Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Πως να κάνουμε φραουλόγλυκο με ζελέ και γιαούρτι!


Μια απολαυστική πρόταση με πλούσια  κρέμα  γιαουρτιού και ζαχαρούχο γάλακτος μπερδεμένο ευχάριστα με ευωδιά φράουλας!


Υλικά: (για 12 μερίδες)
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
400 γρ. μεγάλου μεγέθους φράουλες, ώριμες αλλά σφικτές, καθαρισμένες, πλυμένες και ολόκληρες

Για την κρέμα
2 φλιτζάνια έτοιμος συσκευασμένος χυμός φράουλας (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
1 κουτί φρουί ζελέ με γεύση φράουλας
1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα


Για το ζελέ
2 συσκευασίες φρουί ζελέ φράουλα

Οδηγίες
Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το χυμό φράουλας.
Ετοιμάζω το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας αντί για νερό που αναγράφουν οι οδηγίες το ζεστό χυμό φράουλας (χρησιμοποιώ όση ακριβώς ποσότητα αναγράφει το πακέτο και αφήνω κατά μέρος όσο χυμό περισσέψει). Αφήνω το ζελέ να κρυώσει.

Χτυπάω με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος και, όταν αφρατέψει αρκετά προσθέτω το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζω να χτυπάω καλά για λίγο ακόμα. Προσθέτω στο παραπάνω μείγμα το κρυωμένο ζελέ φράουλας που έχω ετοιμάσει. Χτυπάω για άλλο 1 λεπτό.

Για τη βάση και τη συναρμολόγηση: Βάζω σε ένα μπολ το χυμό φράουλας που έχει περισσέψει από την κρέμα και βυθίζω εκεί ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο.

Στρώνω τα μπισκότα σε ένα μέτριο ορθογώνιο και κατά προτίμηση πυρίμαχο ταψί, καλύπτοντας τελείως τον πυθμένα του.
Πάνω από τα μπισκότα απλώνω την κρέμα και σχεδόν βυθίζω εκεί τις ολόκληρες φράουλες –πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βυθισμένες.
Σκεπάζω το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.

 Για το ζελέ: Ετοιμάζω τις δύο συσκευασίες ζελέ φράουλας, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνω τα ζελέ να κρυώσουν και να σφίξουν λιγάκι, 
αλλά να παραμείνουν παχύρρευστα.
 Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και αδειάζω 
τα ζελέ στην επιφάνεια του γλυκού.
Το ξανασκεπάζω και το ξαναβάζω στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, 
μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως. Σερβίρω το γλυκό κρύο, κομμένο σε κομμάτια.


Η συνταγή η φωτογραφία και η εκτέλεση της συνταγής είναι της K.Ντίνας Νικολάου
πηγή dinanikolaou.gr



Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Πως να κάνουμε ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές!

 
Είναι γλυκάκι ψυγείου! Είναι εύκολο και γρήγορο με λίγα υλικά ! Ένα δροσερό γλυκάκι με φρυγανιές!

Υλικά 
 1 πακέτο φρυγανιές

Για την κρέμα
1 κλωναράκι βανίλιας 
100 γρ. κορν φλάουρ 
100 γρ. ζάχαρη
 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες 
2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
 40 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για το σιρόπι 
 200 γρ. νερό 
200 γρ. ζάχαρη
 1 ξυλάκι κανέλα

Για τη διακόσμηση
 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί 
 κανέλα σε σκόνη 
 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα,
 καβουρδισμένα στο φούρνο, στους 160° C για 15 λεπτά, και ψιλοτριμμένα

Διαδικασία Κρέμα: Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε τα μικρά μαύρα
αρωματικά σποράκια. Σε ένα μπολ ενώνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τα σποράκια της βανίλιας και τους κρόκους, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να κρυώσει η κρέμα.

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για 3 - 4 λεπτά.

Συναρμολόγηση: Καλύπτουμε τον πυθμένα ενός μεγάλου πυρέξ με μία στρώση φρυγανιές και τις μουσκεύουμε με το μισό σιρόπι. Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση φρυγανιές και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα,να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε το γλυκό και από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί. 
Εναλλακτικά, σχηματίζουμε ροζέτες από σαντιγί, χρησιμοποιώντας κορνέ. Πασπαλίζουμε με κανέλακαι τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει,πρινσερβίρουμε.

πηγή και φώτο συνταγής από εδω gastronomos.


Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Πως να μετατρέψουμε τα cup-cakes μας σε πριγκηπικές γόβες!


Είναι ψιλοτάκουνες γόβες ....που τρώγονται! Έχουν την δυσκολία τους αλλά δεν είναι μούρλια?
Είναι cup cakes που αν διαθέτουμε λίγο χρόνο ή αν θέλετε για κάποια ειδική περίσταση όπως παιδικό πάρτυ-γενέθλια ή ακόμα και βάφτιση τότε σίγουρα θα έχετε κάνει το hit της χρονιάς!Ξετρελαίνουν μικρούς αλλά και μεγάλους! Εσείς τι λέτε?

Υλικά
Cupcakes - οποιαδήπωτε γεύση - ψημένα
κρακερς Αλλατίνης ανάλατα
Royal icing-γλάσο
Λιωμένη λευκή ή κουβερτουρα ή γάλακτος σοκολάτα
Χρώματα ζαχ/κης αν θελουμε για το γλάσο και την λευκή σοκολάτα
Πουράκια caprice
τρούφα ζαχ/κης σε διάφορα χρώματα και πέρλες


Οδηγίες
Ψήστε τα cupcakes σας. Κρατήστε στο μυαλό σας  ότι τα χαρτάκια που θα ψήσετε θα είναι
το κάτω μέρος του παπουτσιού σας.Καλύτερα είναι να ψήνουμε σε 2 θήκες μαζί 
έτσι ώστε το χρώμα της επένδυσης να είναι πιο ζωντανό.

Στην συνέχεια βάλτε το γλάσο στα cupcakes σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχ/κης  για να αλλάξετε το γλάσο στο χρώμα που ταιριάζει με τις χάρινες θήκες σας  των cupcake σας, Διακοσμείτε τα ανάλογα 

Κόψτε ή σπάστε τα κρακεράκια  στο μισό. Τοποθετήστε τα  σε ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, δώστε σχήμα  και κόψτε λίγο  από κάθε γωνία, κάνοντας το σχήμα  κωνικό.
Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Μην αποθαρρύνεστε αν σπάσουν  μερικά
 
Για το χρωματιστό μέρος στις καμάρες, θα χρειαστείτε σοκολάτα.
Τοποθετείστε την κουβερτούρα σε ένα γυάλινο μπλώλ κατάλληλο για μικροκύμματα και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για  10 δευτεροπετα  .Ανακατέψτε μετά από κάθε
φορά, 10 δευτερολέπτων μέχρι η σοκολάτα να είναι ομαλή και να έχει λιώσει.

Βουτήξτε μια πλευρά απο τα κρακεράκια στην  λιωμένη σοκολάτα  και λειάνετε
την υπερβολική σοκολάτα με ένα μαχαίρι, κουτάλι ή σπάτουλα. Μην ανησυχείτε αν δεν είναιαπολύτως ομαλή.  Για άλλη μια φορά, θα πρέπει να καλύψετε τη μία πλευρά μόνο.

Μόλις βουτήξετε τα κρακεράκια  στη σοκολάτα, βάλτε  σε ένα φύλλο λαδόκολλας να
στεγνώσουν.Το καλό είναι  είναι ότι στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Μπορείτε
ακόμη για  να επιταχύνετε τη διαδικασία να τα  βάλετε  στο ψυγείο.


Στη συνέχεια,βάλτε γλάσο γύρω απο τα κρακεράκια  Μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε ένα κορνέ , ή μπορείτε  και να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα ziplock. Αφού έχετε βάλει και το γλάσο σας  μπορείτε να βυθίσετε το κάθε κράκερ σε τρούφα ζαχ/κης.
Τοποθετήστε ξανά στην λαδόκολλα  να στεγνώσουν ή αν βιάζεστε , μπορείτε να φτιάξετε όλο το τακούνι και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει.
Τώρα είναι η ώρα να τοποθετήσετε οποιαδήποτε άλλη σοκολάτα  στην καμάρα που μπορεί να θέλετε .


Για τα τακούνια, θα χρειαστείτε ένα πακέτο πουράκια .Κόψτε κάθε πουράκι στα δυο και κάθε ένα απο αυτά σε γωνία.
Όταν είστε έτοιμοι να επισυνάψετε την καμάρα και τη φτέρνα σας, πάρτε ένα μαχαίρι, ή ένακουτάλι, και πιέστε απαλά προς τα κάτω  Αφαιρέστε το γλάσο και ένα μικρό κομμάτι του
cupcake για να κάνετε  μια μικρή τρύπα. Εδώ είναι το σημείο που τοποθετείται την καμάρα και το τακούνι.
Για να τοποθετήσετε την καμάρα  πιέστε απαλά στο cupcake σας. 
Κρατήστε την υποστηρίζοντας  με το χέρι σας, για  να φτάσετε στη φτέρνα.
Βυθίστε το κεκλιμένο τμήμα από το πουράκι σας  (φτέρνα) στην  λιωμένη σοκολάτα .
Βάλτε απαλά στη φτέρνα, και αφήστε το.  Δεν θα  τα μετακινήσετε
μέχρι να στεγνώσουν  και να είναι σταθερά για να προχωρήσουμε.

Σημείωση
Βεβαιωθείτε ότι τα cupcakes σας είναι τοποθετημένα σε μια επίπεδη επιφάνεια, έτσι ώστε να μην πέφτουν καθώς στεγνώνουν.
Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε αξεσουάρ  το παπούτσι σας όπως εσείς θέλετε!


πηγή και φώτο από εδώ howdoesshe.
και από εδώ Sweet Art by Elizabeth



Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Πως κάνουμε παγωτό βανίλια,σοκολάτα,πραλίνα σε 10 λεπτά χωρίς παγωτομηχανή!


Είναι παγωτό !Γίνεται πολύ εύκολα σε 10 λεπτά! Χωρίς παγωτομηχανή γιατί γίνεται μέσα σε σακούλα με φερμουάρ! Ας την δοκιμάσουμε λοιπόν παρέα!

Παγωτο βανίλιας σε σακούλα-Βάση παγωτού

Υλικά
500 γρ Γάλα
300 γρ Κρέμα γάλακτος
150 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρΜέλι
100 γρ τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας  κορν φλάουερ

Οδηγίες
Μια πολύ καλή βάση για παγωτό πάνω στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά ώστε να φτιάξουμε διαφορετικές γεύσεις παγωτού .
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 400 γραμμάρια από το γάλα, όλη την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι και τα βάζουμε να ζεσταθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα και το κορν φλάουρ.
Όταν έχουν βράσει τα υλικά στην κατσαρόλα για 2 - 3 λεπτά ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-κόρν φλάουερ και βράζουμε άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Στη συνέχεια βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε ότι υλικά  θέλουμε για να πάρει το παγωτό τη γεύση που επιθυμούμε.
Αν θέλουμε παγωτό βανίλια ας πούμε προσθέτουμε λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη σε σκόνη. Κρυώνουμε το μείγμα γρήγορα σε ένα μπολ, στο οποίο απο κάτω έχουμε τοποθετήσει άλλο ένα μπολ με πάγο. Το βάζουμε στην κατάψυξη μόλις κρυώσει καλά.

Tip
Αν θέλουμε βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα που να κλείνει καλά στην κατάψυξη και ανά μια ώρα το ανακατεύουμε λίγο κάνοντάς του "μασάζ" μέσα στη σακούλα..



Παγωτό σοκολάτα

Υλικά
1 δόση βάση παγωτού - η συνταγή παραπάνω
60 γραμμάρια κακάο
100 γραμμάρια Νερό
100 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
50 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Οδηγίες
Κάνουμε την παραπάνω βάση για το παγωτό.
Στην βάση αυτή του παγωτού προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αφού τα λιώσουμε σε μπεν μαρί και παγώνουμε στην κατάψυξη αφού ανακατέψουμε καλά. Βάζουμε σε σακούλα μιας χρήσεως (δένοντας καλά ώστε να είναι κλεισμένο αεροστεγώς)
και βγάζουμε ανα μία ώρα δουλεύοντας λίγο με τα χέρια μας για να αποφύγουμε το μείγμα να γίνει παγάκι και να κρατήσει βελούδινη υφή.


Παγωτό πραλίνα
Υλικά 
1 δόση βάση παγωτού
3 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς

Οδηγίες
Κάνουμε το παγωτό όπως αναγράφεται παραπάνω.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη συγκεκριμένη γεύση παγωτού μαζί με την βάση και καταψύχουμε. Βάζουμε σε σακούλα μιας χρήσεως (δένοντας καλά ώστε να είναι κλεισμένο αεροστεγώς) και βγάζουμε ανα μία ώρα δουλεύοντας  λίγο με τα χέρια μας για να αποφύγουμε το μείγμα να γίνει παγάκι και να κρατήσει βελούδινη υφή.

Tip

Μερικά τριμμένα κομμάτια από φουντούκι το κάνουν ακόμα καλύτερο


Πηγή συνταγών και φώτο από εδώ akispetretzikis.cομ



Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Πως να κάνουμε την πιο εύκολη τούρτα παγωτού!


Είναι τούρτα παγωτού και ίσως  ή πιο εύκολη και γρήγορη τούρτα που φτιάξατε πότε! 

Παγωτό σάντουιτς τούρτα

Υλικά
15 παγωτά σάντουιτς
340 γρ κρεμα γάλακτος χτυπήμενη σε σαντυγί
280 γρ  M & M (σοκολάτα ή καραμέλα της επιλογής σας)
σιρόπι καραμέλας ή καραμέλες βουτύρου αγελαδιτσα



 Οδηγίες
Τοποθετήστε 5 παγωτά σάντουιτς, με τις μακριές πλευρές σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
Απλώστε από πάνω την  σαντυγι  φροντίζοντας να εκτείνεται προς τα έξω και γύρω-γύρω στις άκρες για  καλύτερη εμφάνιση.
Ψιλοκόψτε τις καραμέλες ή ρίξτε σιρόπι καραμέλας .
Επαναλάβετε την ιδια διασικασια άλλες 2 φορές με τα παγωτα σαντουιτς την σαντυγί και την καραμέλα.
Πάγωστε για περίπου  3 ώρες .Κόψτε με οδοντωτό μαχαίρι.


πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .the-girl-who-ate-everything.com




Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Πως να κάνουμε σταγόνες σοκολάτας και σταγόνες γιαουρτιού


Είναι απλό!Είναι γρήγορο ! Είναι πιο οικονομικό! Φτιάχνουμε σταγόνες σοκολάτας και σταγόνες γιαουρτιού εύκολα !

Για τις σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή γάλακτος

Υλικά
σοκολάτα
άδεια σύριγγα ή μια σακούλα τροφίμων με zip

Οδηγίες
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος σοκολάτας έχετε στο σπίτι) .Μεταφέρετε την λιωμένη σοκολάτα   σε μια βελόνα σύριγγας ή σε σακούλα τροφίμων και κόψτε την μία άκρη  της σακούλας.
Σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα ρίξτε  σταγόνες σοκολάτας .
Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη και αφήστε την να στερεοποιηθούν  τα τσιπ σοκολάτας για περίπου δύο ώρες. Αφαιρέστε  τα κομματάκια σοκολάτας από τη λαδόκολλα
τοποθετείτε σε ένα πλαστικό μπολ και κρατήστε στο ψυγείο

Για τις σταγόνες λευκής σοκολάτας με ή χωρίς χρώμα

Υλικά
Κουβερτούρα λευκή
χρώμα ζαχαροπλαστικής(προαιρετικά)
σακούλα τροφίμων

Οδηγίες
Ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία λιώνοντας την λευκή σοκολάτα.Αν θέλουμε προσθέτουμε το χρώμα της αρεσκείας μας
και ανακατεύοντας καλα μεταφέρουμε το μειγμα στην σακούλα τροφίμων.Κόβουμε την μια άκρη τησ σακουλάς κια σε ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα ρίχνουμε σταγόνες Παγώνουμε για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα κai έτοιμα



Για τις σταγόνες γιαουρτιού

Υλικά
Γιαούρτι (γεύση της επιλογής σας)
μια μικρή τσάντα για τρόφιμα με φερμουάρ

Οδηγίες
Ρίχνουμε το γιαούρτι μέσα σε ένα σακουλάκι για τρόφιμα και κόψτε την μία άκρη της σακούλας. Σε ένα ταψάκι (καλυμμένο με λαδόκολλα ) σχηματίστε μικρά μπαλάκια
Τοποθετήστε στο ψυγείο το ταψάκι με τις σταγόνες του γιαουρτιού μέσα και αφήστε να στερεοποιηθούν για περίπου δύο ώρες.

πηγή  και φώτο από εδώ .spettegolando





Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Πως κάνουμε αυτήν την φανταστική τούρτα γάλακτος!

 
Είναι τούρτα που μπορεί όμως να γίνει σε ταψάκι και να κεραστεί και σαν απλό γλυκάκι.
Είναι σχετικά εύκολη συνταγή και πολύ πολύ νόστιμη!

Φανταστική τούρτα γάλακτος
Για την βάση -κεικ

Υλικά

2 αυγά
2 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ  αλεύρι

1/2 κ.γ μπείκιν
1, 5 κ.σ σκόνη κακάο
2 κ.σ  ζεστό νερό


Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ξεχωριστό μπολ και διπλώστε στο μίγμα των αυγών. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 ° C για περίπου 15 λεπτά μια φόρτα με αποσπωμενο πάτο ε διαμέτρου  20 cm, ή έως ότου  η οδοντογλυφίδα βγαίνει από το κεικ  καθαρή.

Θα πρέπει να ψήσουμε 2  βάσεις , όπως αυτό για το κέικ.

Για την κρέμα

670 ml γάλα
70 γρ κορν φλάουρ
 2,5 κ.σ  ζάχαρη
70 γρ λευκή σοκολάτα
170 γρ μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη άχνη


Οδηγίες

Αναμειγνύουμε 100 ml γάλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ . Ρίξτε το υπόλοιπο (570 ml) γάλα  σε μια κατσαρόλα προσθέτετε την λευκή σοκολάτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Μειώστε τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα  το μειγμα γάλα -ζάχαρη -κορνφλαουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να πήξει.Να ξέρετε ότι είναι αρκετά παχύ,  όταν ξύσετε τον πάτο της κατσαρόλας με το κουτάλι, μπορείτε να δείτε το κάτω μέρος. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη  και ανακατεύουμε στην  κρέμα.



Επικάλυψη

140 γρ  σοκολάτα γάλακτος
3 κ.σ  γάλα
 2,5 κ.σ  ζάχαρη
 100 γρ μαργαρίνη

Οδηγίες

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπεν μαρί και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουμε μια  ωραία κρέμα. 
Αφήστε το να κρυώσει.

Συναρμολόγηση: 1 μπισκότο, την μισή κρέμα  το μισό της επικάλυψης και  επαναλάβετε.


 πηγή και φώτο από εδώ palachinkablog.com
 Καλή Επιτυχία!

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Πως να κάνουμε τα σοκολατάκια Bounty!


Είναι σοκολατάκια! Είναι νόστιμα και γρήγορα!  Είναι με λίγα και απλά υλικά! 
Είναι τα bounty! 

Φτιάξτε εύκολα bounty

Υλικά
100 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ ζάχαρη
250 γρ κρέμα γάλακτος ή μαργαρίνη
250 γρ ινδοκάρυδο
150 γρ μαύρη σοκολάτα
2 κουταλιά της σούπας λάδι (για τη σοκολάτα)


Οδηγίες

Βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και αφήστε  να βράσουν.
Αφήστε το να βράσουν για άλλα 5 λεπτά.Βάλτεκαι ανακατέψτε στο μείγμα αυτό και το ινδοκάρυδο.
Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγνα .
Αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, βάλτε το πάνω σε ξύλο κοπής και αφαιρέστε το χαρτί.
Κόψτε το σε κύβους  ή σε σχήμα ορθογώνιο (το οποίο είναι το αρχικό σχήμα του Bounty μπαρ καραμέλα).

Για την σοκολάτα
Λιώστε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί κai στο τέλος προσθέστε  το λάδι ανακατεύοντας καλά.
Καλύψτε κάθε κύβο με λιωμένη σοκολάτα,  αφήνοντας να σκληρύνουν.  Μπορείτε να φάτε!


 πηγή και φώτο σπό εδώ palachinkablog.


 Καλή Επιτυχία !

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Επιδόρπιο Σοκολάτας και φράουλας!

Αν σας ρωτήσω ποιό  είναι το αγαπημένο σας σε συνδυασμό επιδόρπιο  τότε πολλοί από εσάς σίγουρα θα απαντήσετε  σοκολάτα και φράουλα.
Έτσι, για όλους εκείνους τους αναγνώστες που έχουν σοκολατο-φραουλομανία  εδώ σας έχουμε  λαχταριστά επιδόρπια που είναι  σοκολάτα σε φλυτζάνια σοκολάτας  με φράουλες και μούρα!

foto credit via.favim. ,barbarabakes.

fotp credit via helenalockey.

Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο εύκολη μέθοδο από την πρώτη κατά την οποία ρίχνουμε την  σοκολάτα σε καλούπια από σιλικόνη και στη συνέχεια αφαιρούμε  τη σοκολάτα  από τα καλούπια. Αφήστε τη σοκολάτα  στα καλούπια και αφαιρέστε τα καλούπια για να πάρετε ταρτάκια ή μπωλάκια  σοκολάτας.
Γεμίστε τα με την αγαπημένη σας γεύση.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ barbarabakes.
 
Chocolate Cheesecake Μους Κύπελλα με Μούρα  Κομπόστα

Υλικά
180γρ  σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Cheesecake Mousse
Υλικά
240 γρ  τυρί κρέμα,  σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Berry Κομπόστα
Υλικά
1 φλιτζάνια κατεψυγμένες κομμένες φράουλες
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνια φρέσκα μούρα
Οδηγίες

Για τα κύπελλα Σοκολάτας
Οδηγίες
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων σε ασφαλή μπολ. Βάλτε τον Φούρνο μικροκυμάτων σε 50% ισχύ για 1 λεπτό. Ανακατέψτε καλά.
Συνεχίστε  στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε σε διαστήματα 15 δευτερολέπτων μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει η σοκολάτα.
Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτας στο κάτω μέρος ενός καλούπι σιλικόνης καρδιάς και περιστρέψτε αργά το καλούπι  έτσι ώστε η σοκολάτα
ομοιόμορφα να  πάει σε όλες  τις πλευρές του καλουπιού.
Παγώστε  περίπου 25 λεπτά. Χαλαρώστε προσεκτικά τις άκρες και στη συνέχεια αφαιρέστε την σοκολάτα  από τα καλούπια.
(Εάν χρησιμοποιείτε ένα σχήμα καρδιάς, ξεκινήστε να αφαιρείτε  στο ν  του σημείου.)

Cheesecake Mousse
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει κρεμώδης, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την  βανίλια. Σιγά-σιγά προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά.
Γεμίστε τα  φλυτζάνια σοκολάτας. Παγώστε  για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρετε με ανάμεικτα μούρα

Berry Κομπόστα
Σε ένα μέτριο τηγάνι, αναμείξτε τις κατεψυγμένες φράουλες, ζάχαρη και χυμό λεμονιού.
Σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά  και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα,
μέχρι το μίγμα να πήξει και σιροπιαστεί περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέστε τα φρέσκα μούρα και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τα  χρησιμοποιήσετε

Καλή Επιτυχία!

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Πως κάνουμε την Τούρτα Φόρεμα με cupcakes και την πιο εύκολη βουτυρόκρεμα με ζαχαρούχο!


Εάν ετοιμάζεστε για  ένα νυφικό πάρτυ ή βάφτιση ή ακόμα και για γενέθλια  
θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το πως μπορείτε να διακοσμήσετε εσείς την τούρτα σας!
Μπορείτε να δοκιμάστε να κάνετε αυτή την όμορφη και εύκολη Τούρτα  Για να την κάνετε θα ψήσετε πρώτα τα Cupcakes είτε βανίλιας είτε σοκολάτας !



Υλικά
cupcakes της αρεσκείας σας 25-40 ανάλογα το μέγεθος της τούρτας σας
βουτυρόκρεμα (συνταγή παρακάτω)
διακοσμητικές πέρλες
βρώσιμο glitter
τρούφες διακόσμησης

Οδηγίες
Αφού ψήσετε τα cupcakes και τα αφήσετε να κρυώσουν τελείως δίνετε σχήμα όπως βλέπετε στις φώτο,
Φτιάχνετε την βουτυρόκρεμα ,τοποθετείτε σε κορνέ και διακοσμείτε τα cupcakeς.
Διακοσμείτε με τις τρούφες ή πέρλες ή οτι αγαπάτε.


Μυστικά
 
*-Μπορείτε να φτιάξετε τα κεκάκια σας απο την προηγούμενη μέρα και να τα φυλάξετε σε τάπερ που κλείνει καλά.
*-Ακόμα μπορειτε να φτιάξετε μέρες πριν και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Οταν θελετε να τα διακοσμήσετε
αποψύξτε τα και σε λιγότερο απο 1 ώρα θα έχουν ξεπαγώσει.

*-Για να σερβίρετε εντυπωσιακά την τούρτα σας και για να μην κάνετε περιττα έξοδα πάρτε ένα χοντρό κουτι συσκευασίαςγια να αντέχει το βάρος(όπως
κουτι από καποια συσκεύη που αγοράσατε πρόσφατα -καφετιέρα-μίξερ-πιάτων) και ντύστε το με χαρτί περιτυλίγματος!
Τοποθετείστε εκεί πάνω τα κεκάκια σας και διακοσμείστε!

Η πιο εύκολη βουτυρόκρεμα με ζαχαρούχο γάλα!

Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
350 γρ βούτυρο γάλακτος (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια

Οδηγίες

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, απλώς αναμειγνύουμε τα υλικά μέχρι να δέσουν.
Όταν αναμείξετε τα υλικά καποια στιγμή θα νομίζετε πως έχει κόψει η κρέμα.
Την επομενη ακριβώς στιγμή θα το δείτε να έχει δέσει και να στέκεται σαν σαντιγύ.
Στη γεύση επίσης θυμίζει σαντιγύ αλλα είναι πιο σφιχτη σαν κρέμα και στέκεται πολύ καλύτερα.

Μπορείτε να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και γεύσεις, δεν κόβει.

Πριν το σερβίρετε αφήστε το λίγο εκτός ψυγείου γιατί, ως βουτυρόκρεμα, σκληραίνει.

Συνταγή από τα  "Γλυκά μυστικά" και από sintagespareas.