Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Η Εναλλακτική λύση της ζαχαρόπαστας -marshmallow γλάσο βήμα-βήμα!!


Είναι γλάσο σε στερεή μορφή ή αλλιώς λέγεται και φοντάν! Δεν περιέχει γλυκερίνη όπως στην κλασική ζαχαρόπαστα και γίνεται πανεύκολα! Την χρησιμοποιούμε όπως την ζαχαρόπαστα για να διακοσμήσουμε μπισκότα ή τούρτες!



Υλικά
454 γρ μίνι marshmallows
2 κουταλιές της σούπας. νερό
5-6 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμόνι, πορτοκάλι ή αμυγδάλου προαιρετικά

Οδηγίες
Τοποθετήστε τα μίνι marshmallows σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε νερό Και βάλτε στον Φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Αφήστε το να καθίσει για περίπου ένα λεπτό ξαναβάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλο ένα λεπτό. 



 





 
Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι που είναι επικαλυμμένο με λίπος. Ανακατεύεται έως ότου έχουν όλα λιώσει Μπορείτε να προσθέσετε χρώμα ή / και γεύση σε αυτό το σημείο, αν θέλετε

   
 Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη πάνω από τα λειωμένα marshmallows και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν. 





 Τώρα  χρησιμοποιήστε τα χέρια για να τελειώσετε το ζύμωμα της ζύμης, ξύνοντας το κύπελλο για να ενσωματώθουν και τα πιο μικρά κομμάτια. 
 



  Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο. Μπορείτε να μεταφέρετε τη ζύμη σε μια  λαδωμένη επιφάνεια εργασίας. Τυλίξτε σε πλαστικό περιτύλιγμα ή σε πλαστικές σακούλες με φερμουάρ. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε, το γλάσο  ζυμώστε για λίγο μέχρι να γίνει πιο μαλακό .

πηγή και φώτο από εδώ .make-fabulous-cakes.com





Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Ανοιξιάτικες λουλουδένιες μαρέγγες !!


Είναι οι κλασικές μαρέγγες αλλά σε σχέδιο λουλουδιού ! 
Είνια αφράτες νόστιμες εντυπωσιακές και  αποτελειί διαχρονικά ένα  κλασικό κέρασμα!


Υλικά
3 μεγάλα ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, συν 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
 Αλάτι
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές ζάχαρη
40 τετράγωνα κομματάκια από   ζαχαρωμένες  φλούδες λεμονιού

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών, το χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφρώδες .. Σιγά-σιγά χτυπήστε τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι δύσκαμπτες αιχμές  αρχίζουν να διαμορφώνουν. Ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού.  

Βήμα 2
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα κορνέ με απλή στρογγυλή μύτη. Σχηματίστε  5 πέταλα λουλούδια πάνω σε φύλλα ψησίματος. (Για κάθε πέταλο, σχεδιάστε έτσι ώστε  να σχηματίζετε  ένα  δάκρυ. Τοποθετήστε ένα τετράγωνο γλασαρισμένο  λεμόνι στο κέντρο του κάθε λουλουδιού.

Βήμα 3 
Ψήνουμε μέχρι οι  μαρέγκες  να είναι τραγανές περίπου 2 έως 2 1/2 ώρες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. 

πηγή και φώτο από εδώ .marthastewart.com

Καλή επιτυχία!

 

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Σοκολατένια αποθέωση που λιώνει στο στόμα !!!


Είναι γλυκό ψυγείου αποθέωσης! Είνια μια αμαρτωλή γευστική πανδαισία


Υλικά
Για την βάση


6 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας κακάο
6 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα

500
ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
100
ml  φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
10 γρ. Ζελατίνη σε σκόνη

Σοκολάτα γλάσο

200 γρ. σοκολάτα
150 γρ. βούτυρο
5 κουταλιές ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας γάλα

Οδηγίες
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη. Προς το τέλος  προσθέστε μία προς μία κουταλιά της σούπας ζεστό νερό. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά σε ένα λαδωμένο ταψί και το μεγέθους 23x32 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βάλτε την ζελατίνη στο χυμό πορτοκαλιού και το αφήνουμε για περίπου δέκα λεπτά να φουσκώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια παχιά κρέμα. Ζεσταίνουμε τον χυμό με ζελατίνη ελαφρά και προσθέστε στη χτυπημένη κρέμα. Αναμείξτε καλά

Για το γλάσο, σε μέτρια φωτιά βάλτε να ζεσταθούν όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει.
Πάνω στην κρέμα ρίχνουμε το γλάσο και αφήστε το αρκετές ώρες να κρυώσει έτσι ώστε να ενισχυθούν και να συνδυαστούν οι γεύσεις

Σημείωση
Το πορτοκάλι περιέχει οξέα που θα ενισχύσουν την κρέμα  από την ανάμειξη με το χυμό, οπότε αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζελατίνη μπορεί να παραλειφθεί.


 πηγή και φώτο από εδώ maminajela.com

Καλή Επιτυχία!


Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Κορμός με σπιτική πραλίνα !!!!!

Είναι κορμός με σπιτική πραλίνα ! Με αγνά υλικά και χωρίς συντηριτικά!
 

Υλικά: 

για 10 - 12 φέτες
200 γρ. κουβερτούρα περίπου 52% κακάο, ψιλοκομμένη
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
5 κουταλιές κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη ή κοσκινισμένο κακάο σε σκόνη ή διακοσμητική πολύχρωμη τρούφα, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη βάζω σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα και, όταν η σοκολάτα λιώσει τελείως, προσθέτω το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τα τριμμένα φουντούκια. Συνεχίζω το μαγείρεμα στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας διαρκώς με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα υλικά να γίνουν ένας πολτός λείος, χωρίς κομματάκια.

Τραβάω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω το μείγμα να κρυώσει αρκετά, αλλά να μην σφίξει. Τότε προσθέτω τα σπασμένα μπισκότα πτι-μπερ και ανακατεύω προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.


Κόβω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα. Κατά μήκος στο κέντρο του αδειάζω το μείγμα της σοκολάτας και τυλίγω τη λαδόκολλα σε ρολό, φτιάχνοντας έτσι μια χοντρούτσικη φραντζόλα. Στρίβω τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα και βάζω το ρολό για 4 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει καλά.


Για να το σερβίρω, το ξετυλίγω, κόβω όσες φέτες θέλω και ξανατυλίγω το υπόλοιπο ρολό με τη λαδόκολλα. Πασπαλίζω τις φέτες με κακό σκόνη, ζάχαρη ή την πολύχρωμη τρούφα και σερβίρω.

πηγή και φώτο από εδώ dinanikolaou

 

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Κορμός με λευκή σοκολάτα !!!!


Είναι ο κλασικός κορμός ψυγείου αλλά με λευκή σοκολάτα αντί κουβερτούρας ή κακάου!  


Υλικά
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρλευκή κουβερτούρα σοκολάτας
200 γρ γάλα ζαχαρούχο
2 κουτια μπισκότα της επιλογής σας
100 γρ τριμμένη καρύδα (ινδοκαρυδο)
1 σφηνάκι  λικέρ βύσσινο
150 γρ κεράσια κομμένα στη μέση
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
 
Οδηγίες
1.Σε μπέν μαρί θα λιώσετε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
Στην  συνεχεία αφού λιώσουν τα αφαιρείτε από την φωτιά και
προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατευετε.

2.Κατόπιν  βάζουμε τα μπισκότα σπασμένα και όχι θρυμματισμένα
προσθέστε την καρύδα με το λικέρ και τα βύσσινα
και τη ζάχαρη άχνη.


3.Αφού κρυωσει και είναι έτοιμο το φορμάρετε σε μακρόστενη
φόρμα του κείκ και  έπειτα στο τοποθετείτε στην κατάψυξη για 3 ώρες να
παγώσει καλα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

πηγή και φώτο από εδώ


Καλή Επιτυχία!

Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Καριόκες από την Ξάνθη !!!!!


Είναι οι κλασικές καριόκες ζαχαροπλαστείου και είναι συνταγή από την Ξάνθη! 
Φτιάξτε τις πιο νόστιμες καριόκες ever!


Για 50-60 κομμάτια

 Για τις καριόκες 
100 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο
100 γρ. «υποβρύχιο» με γεύση βανίλια
1 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά (τη βρίσκουμε και έτοιμη, σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ)
200 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη
 1 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη
 ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
 ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη 

 Για το σιρόπι
100 ml νερό
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κονιάκ (ή σκούρο ρούμι) 

Για την επικάλυψη
600 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό)

Σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζω για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν μια βράση. Αποσύρω το σιρόπι από τη φωτιά, το αφήνω να κρυώσει, προσθέτω το ποτό και ανακατεύω.

Καριόκες: Λιώνω την κουβερτούρα και το «υποβρύχιο» σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, ενώ φροντίζω ο πυθμένας του μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό). Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), ανακατεύω καλά για να λιώσει και αφήνω το μείγμα να κρυώσει αρκετά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά την τριμμένη φρυγανιά, την καρυδόψιχα, το κακάο, την κανέλα και το γαρίφαλο. Προσθέτω το κρύο σιρόπι και το μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνω για 20 λεπτά για να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς και το χωρίζω σε δύο ίσα μέρη.
Κόβω δύο μεγάλα κομμάτια διάφανης μεμβράνης και μοιράζω το μείγμα σε κάθε κομμάτι. Τυλίγω κάθε μείγμα με τη μεμβράνη του και με τις παλάμες μου πλάθω το καθένα σε ρολό με διάμετρο περίπου 4 εκ. Βάζω τα τυλιγμένα ρολά στο ψυγείο για όλο το βράδυ, μέχρι να σφίξουν καλά.
Την επόμενη ημέρα βγάζω τα ρολά από το ψυγείο, τα ξετυλίγω από τη μεμβράνη και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τα ρολά σε χονδρές φέτες-καριόκες, πάχους 1½  εκ.

Επικάλυψη: Λιώνω τα 600 γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί (ακολουθώ την ίδια διαδικασία με το λιώσιμο της κουβερτούρας της συνταγής). Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά. Στρώνω με λαδόκολλες δύο μεγάλα ταψιά (ή λαμαρίνες φούρνου). Παίρνω ένα καλαμάκι για σουβλάκι (ξύλινο ή μεταλλικό) και το περνάω προσεκτικά κατά μήκος μιας καριόκας. Κρατώντας με το χέρι το καλαμάκι βυθίζω την καριόκα στη λιωμένη κουβερτούρα, αφήνω να στάξει η περιττή ποσότητα και ξαπλώνω την καριόκα στη λαδόκολλα του ταψιού. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι καριόκες και τις αφήνω να κρυώσουν καλά για 5 - 6 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά η επικάλυψη σοκολάτας. Τις διατηρώ στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο.

πηγή από εδώ