Το φιδάκι ....ο διαμαντής!!


Βρήκα μια πολύ νόστιμη συνταγή για ένα μικρό κέικ που μοιάζει με φίδι,και είναι  πολύ αστείο. Με λίγες φρέσκες φράουλες και άλλα υλικά  που μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

Υλικά για την ζύμη

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη -125 γρ
1 φλιτζάνι γάλα


Φράουλα γέμιση:
1 κιλό φράουλες
4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

Για την  κρέμα:
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Γαρνιτούρες:
4 ολόκληρες φράουλες
Κοτσάνια  φρούτων
Μίνι κομματάκια σοκολάτας ή M & M


Οδηγίες

1) Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Κόψτε στη μαργαρίνη με ένα κοπίδι ζαχαροπλαστικής. Ή χρησιμοποιήστε ένα τρίφτη λαχανικών και τρίψτε  την μαργαρίνη  μέσα στο μπολ και αφήστε τα παιδιά σας να ανακατέψουν τη μαργαρίνη στα ξηρά συστατικά με τα δάχτυλά τους. Μόλις η ζύμη είναι ψιχουλιαστή , σιγά-σιγά προσθέστε το γάλα.

2) Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και κυλήστε την ελαφρά.Ανοίξτε σε φύλλο ορθογώνιο . Για καλύτερα αποτελέσματα,δουλέψτε  τη ζύμη όσο το δυνατόν λιγότερο.

3) Κόψτε το ορθογώνιο σε τέσσερις λωρίδες. Τοποθετήστε τις λωρίδες σε λαδωμένο ταψί, στη συνέχεια, αφήστε το παιδί σαςνα δώσει σχήμα  και φτιάξτε την  καμπύλη τους σε S σχήματα που μοιάζουν με φίδια. Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρινα ροδίσουν. Μεταφέρετε τα ψημένα παξιμάδια σε μια σχάρα  (δουλειά ενός γονέα) και αφήστε να κρυώσουν . Προσεκτικά κόψτε τα παξιμάδια  στη μέση κατά μήκος ή χώριστε με ένα πιρούνι .

4) Πλένουμε τις φράουλες και αφήστε τα παιδιά σας να επιλέξουν τέσσερις φράουλες για  να χρησιμοποιήσετε για τα κεφάλια των φιδιών . Κόβουμε τις υπόλοιπες  κατά μήκος σε ένα μπολ.Προσθέτουμε  τη ζάχαρη και αφήστε  να σταθούν για λίγο  ενώ έχετε προετοιμάσει τη σαντιγί.

5)Ανακατέψτε  την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ διατηρημένα στο ψυγείο  και χτύπηστε  με ένα ηλεκτρικό  μίξερ μέχρι να αφρατέωει.

6) Λίγο πριν το σερβίρισμα, πάρτε καθε κομμάτι κεικ-παξιμάδι και βάλτε ανάμεσα τις φραουλίτσες με την ζάχαρη  Απλώστε πάνω την  σαντιγί και προσθέστε μια ακόμη στρώση φέτες φράουλας

7) Για τα κεφάλια των φιδιών, τοποθετειστε μια φραουλίτσα. Καντε τα μάτια με καραμελάκια m&msκαι για την γλώσσα κόψτε κόμματι απο το κοτσάνι της φράουλας.

πηγή και φώτο από εδώ .goodshomedesign.com


Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !