Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Πασχαλινά αυγουλάκια από κεικ!




Υλικά

Την αγαπημένη σας συνταγή για κεικ με γιαούρτι
ή

1 πακέτο  έτοιμο μείγμα κίτρινου κέικ (ή γεύση της επιλογής σας)
180 γρ  απλό χωρίς λιπαρά ελληνικό γιαούρτι
1 φλιτζάνι νερό
2 μεγάλα ασπράδια  αυγών
Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού

Για την επικάλυψη

800 γρ λευκή σοκολάτα
χρώμα τροφίμων ζαχ/κης κιτρινο, μωβ,πετρολ, λαχανί
διακοσμητική βρώσιμη τρούφα


Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C . Ελαφριά αλείψτε  μια φόρμα  με λάδι.

Ανακατέψτε  όλα τα συστατικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ  Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή μεγάλη τσάντα ziplock με την άκρη κομμένη .



Ρίξτε την ζύμη στην φόρμα   και ψήστε περίπου 18 λεπτά ( περιστρέφεται την φόρμα  μετά από 10 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι ψήνεται ομοιόμορφα). Αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά .

Τοποθετήστε τις μπάλες κέικ σε μια σχάρα  .Αφήστε να κρυώσουν.

Λιώστε την  λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί. Χωρίστε σε μπολάκια και ανακατέψτε με τα χρώματα με 3-4 σταγόνες από κάθε χρώμα  Τοποθετήστε την άκρη από ένα  σουβλάκι στη λιωμένη σοκολάτα, τότε στην μπάλα κέικ (αυτό βοηθά στο να κρατήσει  το ραβδί στη θέση του) και βουτιά κάθε μπάλα στη σοκολάτα, στη συνέχεια, σε ένα φύλλο χαρτί λαδόκολλας.

Για να καλύψετε την μικρή τρύπα  βουτήξτε το ραβδί στη λιωμένη σοκολάτα, στη συνέχεια πάνω από την τρύπα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάλες και διακοσμείστε με τρούφα ή με εξτρα σοκολάτα!

πηγή και φώτο από εδώ skinnytaste.