Fraisier ...Το απολυτο γλυκό!


 Η Fraisier είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό κέικ .
Ένα παραδοσιακό fraisier γίνεται με φράουλες,  κρέμα ζαχαροπλαστικής, ή κρέμα μουσελίνα "(κρέμα ζαχαροπλαστικής + βούτυρο), και πάστα αμυγδάλου στην κορυφή για τη διακόσμηση 


Τρία βήματα χρειάζονται για την  Fraisier :
1. Σοκολάτα "μπισκότο"
2. μους λευκής σοκολάτας
3. glaçage "miroir" (Επικάλυψη κακάο καθρέφτη )


Για το παντεσπάνι σοκολάτας , θα χρειαστείτε:
 * 5 αυγά,  (ξεχωριστά τους κρόκους και ασπράδια)
 * 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
 * 90 γρ ζάχαρη, 
 * 10 γρ σκόνη κακάο 

Οδηγίες
Πάρτε ένα ορθογώνιο ταψί ζαχαροπλαστικής (το δικο μου  ήταν 38x27cm) και αλείψτε με το το βούτυρο έτσι ώστε η λαδόκολλα  κολλήσει  σε αυτό!) Κόψτε την λαδόκολλα  ελαφρώς πάνω στις μακρές πλευρές (βλέπε φωτογραφία) (αυτό θα διευκολύνει την αφαίρεση του  από το ταψί). 
Σε ένα μίξερ  χτυπάμε τους κρόκους των και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να «λευκαίνει», και διπλασιάστει σε όγκο. Ενσωματώστε το κοσκινισμένο αλεύρι και την σκόνη κακάο, με μεγάλες κινήσεις χτυπήματος, από μέσα προς τα έξω ... Ενσωματώστε τα ασπράδια που έχετε προηγουμένως χτυπήσει  με ένα μίξερ χειρός σε μαρέγγα .Ρίξτε το μείγμα στην λαδόκολλα  απλώνοντάς το με σπάτουλα. Ψήνουμε στους 180 ° C για 10 λεπτά  . Οταν πατάτε το παντεσπάνι ελαφρά, θα πρέπει να επανέλθει  ή να κόψτε  μια γωνία για  δείτε αν έχει ψηθεί!

Μόλις βγάλετε  το ταψί από το φούρνο, αφαιρέστε την λαδόκολα με το παντεσπάνι  από το ταψι για να σταματήσετε το ψησιμο, αλλιως το παντεσπάνι  θα γίνει ξηρό και θα σπάει .

Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε πάγκο μας με λίγο κακάο σε σκόνη, γυρίστε το παντεσπάνι  ανάποδα και αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί με τη βοήθεια της σπάτουλας ... Ρίξτε μια φόρμα δαχτυλιδιών (εδώ 18εκ διάμετρος) και κόψτε το μπισκότο. Στη συνέχεια, σε κάποιο είδος επίπεδου πιάτο, βάλτε αλουμινόχαρτο  το δαχτυλίδι -παντεσπάνι  (αυτό θα μας βοηθήσει να το κρατήσουμε  στην κατάψυξη αργότερα ....


Τώρα για τις φράουλες ...
Για ένα ομοιομορφο  αποτέλεσμα, θέλουμε όλες οι φράουλες να είναι κομμένες κατά  το ίδιο μέγεθος.

 
Στη συνέχεια, στοιχίστε όλες τις φράουλες γύρω από το καλούπι, μόλις η μους λευκής σοκολάτας σας είναι έτοιμη!


Για τη μους λευκής σοκολάτας , θα χρειαστείτε:
 180 γρ λευκή σοκολάτα 
 90 γρ κρέμα γάλακτος
 180 γρ  σαντιγί
 2 φύλλα ζελατίνη

Οδηγίες
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφήστε το να παραμείνει για  15 ​​'. Σε ένα μεταλλικό μπολ, "μπεν μαρί",βάλτε  να λιώσει η σοκολάτα  με την κρέμα. Ανακατέψτε  καλά. Στραγγιξτε  τα φύλλα ζελατίνας, προσθέστε τα στο ζεστό μείγμα σοκολάτας / κρέμα. Ανακατέψτε  καλά. Τέλος, προσθέτουμε τη σαντιγί με μεγάλες κινήσεις  Έτοιμο !!!!!!!!


Χύστε την   μους στο καλούπι. Απλώστε απαλά  την  επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Τοποθετειστε για 24 ώρες στον καταψύκτη σας.


Για το " glaçage miroir "(κακάο καθρέφτη βερνίκι) , θα χρειαστείτε:
150 γρ  νερό,
60 γρ σκόνη κακάο
120 γρ  κρέμα γάλακτος
180 γρ ζάχαρη 
7 γρ  ζελατίνη
 (αν χρησιμοποιείτε τη ζελατίνη σε σκόνη, δυαλίστε την σε  30γρ νερό)

Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, εκτός από τη ζελατίνη. Ανακατέψτε καλά με ένα μεταλλικό σύρμα , ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει. Συνεχίστε την ανάδευση 5 'περισσότερο, θα δείτε τον καθρέφτη.. Αφήστε το να κρυώσει. Προσθέστε τη ζελατίνη που έχει ενυδατωθεί με νερό, και στη συνέχεια θερμάνθηκε μερικά δευτερόλεπτα σε φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε καλά.

(αυτή η συνταγή θα σας δώσει περισσότερο από ό, τι χρειάζεστε για την fraisier. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα σε άλλο κέικ. Κρατήστε το στην κατάψυξη!)
Πάρτε την fraisier σας από την κατάψυξη, και ρίξτε το "glaçage miroir "σε αυτό Αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε το μεταλλικό δακτύλιο. Διακοσμήστε την  fraisier όπωσ σας αρέσει .




Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !