Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Το πιο νόστιμο ρεβανί Βεροίας που έχουμε δοκιμάσει!


Τυχαία ψάχνοντας στο διαδίκτυο για μια συνταγή πέσαμε πάνω σε αυτό το blog oinomagirion.blogspot.gr   και σε αυτην την συνταγή...Καταγωγή μας απο Μακεδονία ...Μπήκαμε γρήγορα στον πειρασμό να κάνουμε τούτο εδώ το ρεβανί...Γρήγορη συνταγή...λίγα τα υλικά ...ένα απλό ανακάτεμα....
Αποτέλεσμά? θεικό! Γεύση ?τέλεια...οπως ακριβως το φημισμένο  ρεβανι βεροίας!
Μπράβο σας για την συνταγή  , για τις φωτογραφίες, πολλά πολλά μπραβο σας!



Υλικά
Για το ρεβανί
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
½ κτγ μπέικιν
½ κτγ σόδα μαγειρική
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
½ κτγ μαστίχα τριμμένη (δεν αναφέρεται στη συνταγή) προαιρετικά

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 ½ κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού



Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180  C.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το γιαούρτι) σ’ ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι  και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι  20x25 και τη βουτυρώνουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30΄.

Εν τω μεταξύ, δεν αράζουμε, αλλά ξεκινάμε και ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και τη φλούδα και το βράζουμε για 5 λεπτά υπολογίζοντας το χρόνο, μετά την έναρξη του βρασμού. 



Μόλις βγει το ρεβανί από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα και αφήνουμε να τραβήξει, να τραβήξει, να τραβήξει....
Μόλις κρίνουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο να περιμένουμε, κόβουμε και σερβίρουμε!!!


πηγή και φώτο συνταγής από oinomagirion.blogspot.gr