Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Γλυκιά νοστιμιά σε 5 λεπτά - Ήλιος σφολιάτας και μερέντα!

 
Υλικά


2 φύλλα  σφολιάτας έτοιμη

1 φλυτζάνι Nutella

γάλα

άχνη ζάχαρη για γεύση




Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 º. Σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, αλείψτε με  Nutella, αφήνοντας μισό εκατοστό ελεύθερο, γύρω από την άκρη. Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο στην κορυφή.

Βάλτε ένα ποτήρι στη μέση και πιέστε ελαφρά. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού, Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Συνεχίστε να χωρίζετε την ζυμη στα 8 και μετα στα 16 , μέχρι να πάρετε όσες ακτίνες θέλετε .

Κρατήστε την άκρη του κάθε κομματιού και περιστρέψτε τρεις φορές. Αλείψτε το πάνω μέρος με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.



Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρέστε την λαδόκολλα  και το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο.Ετοιμο για σερβίρισμα!


πηγή blog.giallozafferano.it