Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Σουβλάκια με φραουλίτσες!


 Αρχίζουμε  και τελειώνουμε  με ένα μπισκότο-σφολιάτας. Πανεύκολο.Είναι  άκρως διασκεδαστικό όταν τα κάνουμε  και μας δίνουν ακόμα μεγαλύτερη  διασκέδαση όταν τα τρώμε .


Για τα μπισκότα σφολιάτας

1 κόμματι ζύμης σφολιάτας αποψυγμένη
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά της σούπας νερό
ζάχαρη για το πασπάλισμα
20 μεγάλες φράουλες, 2 φέτες ανά φράουλα


Για την Σαντυγί :

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος παγωμένη
Ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας

 
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους  175 βαθμούς.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την σφολιάτα.Με ενα κουπ-πατ κόβουμε σε μικρούς κύκλους (αυτο μπορούμε να το κάνουμε και με ένα ποτήρι σφηνάκι)

Χτυπάμε μαζί το ασπράδι και το νερό. Αλείψτε  κάθε κομμάτι ζύμης και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.


Ενώ τα μπισκότα ψήνονται προετοιμάζουμε  τις φράουλες. 
Κόψτε δύο φέτες  από κάθε φράουλα. 


Σε ένα μίξερ χτυπήστε ελαφρά  την κρέμα γάλακτος με  τη ζάχαρη μεχρι να γίνουν σαντυγί.
Μόλις ψηθούν τα μπισκότα, μεταφέρετε σε μια σχάρα  και  αφήστε  να κρυώσουν  εντελώς πριν από την κατασκευή τους σε  σουβλάκια. 


Στη συνέχεια, ξεκινήστε με αρχη το  μπισκότο, φράουλα, σαντιγί. Κάνετε αυτό δύο φορές και τελειώστε  με ένα τρίτο μπισκότο στην κορυφή.