!!!!


Είναι γλυφειτζούρια για παιδικό πάρτυ! Είναι με φραουλίτσες βουτηγμένες στην λιωμένη σοκολάτα!



Σοκολάτα-φράουλα pops

Υλικά:
Για 24  κομμάτια 

24 φράουλες μεσαίου μέγεθος
350 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ σοκολάτα λευκή
24 γλειφιτζούρια μπαστούνια ή καλαμάκια ξυλάκια
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή έτοιμες σοκολάτες χρωματιστές
Καρδούλες διακοσμητικές  φαγώσιμες


Οδηγίες:
Βγάλτε το κοτσάνι και τα φύλλα από την κορυφή της κάθε φράουλας και απαλά τοποθετήστε ένα ραβδί γλειφιτζούρι στο κέντρο. Ετοιμάστε ένα κομμάτι φελιζόλ για να κρατήσετε όρθια και κάντε 24 τρύπες σε αυτό με ένα από τα ραβδιά. 


Χρησιμοποιώντας ένα μπεν μαρί, σιγά-σιγά βάλτε να λιώσει η σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. (Ή χρησιμοποιήστε τη μέθοδο μικροκυμάτων - Φούρνος σε 30 δευτερόλεπτα με προσαυξήσεις, ανακατεύοντας κατά διαστήματα  μέχρι να λιώσει.)


Βουτήξτε τις φράουλες στη σοκολάτα, Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά / φυσαλίδες οπουδήποτε γιατί αλλιώς οι χυμοί της φράουλας θα διαρρεύσουν. Αφήστε να τρέξει  απαλά η περίσσεια σοκολάτα  και τοποθετείστε στην υποδοχή του φελιζόλ για να στεγνώσει. 


 Μόλις η σοκολάτα εχει στεγνώσει  επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με την  χρωματιστή  καραμέλα με εναλλασσόμενα χρώματα, και βυθίζοντας λιγότερο βαθιά μέσα στη λιωμένη σοκολάτα για να δημιουργήσετε έγχρωμα στρώματα.

  
Μετά την τελική βουτιά από  κάθε pop, γρήγορα πασπαλίζουμε την κορυφή με χρωματιστά τρουφάκια  και τοποθετήστε πίσω στο φελιζόλ να στεγνώσουν  Τυλίξτε τα αν θέλετε.


TIP:
Αν δεν βρίσκουμε εύκολα χρωματιστές σοκολάτες λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρι και χωρίζουμε σε 3 μέρη
Το ένα το αφήνουμε λευκό και στο άλλο βάζοντας μερικές σταγόνες κόκκινο χρήμα ζαχ/κης θα έχουμε ένα ωραίο ροζ χρώμα. Στο τρίτο προσθέτουμε περισσότερο χρώμα φτιάχνοντας το φουξ χρώμα.
Όσο περισσότερο χρώμα βάζουμε τόσο πιο έντονο το αποτέλεσμα

πηγή και φώτο από εδώ aspicyperspective.com


Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Hello Kitty Συνταγή μπισκότων βήμα-βήμα!!!

Είναι μπισκότα αλλά όχι ότι και ότι! Είναι τα hello kitty μπισκοτάκια!




Υλικά:
125 γρ  βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
50 γρ ζάχαρη άχνη
125 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Άμυλο πατάτας 75 γρ  (βρίσκουμε σε μαγαζιά με μπαχαρικά)
50 γρ κορν φλεικς  τριμμένα στο
multi
Σε σχήμα καρδιάς ζάχαρης διακόσμησης(μεγάλα)
Στρογγυλά σχήματα  ζάχαρη διακόσμησης (μικρά) όπως τρούφες διακόσμησης χρωματιστές

Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 130 -140 βαθμούς C.
Τοποθετείστε ένα φύλλο ψησίματος σε ταψί.

 Συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας μαζί .
Ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ.
 







 Προσθέστε  στο κοσκινισμένο αλεύρι το  άμυλο πατάτας και τα δημητριακά. Ανακατέψτε και πάλi. 





Πάνω σε ένα τραπέζι ζυμώνουμε με τις παλάμες μας μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη. 

 Ανοίγουμε τη ζύμη σε ¼ "πάχος , χρησιμοποιήστε Hello Kitty κόπτες μπισκότων και κόψτε.

 Τοποθετήστε το μεγάλο σχήμα καρδιάς ζάχαρης διακόσμησης και κάποιο στρογγυλό ζάχαρη διακόσμησης , όπως τα μάτια και τη μύτη.



 

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο όταν κρυώσουν εντελώς.
Σημείωση


Ο σκοπός της χρήσης χαμηλής θερμοκρασίας που ψήνουμε τα cookies 
είναι να διατηρήσουμε το λευκό  χρώμα του προσώπου Hello Kitty. 

 πηγή και φώτο από εδώ .craftpassion.com


Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Πως φτιάχνουμε eclair cake!


 
Υλικά 
2 φακελάκια κρέμα βανίλια στιγμής
3 κούπες γάλα
1 μόρφατ ή μια μικρή κρέμα γάλακτος
Κρακεράκια Παπαδοπούλου η Αλλατίνη 



Για το γλάσο σοκολάτας 
 
1/3  κούπα κακάο

1  κούπα ζάχαρη

1/4  κούπα γάλα

125 γρ Βούτυρο (ή μαργαρίνη)- ½ φλιτζανι 

1 κουταλάκι του γλυκού. βανίλια


Οδηγίες
 Για τη γέμιση
Χτυπήστε το μείγμα βανίλιας στιγμής και το γάλα. 
Χτυπήστε και το μόρφατ να αφρατέψει η την κρέμα γάλακτος  
 και ανακατέψτε με το μείγμα της βανίλιας.
Τοποθετήστε ένα στρώμα από τα κρακεράκια στην βάση ενός ταψιού 
και απλώστε το 1/2 του μίγματος βανίλιας-μόρφατ πάνω από τα κρακεράκια .
Επαναλάβετε με ακόμα μια στρώση κρακεράκια -κρέμα και τέλος πάλι κρακεράκια .


 Για το γλάσο οκολάτας
Βάλτε το κακάο, το γάλα και τη ζάχαρη σε  κατσαρολάκι  να βράσουν  για 1 λεπτό, 

ανακατεύοντας πολύ συχνά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και δροσίστε ένα λεπτό. 
Προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Ρίξτε την επικάλυψη σοκολάτας πάνω από το κρακεράκια. 
Για να στερεωθεί και να πήξει καλά το γλάσο σοκολάτας το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Απολαύστε το!

Πηγή από εδώ thekitchenismyplayground.com
 

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Με ένα ποτήρι γάλα και...τα ρκουδακια πριν το σχολείο!


Είναι μπισκοτάκια αρκουδάκια! Οτι πρέπει  για να τα δώσουμε σαν πρωινό κολατσιό
με ένα ποτήρι γάλα ή σνακ για το σχολείο!

 
Υλικά
250 γρ αλεύρι
150 γρ βούτυρο
120 γρ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες

Προαιρετικά: 
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα

Για τη διακόσμηση:
20 με 30 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
1 πακέτο  πολύχρωμες καραμέλες smarties ή m&ms


Οδηγίες
Στο αλεύρι, προσθέτουμε το βούτυρο και τρίψτε με τα δάχτυλά σας Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη αναμιγνύεται και  τη ζάχαρη βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Αν είναι απαραίτητο, προσθέστε μία έως δύο κουταλιές γάλα. 


Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα ή αλουμινόχαρτo
 και  τοποθετείστε την στην κατάψυξη για 20 λεπτά
 
Κόψτε το κρύο ρολό της ζύμηςστο επιθυμητό πάχος (η δική μου ήταν περίπου 0,5 cm) μεταξύ δύο χαρτιών ψησίματος και με ένα ποτήρι ή κουπ-πατ κόψτε μεγαλύτερους κύκλους και το διπλάσιο του αριθμού των μικρών κύκλων. Πιέστε απαλά τα δάχτυλά σας για να κολλήσετε τα κομμάτια μεταξύ τους. 


Βάλτε το ταψί για περίπου δέκα λεπτά, στο ψυγείο και  στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να κοκκινίζουν ελαφρά στην κάτω πλευρά. Τα cookies είναι πολύ μαλακά όταν ζεστά  αλλά όταν κρυώσουν  σκληρύνουν  και να γίνονται τραγανά.

Λιώστε τη σοκολάτα στον μπαιν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων και με μια οδοντογλυφίδα, φτιάξτε στάζοντας  δύο σταγόνες για τα μάτια και τη μύτη για να κολλήσουμε τα καραμελάκια καραμέλα. Αφήστε να κρυώσουν έως ότου η σοκολάτα σκληρύνει και έχετε  χαριτωμένα αρκουδάκια που θα διασκεδάζει κάθε παιδί!

 πηγή από εδώ coolinarika.com


Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Νηστίσιμα τσουρέκια της Αργυρως! !


Φανταστικά νηστίσιμα τσουρέκαι για να κάνουμε την νηστεία απολαύση!

Υλικά συνταγής

Για το προζύμι:
2 κύβοι νωπή μαγιά
ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
4 κουτ. σούπας αλεύρι

Για τη ζύμη:
1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα
1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 και 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 λίτρο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1.150 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι

Οδηγίες
Για το προζύμι: Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ με ½ χλιαρό νερό (35ºC). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε το χυλό. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το προζύμι να φουσκώσει για 20΄.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε λεκάνη, εκτός από το αλεύρι και το προζύμι. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το προζύμι και το αλεύρι. Τα δουλεύουμε με το χέρι. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη, περίπου 1 ώρα με 1 ώρα και 30΄. Έπειτα τα πλάθουμε στο σχήμα που προτιμάμε. Τα αφήνουμε στο ταψί να φουσκώσουν για τουλάχιστον 20΄. Τα ψήνουμε στους 160ºC για 35΄.
Βασικός κανόνας: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!


Πηγή και φώτο από εδώ argiro.gr

 

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Τούρτα Γενεθλίων με σαβαγιάρ, κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας !!!!


Τούρτα Γενεθλίων με σαβαγιάρ, κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας


Υλικά για 8 μερίδες

26 μπισκότα σαβαγιάρ
1 morfat creamy
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες

1 φλιτζάνι γάλα
 2 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας εγώ χρησιμοποίησα kahlua

Για την επικάλυψη 
  100 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
50 γραμμ. κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος



Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το morfat creamy να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει και να πήξει η κρέμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το λικέρ. Βρέχουμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο. Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων. Βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού

Ετοιμάζουμε και την επικάλυψη σοκολάτας. Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε βρασμό τη ρίχνουμε πάνω από τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει και κατόπιν τη διακοσμούμε ανάλογα με τα γούστα μας. 

 πηγή και φώτο από εδώ theonewithallthetastes




Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Μπισκότα για παιδιά με ...3 μόνο υλικά !


Συνταγή για λαχταριστά μπισκότα με μόνο τρία υλικά  Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και οικονομικά  μπισκότα με μόλις τρία υλικά. 
Το μυστικό βρίσκεται στο ζαχαρούχο γάλα! Τα τρία παρακάτω υλικά είναι η βασική ζύμη. 
Έπειτα, μπορείτε να προσθέσετε ότι λαχταράει το παιδί σας ή να ψήσετε τα μπισκότα σκέτα.


πηγή από εδώ


Υλικά για 32-34 μπισκότα:
1 κουτί (397 γραμμ.) ζαχαρούχο  γάλα
400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  
Και ακόμα: υλικά όπως

 ξύσμα λεμονιού,
 ξύσμα πορτοκαλιού 
κακάο
 σταγόνες σοκολάτας
τριμμένη καρύδα
ξηροί καρποί
αποξηραμένα φρούτα
χρωματιστή τρούφα
καραμελάκια σοκολάτας  κλπ.


 Οδηγίες
Εκτέλεση: Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα. Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας.
Εγώ χώρισα τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και πρόσθεσα: - 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας στο ένα μέρος - 1 κουταλιά κακάο και m&m's στο δεύτερο - 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και τριμμένη καρύδα (για την επικάλυψη) στο τρίτο .


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν. Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18' και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.