Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Καραμέλα και μπανάνες!


Αν θέλετε ένα γλυκάκι  που δεν απαιτεί πολύ χρόνο για να γίνει με  κρέμα ,μπανάναες. σαλτσα  καραμέλας τότε αυτη είναι είναι η σωστή επιλογή.

Θα χρειαστείτε:
μπανάνες
1πακέτο μπισκότα πτιμπερ μπισκοτα
1 κουτί μορφατ
σάλτσα καραμέλας -συνταγή παρακάτω
κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλιας έτοιμη χωρίς βράσιμο
γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασια της κρέμας 500-600 γρ
επίσης κάποια μεγάλα ποτήρια

Για την σάλτσα καραμέλα :
1/2 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι


Για την σάλτσα καραμέλα :
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος . Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4΄-5΄, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

Αρχικά φτιάχνουμε την σάλτσα καραμέλας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε το μορφατ σε σαντυγί ρίχνοντας και 2-3 κ.σ άχνη αν θελουμε να το γλυκάνουμε λίγο.
Στο multi σπάμε τα μπισκότα. Ετοιμάζουμε και την κέμα ζαχαροπλάστικής. Τέλος κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και ραντίζουμε με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

Σερβίρισμα.

Στην βάση του ποτηριού βάζουμε 1-2 κ.σ σπασμένα μπισκότα , απο πάνω την κρέμα ζαχ/κης, μετα τις μπανάνες και απο πάνω την σαντυγί .Επαναλαμβάνουμε μια ακόμα φορά και διακοσμούμε με σαλτσα καραμέλας.