Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Aφράτη και νόστιμη ροδακινόπιτα!


Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι πεντανόστιμα. Όταν μάλιστα τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πίτες, η γεύση τους είναι μοναδική.

Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι μία πεντανόστιμη ροδακινόπιτα που δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι!

Υλικά:
• 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. baking powder
• 120 ml λάδι
• 120-130 ml χλιαρό νερό
• 150 γρ. καστανή ζάχαρη
• 4-5 ζουμερά ροδάκινα
• 1 κ.γ. κανέλα
• λίγο μοσχοκάρυδο
• λίγο γαρύφαλλο

Οδηγίες:

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το baking powder και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
2. Ρίχνουμε το λάδι και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να απορροφηθεί και να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
3. Κόβουμε σε μια λεκάνη τα ροδάκινα (αφού τα καθαρίσουμε) σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Αναμιγνύουμε καλά.
4. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο). Βάζουμε σε ταψί (28 εκ.) το ένα φύλλο να καλύπτει καλά τη βάση και τα πλευρά, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράσσουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι ή ανοίγουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC (πάνω και κάτω αντίσταση) για περίπου 50 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

πηγή από .mothersblog.