Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Εύκολη κερασόπιτα με κρέμα κερασιού!

Είναι τάρτα με κεράσια και με φύλλο σφολιάτας! Είναι νόστιμη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Είναι καλοκαιρινή συνταγή αφού τώρα  τα κεράσια είναι στις δόξες τους!


Εύκολη κερασόπιτα με κρέμα κερασιού

Για την πίτα
Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

Για την κρέμα γέμισης
Υλικά:

5- 6 φλιτζάνια φρέσκα ​​ κεράσια, περίπου 2 1/2 έως 3 κιλά
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κ.σ φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
2/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4κ.σ κορν φλαουρ
1/4 κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου



Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τοποθετείστε  τα κεράσια, το νερό, το χυμό λεμονιού,
και  τη ζάχαρη  .
Φέρτε σε σημείο βρασμού χαμηλώνοντας τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά,
για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το κορν φλαουρ το οποίο έχετε πρώτα διαλύσει σε λίγο κρύο νερό. 
Ανακατέψτε και το εκχύλισμα αμυγδάλου και αποσυρέτε από την φώτια μόλις το μείγμα πήξει .



Συναρμολόγηση

Ξεπαγώνεται το φύλλο  σφολιάτας ή παίρνετε φρέσκο. Τοποθετείστε το σε   βουτυρωμένο  και αλευρωμένο ταψάκι για τάρτες ή κείκ ανασηκωνόντας τις άκρες γύρω -γύρω .
Τρυπήστε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πηρούνι σε όλες τις πλευρές.
Αλείψτε την επιφάνεια με ένα αυγό αραιωμένο με λίγο νερό.
Τοποθετείστε την κρέμα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20-30 μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

Σημειώσεις:

- Εάν χρησιμοποιείτε βύσσινα, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε την ποσότητα της ζάχαρης.
Θα σύστηνα περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη  και ανάλογα πόσα γλυκά εσείς τα θέλετε , αν χρειάζεστε  περισσότερη γλυκύτητα.
- Στο ψυγείο μπορεί να μείνει η κρέμα κερασιού σε ένα σφραγισμένο δοχείο για έως 2 ημέρες.
-Η γέμιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ταρτες με κρέμα ζαχαροπλαστικής χωρίς να ψηθεί ή  ακομα και σαν επικάλυψη σε cheesecake
πηγή και φώτο από εδώ thebeeroness.com
και από εδώ .mybakingaddiction.com


Καλή Επιτυχία!

 

Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε το αρκουδάκι αγκαλίτσα!

Είναι μπισκότα! Είναι αρκουδάκια αγκαλιτσες! Είναι νόστιμα! Είναι διασκεδαστικά! Είναι ιδανική συνταγή για να παιξετε και να δημιουργήσετε με τα παιδάκια σας μπισκότα για τα γενέθλια τους ή και για κάθε μέρα!

 Υλικά:

31/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
 1  κ.γ αλάτι 
2 κ.σ μπέικιν πάουντερ 
1 φλιτζάνι βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου) 
2 μεγάλα αυγά 
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Λιωμένη λευκή ή μαύρη κουβερτούρα
2 κ.γ καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Ζάχαρη άχνη
450 γρ τυρι ρικότα
ξηροι καρποί προσιρετικά

 Οδηγίες:

 Προθερμάνετε  το φούρνο στους 165  βαθμούς C. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα.
Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και  ανακατεύουμε μαζί, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε την ζάχαρη μαζί με το βούτυρο με ένα ηλεκτρικό μίξερ  μέχρι το μείγμα να ασπρίσει περίπου 10 λεπτά.
Στο μείγμα  ζαχαρης-βουτύρου ρίξει τα αυγά, ένα κάθε φορά, φροντίζοντας να ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη.
Προσεκτικά ξύστε και γύρω από τις πλευρές του μπολ και ανακατέψτε  το μίγμα αλευριού μέσα.
Προσθέστε και την ρικότα και ανακατέψτε και πάλι πολύ καλά.
Ρίχνουμε την ζύμη  σε ένα φύλλο (ψησίματος) που είχαμε  προετοιμάσει από πριν.Απλώστε την ζύμη ώσε να καλυφθεί όλη ή επιφάνεια.

Πάρτε ένα κουπ-πατ με σχήμα αρκουδάκι  και κόψτε αρκουδάκια και  σχεδιάστε με ένα μολύβι την μύτη και τα ματάκια Τοποθετείστε αν θέλετε αμυγδάλα ή καρυδια και διπλώστε τα χεράκια Ψήστε για περίπου 25 λεπτά.
Με  τη λιωμένη σοκολάτα καλύψτε τις τρυπούλες που κάνατε για τα ματάκια και την μυτούλα.
Αφήστε να κρυώσουν τελείως και αχνίστε τα!

Πηγή κια φώτο από εδώ .neol.jp

Καλή Επιτυχία!

Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε Σπιτικά Maraschino Κεράσια!


Είναι σπιτικά! Είναι χειροποιήτα! Είναι εύκολα να γίνουν και συντηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα! ...Είναι τα κερασάκια μαρασκίνο!


Σπιτικά  Maraschino Κεράσια
Υλικά


* 1/2 φλιτζάνι (125 ml) νερού

* 1/2 φλιτζάνι (125 ml) χυμό μαύρο κεράσι ή  χυμό σταφυλιού

* 1/2 φλιτζάνι  ζάχαρη

* φρέσκο ​​χυμό 1 λεμονιού (3 κ.σ ή 50 ml)

*1/2 κ.γ καθαρό εκχύλισμα αμυγδάλου

* 2 φλιτζάνια (266 γρ) γλυκά κεράσια  χωρίς κουκούτσι


Οδηγίες


1. Προσθέτουμε το νερό, το κεράσι ή χυμό σταφυλιού και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα 2 λίτρων. Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και αφήστε να βράσει  1-2 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα και τα κεράσια. Μαγειρέψτε  5 λεπτά και  αφήστε  τα κεράσια απορροφήσουν  τις γεύσεις, στη συνέχεια, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


2. Μεταφέρετε το μείγμα  σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο βαζάκι, ή απλά βάλτε το βάζο στο ψυγείο, αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε  εντός ενός μηνός.

 πηγή και φώτο από εδώ .thegardenofeating.org

Καλή Επιτυχία!



Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε μπισκοτένιες μπάλες παγωτού!

 Είναι μπισκότα αλλά μοιάζουν σαν μπάλες παγωτού! Είναι μπισκότα βουτύρου με κομματάκια σοκολάτας! Είναι  ότι πρέπει για το πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι μας!

Υλικά
150 γρ  βούτυρο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 
21/2  φλιτζάνια αλεύρι περίπου
1 φλιτζάνι νισεστέ
1 κ.γ βανίλια
1,5 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

 Οδηγίες
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει  σε θερμοκρασία δωματίου .Οταν το βούτυρο μαλακώσει  ανακατεύουμε με το 1,5 φλιτζάνι αλεύρι . Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, ζάχαρη άχνη και τέλος ανακατέψτε το νισεστέ με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια.Προσθεστε τα στην ζύμη και ζυμώστε καλά να παοροφηθούν όλα τα υλικά  .Στην συνέχεια  προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι αλεύρι μέχρι να έχουμε  μια ζύμη μαλακή..Τέλος, προσθέστε και  τα  κομματάκια σοκολάτας και  ζυμώνουμε. (Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή , μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι).


Με το κουτάλι του παγωτού πάρτε  μέρος  από τη ζύμη  και  τοποθετείστε σε ταψί με λαδόκολλα . Προθερμαίνετε τον  φούρνο στους 200 βαθμούς , όταν τοποθετείσετε τα μπισκότα  μειώστε τον φούρνο στους  170 βαθμούς. .Όταν η ζύμη αρχίζει να φουσκώνει μειώστε  τη θερμότητα έως 140. 


πηγή και φώτο από εδώ cahidejibek.com


Καλή Επιτυχία! 

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε παγωτάκια περιπτέρου!

Είναι παγωτάκια ! Είναι ζαχαρωτά παγωτίνια! Είναι σαν εκείνα που πουλούσαν κάποτε τα περίπτερα
και ίσως ακόμα υπάρχουν. Είναι χειροποιήτα παγωτάκια με μαρέγγες!
Ιδανικά για πάρτυ ή γενέθλια ή ακομα και για να ξεγελάσουμε τα παιδάκια μας όταν αυτό κριθεί απαραίτητο!

Παγωτάκια περιπτέρου

Υλικά
Για τις μαρέγγες

3 ασπράδια αυγών
1/4 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ ή λίγες σταγόνες λεμόνι
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
115 γραμμάρια ζάχαρη
απαλό ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ακόμα
20 χωνάκια παγωτού
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
πολυχρωμα- διαφορα τρουφάκια ή βρώσιμες πέρλες


Οδηγίες
Αναμίξτε τα πρώτα 4 συστατικά σε υψηλή ταχύτητα σε ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν   αφρός.

Προσθέστε τη ζάχαρη (1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά) κατά τη διάρκεια του χρόνου που αναμειγνύονται.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα που λάμπει όμορφα και ωραία.Το καλύτερο είναι να προσθέσετε το χρώμα λίγο πριν σταματήσετε το μίξερ .

Σήμερα θα κάνουμε άσπρες και ροζ μαρέγγες. Τοποθετείστε το μείγμα σε κορνέ.
Φτιάξτε  μίνι μαρέγκες, αρκετά μεγάλες για να χωρέσουν στο παγωτό χωνάκι σας.

Τοποθετείστε στο φούρνο στους 100 C για περίπου 45 λεπτά. Μετά από 45 λεπτά σβήστε το φούρνο και αφήστε τa να παραμείνουν στο φούρνο για 60 λεπτά ή κατά προτίμηση ως την επόμενη μέρα.

Για τα χωνάκια  20 τεμαχίων  λιώνω 100 γρ  σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμμάτων για  1 λεπτό.
Βούταμε τα χωνάκια  στην ζεστή σοκολάτα και αφήστε τα να στεγνώσουν λίγο πριντα διακοσμήσετε με πολυχρωμα τρουφάκια.

Παίρνω 2 κομμάτια μαρέγκα, χρησιμοποιώντας την ίδια σοκολάτα και τα κολλώ  μεταξύ τους.
Μπορούμε  να τα αφήσουμε να στεγνώσουν πριν τοποθέτησουμε τις  μαρέγκες στα χωνάκια.

πηγή και φώτο .passionforbaking.com

Καλή Επιτυχία!


Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Brownie με σοκολατα,nutella και φουντούκια

Είναι brownie! Είναι απολαύση σοκολατένια και ....Είναι με μερέντα και με 2 είδη σοκολάτας!
Είναι ότι πρέπει με παγωτο! Είναι απλά κολασμένα αμαρτωλό ...αλλά θεικο!

Υλικά

½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη σκούρα σοκολάτα
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζάνι αλεύρι
¼ φλιτζάνι φουντούκια
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
¼ φλιτζάνι κακάο

Για την κρέμα Nutella

½ φλιτζάνι μερέντα
¼ φλιτζάνι βούτυρο
½ φλιτζάνι τεμαχισμένα φουντούκια

Για την κρέμα σοκολάτας


1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη σκούρα σοκολάτα
2 κ.σ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ βούτυρο

Οδηγίες
Προθερμάνετε  το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Καλύψτε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψί.
Σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν-μαρι λιώστε  την  σοκολάτα και το βούτυρο.
Ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη με το μίξερ Προσθέστε το μίγμα της σοκολάτας.Στην συνέχεια προσθέστε όλα τα ξηρά συστατικά
Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψάκι  και ψήνουμε 20-25 λεπτά.
Το βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα Nutella ανακατεύετε μαζί  όλα τα συστατικά.

Για την κρέμα σοκολάτας
Σε μπαιν -μαρί τοποθετείστε όλα τα υλικά μαζι σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα μείγμα.

Με ένα μικρο κουπ-πατ ή με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια βγάζουμε κομμάτια brownie απο το ταψί. Εκεί τοποθετούμε το μείγμα nutella.
Διακοσμούμε με την κρέμα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.
Σερβίρουμε αμέσως με παγωτό ή διατηρείστε το στο ψυγείο.

πηγή και φώτο από εδώ tuzubiberi.com


Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Σοκολατένια cupcakes γεμισμένα με φράουλες και ganache!

Είναι cupcakes! Είναι σοκολατένια! Είναι γεμισμένα με φράουλες!
Είναι καλοκαιρινά ! Είναι γρήγορη συνταγή και με λίγα υλικά!
Είναι χωρίς αυγά και βούτυρο ! Είναι συνταγή χωρίς μίξερ !
Είναι ότι χρειαζόμαστε!


Υλικά (για τα cupcakes):
 
2 φλιτζάνια αλεύρι
11/2 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
2 κ.σ μπέικιν πάουντερ,
1 κ.σ μαγειρική σόδα,
11/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας.


Ακόμα
φράουλες
ganache (δειτε παρακάτω)
μερέντα

Οδηγίες

Για να κάνετε αυτά τα νόστιμα cupcakes ξεκινήστε από την ανάμιξη των τριών συστατικών (σκόνη κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ), έως ότου αναδευτεί το μείγμα καλά.  Στην συνέχεια ανακατέψτε τη ζάχαρη και τη βανίλια, και προσθέστε τα στο μείγμα κακάου . ανακατέψτε και το νερό Τοποθετήστε είκοσι θήκες για cupcake σε φόρμες για cupcake και γεμίζουμε μεχρι την μέση με το μείγμα. Ψήστε σε 175 C για περίπου 20 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν και  αφαιρούμε απο την μέση του cupcake το κομμάτι στο οποίο θα τοποθετήσουμε τις φράουλες αλλά δεν το πετάμε . Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους, Τοποθετούμε τις φράουλες μέσα στα κεκάκια και καλύπτουμε απο πάνω με το κομμάτι που πρίν αφαιρέσαμε  Αν θέλουμε αλείφπυμε από πάνω με λίγο μερέντα και διακοσμούμε με βασιλικό ή διακοσμούμε με την ganache.

Για την ganache
11/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας,
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
1 κ.γ εκχυλίσματος βανίλιας.

Τεμαχίστε τη σοκολάτα .Στη συνέχεια, βάλτε την κρέμα να ζεσταθεί  την κρέμα Περάστε την κρέμα από σουρωτήρι και ρίξτε την όλη μέσα σοκολάτα. Αφήστε την ganache να καθίσει για ένα λεπτό και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να δένει καλά. Δροσίστε την  ganache στο ψυγείο για πέντε ώρες και στη συνέχεια μπορείτε να χτυπήσετε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο. Διακοσμείστε τα cupcakes και σερβίρετε.

Φώτο από εδώ .pinterest.com

Καλή επιτυχία!

Diy εύκολη Τούρτα Γενεθλίων


Είναι Τούρτα! Είναι σοκολατένια!
Ιδανική για παιδικό πάρτυ ή γενέθλια ,
ή ακόμα και για να γλυκό του Σαββατοκύριακου!

Diy εύκολη Τούρτα Γενεθλίων

Υλικά
Κέικ σοκολατένιο ή παντεσπάνι σοκολάτας
Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας στιγμής ή Μους Σοκολάτας
μια κορδέλα
Kit Kat
M & M.

Οδηγίες:
Αφού ψήσουμε το κέικ μας και το αφήσουμε να κρυώσει πλήρως το χωρίζουμε σε 2-3 ισοπαχή κομμάτια  .
  Φτιάχνουμε ην κρέμα ή την Μους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Ξεκινήστε με ένα πάτο κέικ και από πάνω καλύψτε με την κρέμα. Τοποθετείστε ακόμα ένα κομμάτι κέικ και καλύψτε με κρέμα το πάνω μέρος αλλά και γύρω γύρω όλη την επιφάνεια του κέικ  .Αρχίστε  να κολλάτε τα  Kit Kat γύρω-γύρω σε όλο το κέικ. Στη συνέχεια ρίξτε τα M & M στην κορυφή του κέικ και είστε έτοιμοι! Τώρα τυλίξτε την κορδέλα γύρω από το κέικ και  μετατρέψτε  σε ένα δώρο τέλειο για κάθε περίσταση . Απολαύστε το!

Φώτο από εδώ .pinterst.com

Καλή Επιτυχία

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε σοκολατίνια στο πι και φι!

 Είναι σοκολατάκια. Είναι σοκολατένια!
  Είναι αμαρτωλά !Είναι κολασμένα!
  Είναι όμως τόσο μα τόσο νόστιμα
  που δεν θα προλαβαίνετε να φτιάχνετε!
  Είναι τα …..


Σοκολατίνια στο πι και φι!

Υλικά

Κέικ σοκολάτας ή παντεσπάνι σοκολάτας 500γρ Κερασάκια μαρασκίνο -1 κονσέρβα 1 πακέτο Φιλαδέλφεια Σοκολάτα κουβερτούρα 250-400 γρ

Οδηγίες

Αρχικά στραγγίζουμε σε τρυπητό τα κερασάκια μαρασκίνο αλλά δεν πετάμε το σιρόπι τους! Κάνουμε τρίμμα το κέικ η παντεσπάνι μας και το αναμειγνύουμε αρχικά με το μισό πακέτο Φιλαδέλφεια. Θέλουμε το μείγμα μας να μην είναι ούτε ρευστό ούτε πολύ σφιχτό. Αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε ακόμα λίγο τυρί κρέμα .

Για γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας και λίγο από το σιρόπι που κρατήσαμε  .

Με το κουτάλι του παγωτού παίρνουμε ίσες ποσότητες σοκολατένιου μείγματος και τοποθετούμε από ένα κερασάκι μέσα . Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα σοκολατάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και στο ψυγείο για να σφίξουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρι και βουτάμε ένα ένα τα παγωμένα σοκολατάκια στην κουβερτούρα και τοποθετούμε και πάλι στην λαδόκολλα. Παγώνουμε ξανά και έτοιμα για σερβίρισμα..

Φώτο από εδώ .pinterest.com

Καλή Επιτυχία!



Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Diy μπωλ σοκολάτας!

Ένα  DIY  μπωλ σοκολάτα είναι μια φανταστική ιδέα . Φανταστείτε ένα μπωλάκι κατασκευασμένο αποκλειστικά από σοκολάτα και  να γευτείτε τα κομμάτια της σοκολάτας, με φρούτα, γλυκά, ή
οποιεσδήποτε άλλες λιχουδιές θέλετε να τοποθετήσετε. Ναι, ένα DIY  μπώλ σοκολάτα είναι μια πρακτική  ιδέα που θα κάνει ο καθένας στο σπίτι του . Άλλωστε, αυτό το DIY  είναι διασκεδαστικός και πολύ εύκολος τρόποςνα αφήσετε το άγχος στην άκρη και να γίνετε για λίγο έστω ξανά παιδί!



Οδηγίες: 

Αρχικά λιώστε την σοκολάτα στο μπαιν μαρι. Ωστόσο, να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην αφήνετε  το νερό ή τον ατμό να έρθει
σε επαφή με την σοκολάτα .Θα πρέπει το νερό να σιγοβράζει.
Ποτέ μην  αφήσετε το νερό να φτάσει σε σημείο βρασμού  καθώς ενδεχομένως θα καεί η σοκολάτα.
Αν επιθυμείτε να κάνετε ένα καλάθι σοκολάτας που μοιάζει με πέταλα λουλουδιών θα πρέπει να κρατάτε
το μπολ σε μια ορισμένη γωνία στη σοκολάτα, τραβήξτε έξω και ξανά στην αντίθετη γωνία μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και πάλι.


Επαναλάβετε αυτήν την ενέργεια δύο έως τέσσερις φορές και σιγά-σιγά ανακινήστε το μπολ γύρω –γύρω για να δημιουργήσετε ένα παχύ σχετικά στρώμα.
Αφήνεται τη σοκολάτα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί στον πυθμένα του μπολ. Κρατήστε τα μπωλ σοκολάτας  στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε! Απολαύστε τα!

φώτο από εδώ pinterest.com

Καλή επιτυχία!



Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Πως να φτιάξετε cup cakes μερέντας με 3 υλικά σε 2 λεπτά!

Είναι cup cakes! Είναι με μερέντα! Είναι γρήρορα!
Είνai συνταγή για μικρά και........... για μεγάλα παιδιά!
Είναι τόσο απλά!
Είναι με με λέξη ......φανταστικά!


Για τα cup cakes Μερέντας

Χρειαζόμαστε
2 αυγά
1 φλιτζάνι μερέντα ή nutella
10 κ.σ αλεύρι φαρίνα

Οδηγίες
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε την μερέντα με τα αυγά και σταδιακά προσθέτουμε  το αλεύρι ανακατεύοντας καλά.
Σε φόρμα για cup cakes στρώνουμε χαρτάκια-θηκάκια. Με ένα μικρό σκουπ παγωτού παίρνουμε ίσες ποσότητες ζύμης και τοποθετούμε στην φόμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτα!
Βγάζουμε απο τον φούρνο και όπως είναι ζεστά αρχίζουμε να τα δοκιμάζουμε ένα- προς ένα . Αν μείνει και κάποιο το κερνάμε !

Καλή επιτυχία!




Πως να φτιάξετε σοκολατάκια φράουλας σε 5 λεπτά!

Επιτέλους μύρισε καλοκαίρι και οι φραουλίτσες
έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους!
Ας μπερδέψουμε λοιπόν τις φραουλίτσες με λίγο
κουβερτούρα και έχουε στο λεπτό:



Γλυκάκι στιγμής για υπογλυκαιμίες ή
για κέρασμα με λίγες θερμίδες!

Χρειαζόμαστε
1 μκρό κεσεδάκι φράουλες
παγοκύστη
250 γρ κουβερτούρα λιωμένη

Οδηγίες
Αγοράζουμε ένα κύπελλο φραουλίτσες, καθαρίζουμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε ή τις βάζουμε ολόκληρες ανάλογα το μέγεθος
Λιωνουμε την κουβερτούρα στο μπαιν μαρί και καλύπτουμε την παγοκύστη
Τοποθετούμε στην κατάψυξη και σε λίγη ώρα έχουμε ένα γευστικό γλυκάκι με πολύ λίγες θερμίδες.

Καλή επιτυχία!


Πως να βάλετε ζαχαρόπαστα στα cup cakes σας ή στα μπισκότα σας εύκολα !


Είναι έξυπνπο,είναι απλό, είναι εντυπωσιακό,είναι άκρως επαγγελματικό 
και φυσικά είναι πολύ glamour!
Το πιο σημαντικό? Γίνεται σε μόλις 5 λεπτά !
Κανείς δεν θα πιστεύει ότι εσείς τα φτιάξατε!
Ιδανικά για γάμο ή βαφτιση!


Ας δούμε λοιπόν πόσο απλό είναι!
Χρειαζόμαστε
Έτοιμα ψημένα cupcakeς
ζαχαρόπαστα σε χρώμα της αρεσκείας μας
ένα καλούπι για ζαχαρόπαστα (τριανταφυλλα εδω)
πλάστη σιλικόνης
ένα στρογγυλό κουπ-πατ με σχεδιο


Οδηγίες
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζαχαρόπαστας και το ζυμώνουμε λίγο να μαλακώσει. Χωριζουμε την ζαχαρόπαστα σε μικρότερα κομμάτια.
Τοποθετούμε κάθε μικρό κομμάτι ζαχαρόπαστας πάνω στο καλούπι κια πιέζουμε  με τον πλάστη.
Βγάζούμε πολύ εύκολα από το καλούπι και με το στρογγυλό κου-πατ κόβουμε ότι περισεύει.
Αφού  πρώτα έχουμε επικαλύψει με  γλάσο ή βουτυρόκρεμα στα κεκάκια μας, τοποθετούμε και την ζαχαρόπαστα μας .
Τα ίδια βήματα ακολουθούμε και όταν θελουμε να τοποθετήσουμε εύκολα και γρήγορα ζαχαρόπαστα στα μπισκότα μας

Καλή επιτυχία!




Πως κάνουμε πολύ εύκολα cupcakes μπαλαρίνα!


Είναι  απλό, είναι εύκολο αλλά και εντυπωσιακό!
Ιδανικά για πάρτυ, βαφτιση ή γάμο!


Χρειαζόμαστε
Ετοιμα ψημένα cup cakes
Ζαχαρόπαστα εμπορίου έτοιμη ή σπιτική
κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς
κουπ-πατ στρογγυλό με σχέδιο
οδοντογλυφίδες
πέρλες βρώσιμες ροζ χρώματος ή της αρεσκείας σας
ζαχαρωτά

Οδηγίες
Ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο ορθογώνιο. Με το κουπ-πατ καρδιά κόβουμε καρδιές όσα και τα κεκάκια μας. Ανάλογα κόβουμε  και διπλά  στρογγυλά κομμάτια. Από τις καρδιές που έχουμε κόβουμε το κάτω μέρος.

Στα στρογγυλά μας κομμάτια ζαχαρόπαστας με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε σχέδια.
Στο πάνω μέρος των cup cakες αλείφουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας αραιωμένη με λίγο νερό έτσι ώστε να κολλήσει η ζαχαρόπαστα.
Τοποθετούμε την στρογγυλή με σχέδιο τώρα ζαχαρόπαστα στο κάθε cup cake.
Με τον ίδιο τρόπο με μαρμελαδα κολλάμε και την καρδιά  και στην συνδέση των δυο κομματιών για να μην φαίνεται η ένωση διακοσμούμε με βρώσιμες πέρλες.
Τοποθετούμε τις πέρλες είτε με γλάσο royal icing είτε με λευκή κουβερτούρα λιωμένη ή ακόμα και με την μαρμελάδα που χρησιμοποιήσαμε.
Στο πάνω μέρος του μπούστου τοποθετούμε με νερό ένα μικρό όμορφο ζαχαρωτό!

Καλή  Επιτυχία!



 φώτο από εδώ wonderfuldiy.com