Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Κρουασανάκια με κανέλλα και σταφίδες!


 Κρουασάν γρήγορα με έτοιμη ζύμη γεμιστά με βούτυρο-κανέλλα και σταφίδες!
Ιδανικά για πρωινό σνάκ στους μπόμπιρες!


Υλικά
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 τενεκεδάκι  Pillsbury  ζυμη -ψυγείου-κρουασάν
1/2 φλιτζάνι σταφίδες

Για το γλάσο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 έως 2 κουταλιές της σούπας γάλα


Βήμα 1
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 185 ° C.

Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο και την κανέλα. Ανοίξτε την  ζύμη σε 8 τρίγωνα. Απλώστε κάθε τρίγωνο με βούτυρο -κανέλα. Βάλτε στο καθένα με 1 κουταλιά της σταφίδας. Τυλίξτε σε μισσοφέγγαρα. Τοποθετήστε σε  φύλλο μπισκότων.  

Βήμα 3
Ψήστε 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε και βάλτε σε  σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Βήμα 4

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη και 1 κουταλιά της σούπας γάλα. Περιχύνουμε πάνω στα κρύα  μισοφέγγαρα.

πηγή και φώτο από  εδώ


Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Ρυζόγαλο με μέλι -γλυκάκι με 150 θερμίδες!



Υλικά για 4 μερίδες: 
4 φλ. γάλα με 1,5% σε λιπαρά
1 ½ φλ. νερό
1 φλ. καστανό ρύζι
4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κορν φλάουερ
κανέλλα
1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση 
Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
Ξεπλένουμε το καστανό ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόλις αρχίσει να βράζει το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό.
Παράλληλα, βράζουμε 3 ½ φλιτζάνια γάλα με το μέλι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20΄.
Στο γάλα που έχουμε κρατήσει διαλύουμε καλά το corn flour και τη βανίλια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5΄ ή μέχρι να πήξει καλά.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6-7 μπολάκια και όταν κρυώσει ελαφρά το πασπαλίζουμε με κανέλλα.

πηγή  gynaikoparea.gr


Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Πανακότα με καραμέλα

Υλικά 

Για 6-8 άτομα

Για την πανακότα
Μισό λίτρο γάλα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
4 φύλλα ζελατίνης
150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια κάψουλα
100 γραμμάρια λικέρ amaretto


Για την καραμέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

 Για την πανακότα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.


Για την καραμέλα
Φτιάχνουμε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο. Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνουμε πάνω από την πανακότα που έχει κρυώσει.


 
Πηγή:sidagi.gr

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε λουλούδια μαρμελάδας!


Υλικά
200 ml  νερό
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
10 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κρόκο αυγού
1 πρέζα αλάτι
400 γρ αλεύρι

για την επικάλυψη 
1 ασπράδι αυγού
μαρμελάδα δαμάσκηνο 

για το πασπάλισμα
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο καρύδι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι



Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό, προσθέστε τη ζάχαρη και ξηρή μαγιά. Αφήστε  να σταθεί 3-4 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε 1 κρόκο αυγού 10 κουταλιές της σούπας λάδι, μια πρέζα αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώστε τη ζύμη,  και την αφήνετε να φουσκώσει.

Σε ένα άλλο  μπολ προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο καρύδι και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Χτυπ΄ηστε τα στο multi  για 30 δευτερόλεπτα για να γίνουν σκόνη.

Ανοίξτε σε κυκλάκια. Πιάστε τις άρες της ζύμης μαζί και σρέψτε προς τα μέσα . Βάλτε λίγα λουλούδια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα . Μέσα στον κύκλο βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα.  Χτυπήστε ελαφρά το  ασπράδι  αλείψτε με πινέλλο τα λουλούδια και πασπαλίζουμε με τη σκόνη του καρυδιου που κρατήσαμε πριν . Αφήστε το να σταθεί για 10-15 λεπτά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

πηγή και φώτο από εδώ daninakuhinja.

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Τα πιο νόστιμα και αφράτα μπισκότα σοκολάτας!


 Τα καλύτερα soft μπισκότα  με  Σοκολάτα
Είναι μαλακά, υγρά, κρεμώδες, και αρκετά χοντρά , για να βυθίζονται τα δόντια σας .  Το μυστικό σε αυτά τα cookies είναι το στιγμιαίο μίγμα πουτίγκα βανίλιας και δεν υπάρχει κάτι άλλο να την αντικαταστήσει. Τα cookies είναι μεγαλύτερα από ό, τι συνήθως και η παρτίδα αυτή κάνει 14 μπισκότα. Ψήνονται για περίπου 11 λεπτά  αυτό το μέγεθος μπισκότων, και αν  αλλάξετε το μέγεθος του cookie, θα χρειαστεί να αλλάξετε το χρόνο ψησίματος. Η ζύμη πρέπει να παγώσει πριν το ψήσιμο ώστε τα μπισκότα να μην απλώσουν  και γίνουν  λεπτά και επίπεδα.


 
Υλικά

3/4 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι καστανή ζαχαρη
1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ βανίλια πουτίγκα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
πρέζα αλάτι,
350 γρ (2 φλιτζάνια) τσιπ  κομματάκια σοκολάτας

 Οδηγίες:

Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε  το βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, τη βανίλια,  σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες για  περίπου 4 λεπτά.


 Σταματήστε, ξύστε κάτω από τις πλευρές του μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι το  μείγμα πουτίγκα, τη σόδα, το αλάτι προαιρετικά, και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά , περίπου 1 λεπτό.
Σταματήστε, ξύστε κάτω από τις πλευρές του μπολ και προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας, και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν καλά  περίπου 30 δευτερόλεπτα.


Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας κόψτε  περίπου 14 ισομεγέθεις κομμάτια   ζύμης, σχηματίζοντας   μπάλες .  Συμβουλή - Βάλτε εξτρα  μερικά κομματάκια σοκολάτας στην κορυφή της ζύμης.

Βάλτε σε ενα ταψί slipat ή λαδόκολλα τοποθετήστε τα  μπισκότα , και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι 5
ημέρες.


Μην παραψήσετε τα μπισκότα  επειδή τα cookies θα γίνουν λεπτά και θα απλώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C .  Τοποθετήστε τη ζύμη στο ταψί, σε απόσταση (ή  ψήστε 8 μπισκότα ανά φύλλο) και ψήστε για περίπου 11 λεπτά. Μην παραψήσετε τα cookies . Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν  στο φύλλο ψησίματος για περίπου 10 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
 
 Τα μπισκότα θα κρατήσουν σε  αεροστεγές δοχειο  σε θερμοκρασία δωματίου για έως 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη για έως 6 μήνες.

Εναλλακτικά, άψητη η ζύμη μπισκότων μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες, ή στην κατάψυξη για έως 4 μήνες, έτσι ώστε να ψήσετε όσα θέλετε  και να ψήσετε την υπόλοιπη ζύμη στο μέλλον.


 Tips
Μικρότερα cookies στεγνώνουν πιο γρήγορα και δεν υπάρχει  λαστιχωτή άκρη και μαλακό κέντρο.

Αντίθετα, μεγαλύτερα μπισκότα έχουν μια μεγάλη εσωτερική επιφάνεια, που σημαίνει πιο μαλακό, τρυφερό, χυμώδες μπισκότο  φορτωμένο με σοκολάτα.

Όπως συμβαίνει με όλα τα cookies θα πρέπει να παγώσετε  τη ζύμη πριν το ψήσιμο. Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για να έχουμε  παχιά  πρησμένα, γεμάτα cookies.

 Σκόνη βανίλια-πουτίγκα βρίσκουμε στα lidl
 
πηγή και φώτο από εδώ averiecooks.com




Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε μπισκότα με ζύμη κρουασάν και oreo σε 10 λεπτά


Ιδανική συνταγή για πρωινό κολατσό στα πιτσιρίκια σας!
 
Υλικά
1 πακετο  Pillsbury -ψυγείου έτοιμη ζύμη κρουασάν
8 creme-oreo μπισκότα  με σοκολάτα
1 φλιτζάνι ψηφίδες σοκολάτας

Οδηγίες

Βήμα 1

Θερμάνετε τον  φούρνοστους 175 βαθμούς C.
Τοποθετείστε  χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.


Βήμα 2
Ξετυλίξτε την ζύμη και χωρίστε σε 8 τρίγωνα. Τοποθετήστε 1 μπισκότο στο  τέλος του κάθε τριγώνου. Διπλώστε τη ζύμη μέχρι έτσι ώστε να καλύψει το μπισκότο  πλήρως .Πιέστε για να σφραγίσουν  σφιχτά. Τοποθετήστε στο φύλλο μπισκότων. Πασπαλίζουμε  με κομματάκια σοκολάτας.


Βήμα 3
Ψήστε περίπου 12 λεπτά  μέχρι να ροδίσουν  ελαφρώς.

πηγή και φώτο από εδώ pillsbury.com


Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Το μπισκοτογλυκο των 3 λεπτών !


Υλικά
1 φλ. κακάο
1 φλ. άχνη ζάχαρη
1/4 φλ. γάλα καρύδας ή φρέσκο γάλα
1 κ.γ. υγρή βανίλια
250 γρ. μαργαρίνη
20 μπισκότα πτι -μπερ ολικής άλεσης
λίγη λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα
λίγη τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται.
Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνουμε τη φόρμα. Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο. Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα. Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.
Παγώνουμε το κέικ για περίπου 2.30' με 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου. Ξαναπαγώνουμε για λίγο να σφίξει η σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

πηγή και φώτο από εδώ argiro.gr


Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Σνάκ Με μπαγιάτικο ψωμί κανέλλα και ζάχαρη !


Παρακαλώ μην πετάξετε ποτέ ξανά  μπαγιάτικο ψωμί! Κοιτάξτε αυτές τις εκπληκτικές λιχουδιές που μπορείτε να κάνετε - και θα σας πάρει μόνο 10 λεπτά για να γίνουν! Βρείτε μου ένα παιδί που μπορεί να αντισταθεί σε αυτά ... ..

Υλικά για 6 άτομα

6 φλιτζάνια  ψωμιού  κατά προτίμηση μπαγιάτικο
60 γρ  βούτυρο, λιωμένο
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ξεχωριστά 1 κουταλιά της σούπας)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Κόψτε τις φέτες ψωμιού σε λεπτα στικς.
Τοποθετήστε τα κρουτών ψωμιού σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με το βούτυρο, και
πασπαλίζουμε από πάνω με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και κανέλα και ανακατέψτε μέσα.
Απλώστε πάνω σε 2 ταψιά.
Ψήστε για 5 έως 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά . Το ταψί  στο πάνω ράφι θα είναι έτοιμο πρώτο. Το δεύτερο  θα πάρει ένα-δυο λεπτά περισσότερο.
Ενώ είναι ακόμα ζεστά, πασπαλίζουμε από  πάνω την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (1/2 κουταλιές της σούπας πάνω από κάθε δίσκο).

Σημειώσεις
Το  μπαγιάτικο ψωμί λειτουργεί καλύτερα από το φρέσκο, επειδή δεν απορροφά το βούτυρο  πολύ.

πηγή και φώτο από εδώ

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε εύκολα γαλλικά τοστ με μαρμελάδας φράουλας!

 Νόστιμα γαλλικά τοστάκια ή ελληνικές αυγόφετες , σαντουιτσάκια με μαρμελάδα μέσα! Ιδανικά για πρωινό  , συνταγή για παιδιά!

Υλικά Για 3 μερίδες
6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή ψωμί του τόστ
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο 


Οδηγίες 
 
Κόψτε το ψωμί σε κύκλους.
Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα στη μέση .  
Καλύψτε με ακόμα μια φέτα ψωμί .
Τοποθετήστε το αυγό και το γάλα σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε ελαφρά.
Απλώστε τη ζάχαρη σε ένα μικρό πιάτο.

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι  σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Γρήγορα Βουτήξτε κάθε πλευρά του  σάντουιτς στο μείγμα των αυγών,  στη συνέχεια, τοποθετήστε το τηγάνι. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπο σάντουιτς.

Μαγειρέψτε κάθε πλευρά για περίπου 2 λεπτά, έως ότου πάρουν χρώμα..
Αφαιρέστε από το τηγάνι και τοποθετήστε αμέσως στο μπώλ  με τη ζάχαρη για την επικάλυψη κάθε πλευράς και τις άκρες. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να το βάλετε από το τηγάνι στη ζάχαρη, τόσο καλύτερα είναι γιατί η ζάχαρη θα κολλήσει.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

πηγή και φώτο από εδώ .recipetineats.com



Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε 2 Πεντανόστιμες συνταγές για παστελάκι με μέλι!


Συνταγή πρώτη
Υλικά:


1 φλιτζάνι λευκό σουσάμι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι

 
Οδηγίες
Ξεκινήστε αλειφοντας δύο μεγάλα φύλλα λαδόχαρτο με λίγο φυτικό λάδι. Τοποθετήστε ένα σε ένα ανεστραμμένο ταψί .

Βάλτε το σουσάμι  σε ένα  τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Κρατήστε κουνώντας το τηγάνι έτσι ώστε  να  ροδίσει  Αφαιρέστε από τη φωτιά και μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Σε μια κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη  και το μέλι, στη συνέχεια, τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά να λιώσει και να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις έχει φτάσει σε ένα  στάδιο φυσαλίδων για 2 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε το σουσάμι. Ανακατέψτε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα από τα λαδόχαρτα. Αυτό είναι το πιο «δύσκολο» τμήμα: τα πάντα πρέπει να γίνουν  αρκετά γρήγορα, πριν σκληρύνει η καραμέλα. Καλύψτε με το άλλο φύλλο και χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, απαλά ισοπεδώστε το μίγμα στο επιθυμητό πάχος. Όπως μπορείτε να δείτε, μου αρέσει το δικό μου να είναι σχετικά λεπτό.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς πριν από τη μεταφορά σε έναν πίνακα κοπής. Πετάξτε προσεκτικά τα χαρτιά . Χρησιμοποιώντας ένα λαδωμένο μαχαίρι κόψτε το ζαχαρωμένο «φύλλο», ενώ είναι ακόμα ζεστό. 

 πηγή και φώτο από εδώ prairiesonpetals




 
Συνταγή δεύτερη
Υλικά

4 φλιτζάνια / 500 γρ σουσάμι
8 κουταλιές της σούπας / 250 γρ μέλι
1 φλιτζάνι / 250 γρ ζάχαρη 


Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C . Βάλτε  το σουσάμι σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε σε το φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Ζεσταίνουμε το μέλι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελοποιηθεί το μείγμα. Χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο ζάχαρης, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του μείγματος δεν υπερβαίνει τα 250 C . Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε το ψημένα σουσάμι. 


 Βουτυρώνουμε μια μαρμάρινη πλάκα (ή οποιαδήποτε άλλη δροσερή, λεία επιφάνεια) με το ηλιέλαιο και τοποθετείστε  το μίγμα επάνω σε αυτό. Ανοίγουμε αραιά χρησιμοποιώντας ένα λαδωμένο πλάστη. Κόψτε μικρά μπαράκια από το μίγμα και το βάζουμε σε μια σχάρα  για να κρυώσει.


Τυλίξτε τα παστελάκια  χωριστά σε πλαστικό περιτύλιγμα. Θα κρατήσουν  για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα μεταλλικοό δοχείο.

πηγή και φώτο από εδώ eatingclubvancouver.com


Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε τηγανίτες στον φούρνο με Nutella!


Υλικά
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
6 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο  και παγωμένο
Nutella

Οδηγίες:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C . Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι, και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο. Στη συνέχεια χτυπήστε ελαφρά αργά στο λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει λείο.

2. Μοιράστε  το μείγμα  σε 20  muffin, γεμίζοντας τους μέχρι τα  3/4 . Τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι η πλευρά των τηγανιτών να  φουσκώσουν και οι άκρες γίνουν χρυσές.

3. Αφαιρέστε από το φούρνο και προσθέστε αμέσως μια κουταλιά Nutella σε κάθε μία. Αφήστε το να λιώσει και σερβίρουμε!

πηγή και φώτο από εδώ .babble.com



Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε cupcakes και γλάσο μελιού!


 Νόστιμα αφράτα λαχταριστά cupcakes με γλάσο μελιού!

μια συνταγή από Lauren Kapeluck
{για 12 cupcakes} 

Για τα cupcakes
115 γρ βόυτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι  γάλα
1/4 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ή 1 σκόνη βανίλιας




Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετείστε 12 θήκες χαρτάκια σε φόρμες για muffins
Σε μέτριο μπολ ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά: αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί τα υγρά συστατικά: το γαλα, το μέλι και τη βανίλια.
Στο μπολ του μίξερ χτυύστε το βούτυρο  και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη και ξύνοντας κάτω από τις πλευρές του μπώλ όπως απαιτείται.

Σταδιακά προσθέστε τα ξηρά και υγρά συστατικά, εναλλάσσοντας με αρχή  και λήξη τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 
Χρησιμοποιώντας σέσουλα παγωτού γεμίστε τα  cupcake περίπου 2/3 .Ψήστε για 18-20 λεπτά.

Μόλις τα cupcakes είναι εντελώς δροσερά βάλτε το γλάσο .


Για το γλάσο:
180 γρ  βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ τυρί κρέμα
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας μέλι
κίτρινη χρωστική τροφίμων (προαιρετικό)
κίτρινη  ζάχαρη

Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το  βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να ενωθούν.
Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε την ανάμιξη ξύνοντας τις πλευρές του μπώλόπως απαιτείται.
Ανακατεύουμε το μέλι.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες κίτρινο χρωμα τροφίμων

Τοποθετήστε το γλάσο σε κορνέ  με μια στρογγυλή άκρη  καιγαρνίρετε το γλάσο σε μια κυκλική κίνηση.
Προσθέστε  κίτρινη  ζάχαρη και απολαύστε!


πηγή και φώτο από εδώ thecakeblog.com


 

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Νόστιμα πιτάκια με μαρμελάδα!


Υλικά
150 γραλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ  αλεύρι μαλακό
1 πρέζα αλάτι
25 γρ  ζάχαρη
110 γρ βούτυρο
1 αυγό
3-4 κουταλιές κρύο νερό
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ζάχαρη άχνη


Οδηγίες
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας το αλεύρι  το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάλτε τα αυγά και 4 κουταλιές της σούπας νερό και  ζυμώνουμε τη ζύμη. Αν είναι απαραίτητο, 
προσθέστε μια άλλη κουταλιά ή δύο από κρύο νερό.
Τοποθετούμε σε αλευρωμένη  επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε μια λεία ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα πάχος περίπου 2 mm. Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι, κόψτε κύκλους του επιθυμητού μεγέθους σε κάθε ένα από αυτά βάλτε  περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και κλείστε τα σε μισσοφέγγαρα.

Μεταφέρετε τα πιτάκια  σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα
Ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C 
μέχρι να πάρουν  χρώμα, περίπου 15 λεπτά.
Επικαλύψτε τα και διακοσμειστε τα με ζάχαρη άχνη.

πηγή και φώτο από εδώ likechocolate.




Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Νόστιμα σιροπιαστά γλυκάκια !

 
Υλικά
Για τη ζύμη
:
2 αυγά
1 φακελάκι σκόνη βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι (2οο ml) λάδι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
4,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το σιρόπι:

3 φλιτζάνια (200 ml) ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι 



Εκτέλεση: 
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την ζάχαρη με το νερό και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά. Προς το τέλος προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού.  Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

Χτυπάμε τα  2 αυγά με τη βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, προσθέστε το λάδι, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και 2 φλιτζάνια αλεύρι. Κρατείστε τα άλλα  2,5 φλιτζάνια αλευρι στην άκρη . Προσθέστε ακόμα 1 φλιτζάνι αλεύρι  και ζυμώστε με το χέρι και  δοκιμάστε .Πρέπει η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια σας.Αν κολλάει χρησιμοποιείστε λίγο-λίγο
και το υπολοιπο αλευρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 32 μπαλάκια και δινουμε σχήμα οβαλ σαν μελομακάρονα , βάλτε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 25 με 30 λεπτά,μέχρι να πάρουν ένα ωραίο  κίτρινο χρώμα. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στα ζεστά γλυκάκια μας και αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι.

πηγή και φώτο από εδώ daninakuhinja.