Μπανάνες και Σοκολάτα γλυφειτζούρια !

 
Υλικά
για 10 κατεψυγμένες μπανάνες 
5 μεγάλες μπανάνες
10 ξύλινα μπαστούνια
680 γρ  σοκολάτα, χοντροκομμένη 
toppings: καραμελάκια , καρύδια, ινδοκάρυδο , κ.λπ.


 Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στη μέση έτσι ώστε να έχετε 10 κομμάτια μπανάνας. Περνάμε ένα σουβλάκι-ξυλάκι σε κάθε μισό κομμάτι μπανάνας Σε ένα ταψί τοποθετείστε λαδόκολλα , βάλτε τις μπανανες και παγωστε τες στην κατάψυξη  για μια ωρα περιπου.

Λιώστε την σοκολάτα σε μπαιν-μαρι. Τοποθετήστε τα  toppings σε ρηχά κύπελλα και να τα έχετε  σε κοντινή απόσταση, γιατι η σοκολάτα σκληραίνει γρήγορα,  Όταν η σοκολάτα σας λιώσει και τα  toppings είναι έτοιμα, αφαιρέστε τις μπανάνες από την κατάψυξη.


 Κρατήστε μια μπανάνα πάνω από το μπολ της σοκολάτας. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κουτάλι (μια μικρή κουτάλα λειτουργεί καλά για το σκοπό αυτό) και με το κουτάλι βάλτε μια γενναιόδωρη ποσότητα της σοκολάτας πάνω από την μπανάνα, περιστρέφοντάς την  , μετακινήστε  με το κουτάλι για περισσότερη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί όλη . Είναι σημαντικό να εργαστούμε γρήγορα, δεδομένου ότι η σοκολάτα θα αρχίσει να οριστεί σύντομα μετά αγγίζει το κρύο μπανάνα. Αφήστε την περίσσεια σοκολάτα να στάξει πάνω  στο μπώλ . Με γρηγόρες κινήσεις ρίξτε την διακόσμηση της αρεσκείας σας και τοποθετείστε πισω στην λαδόκολλα ή βάλτε σε ένα ποτήρι να στέκεται όρθια. 


Εάν δεν πρόκειται να τις φάτε ή να σερβίρετε  αμέσως, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο ή zip-top πλαστική σακούλα στην κατάψυξη.Για να τις φάτε κατ 'ευθείαν από την κατάψυξη, θα πρέπει πρώτα  να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα, για την καλύτερη γεύση και υφή.


πηγή και φώτο από εδώ .sugarhero.com



Σχόλια

Ο χρήστης Ειρήνη Νικολάου είπε…
Τέλεια ιδέα!!! Καλή χρονιά!

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !