Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Υπεροχοι εργολάβοι από το Στέλιο Παρλιαρο με τρία υλικά!


To τέλειο γλυκό για γάμο βάφτιση ή μια γιορτή

Υλικά


520 γρ. αμύγδαλα λευκά + μερικά επιπλέον για την επιφάνεια
600 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. ασπράδι αβγού (περίπου από 2-3 αβγά μεσαίου μεγέθους - καλύτερα να τα ζυγίσουμε)
140 γρ. ασπράδι αβγού (περίπου από 4-5 αβγά)

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα 75 γρ. ασπράδι και τα αλέθουμε πολύ καλά, έως ότου γίνουν μια ενιαία, υγρή και κάπως σφιχτή μάζα (αμυγδαλόπαστα). Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το φτερό, προσθέτοντας σιγά-σιγά τα 140 γρ. ασπράδι. Μόλις το ρίξουμε όλο και αφού γίνει μια αφράτη κρέμα, αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ, στην άκρη της οποίας έχουμε βάλει ένα στρογγυλό στόμιο χωρίς δοντάκια, διαμέτρου 6-8 χλστ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και δημιουργούμε επάνω μικρά μπαλάκια, τα οποία απλώνουν καθώς βγαίνουν από το κορνέ και γίνονται μικροί δίσκοι. Αφήνουμε όμως αρκετό διάστημα μεταξύ τους γιατί απλώνουν κι άλλο στο ψήσιμο. Πάνω σε κάθε δίσκο βάζουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν οι εργολάβοι, ωστόσο προσέχουμε να μην τους παραψήσουμε, ώστε στο εσωτερικό τους να είναι μαλακοί.


πηγή και φώτο deskastoria.