Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Τα πουράκια της μαμάς



Για τη γέμιση:

    500 γρ. καρύδι τριμμένο
    400 γρ. ζάχαρη άχνη
    1 κούπα τριμμένα μπισκότα μπι-μπερ
    3 βανιλίνες
    5 κ.σ. κονιάκ
    Χυμό από μισό έως ένα πορτοκάλι

Για την επικάλυψη:

    750 γρ κουβερτούρα
    3 κ.σ. σπορέλαιο


Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά μεταξύ τους μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα.Σε αυτή τη διαδικασία θα βοηθήσει ο χυμός πορτοκάλι (βάζουμε όσο πάρει το μείγμα).Στη συνέχεια λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπέν μαρί και προσθέτουμε το σπορέλαιο.

Κόβουμε λωρίδες από λαδόχαρτο 15 cm σε πλάτος και το μάκρος το αφήνουμε ως έχει.Επάνω σε κάθε λωρίδα απλώνουμε κατά μήκος 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα της σοκολάτας σχηματίζοντας ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο (αφήνοντας 3 cm και από τις 4 πλευρές),πλάθουμε το μείγμα στο χέρι μας σαν ένα χοντρό κορδόνι και το τοποθετούμε στο κέντρο της απλωμένης σοκολάτας.
    

Πιάνουμε τις δύο οριζόντιες πλευρές από το λαδόχαρτο και τις ενώνουμε μεταξύ τους φτιάχνοντας μια ραφή στο επάνω μέρος.
    

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα υλικά μας.
    

Τοποθετούμε στη συντήρηση για 1 με 1 1/2 ώρα μέχρι να παγώσουν.
    

Τέλος αφαιρούμε το λαδόχαρτο,κόβουμε τα πουράκια και σερβίρουμε.


πηγή akispetretzikis.com