Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Πάστακια και Γλάσο επικάλυψης στο αψε-σβησε!


 Χρειαζόμαστε
1 ετοιμο κέικ της επιλογής σας
Μερέντα

Θρυμματίζουμε το κέικ και ανακατεύουμε με την μερέντα να γίνει ένα μείγμα.
Τοποθετούμε σε καλούπια σιλικόνης και βάζουμε στην καταψύξη. Αφαιρούμε από τα καλόυπια τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολλα και ξανακαταψυχουμε.


 
Για το γλάσο
υλικά
6 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού-γλυκόζη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
100 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το νερό και το σιρόπι καλαμποκιού σε ένα μέτριο τηγάνι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Ανακατεύετε μέσα τη βανίλια και την  σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και  να λιώσει η σοκολάτα.
Κατεβάζουμε από την φώτιά ,αφήνουμε για λίγο και καλύπτουμε τα κεκάκια


  
πηγή και φώτο chocolatechocolateandmore.com