Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Σοκολατο...κόλαση με πραλίνα φουντουκιού!


Υλικά

260γρ. γάλα
260γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 βανίλιες
200γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT
100γρ. πραλίνα φουντουκιού
60γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
50-100γρ. φουντουκάκια ψιλοκομμένα

Υλικά για τη σάλτσα πραλίνας

100γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT
100γρ. πραλίνα σοκολάτας
250γρ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά. προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και περιμένουμε να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε και τις βανίλιες. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέϊκιν μέσα σε ένα μπολ.Βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό πάνω στο μάτι. Πάνω της βάζουμε μια μεταλλική λεκανίτσα. Μέσα εκεί βάζουμε τη σοκολάτα και την πραλίνα και ανακατεύουμε που κια που μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήνουμε ένα δυό λεπτά το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει λίγο και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το 1/3 από το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό γάλα, μετά το μισό από το αλεύρι που έχει μείνει και συνεχίζουμε με το άλλο μισό από το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύουμε λίγο απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά αλλά δεν το παραχτυπάμε για να έχουμε ένα ωραίο και τριφτό κέικ.

Τέλος με μια σπάτουλα προσθέτουμε τα φουντούκια. Αλευρωβουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ. ρίχνουμε εκεί μέσα το μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και μετά κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και μετά το κόβουμε.

Μπορούμε να το κόψουμε και αμέσως αφού βγεί από τον φούρνο απλά θα είναι πιο ρευστή η σοκολάτα και θα μας τρέχει στο κόψιμο.