Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Κεικ σοκολάτας με γλάσο !





Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές της σούπας κακάο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

½ φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
½ κουταλάκι σόδα
2 αυγά
1 Κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Γλάσο
½ φλιτζάνι βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας γάλα
3 κουταλιά της σούπας κακάο
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κ.γ υγρη βανίλια ή μια βανίλια σκόνη


Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω  το αλεύρι και τη ζάχαρη. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μέτριο κατσαρόλι , ανακατεύω το βούτυρο, το νερό, το κακάο . Φέρτε σε σημείο βρασμού. Αφήατε να πάρει μια βράση  προσθέστε στο μίγμα αλευριού και ανακατέψτε.


Προσθέστε το γαλα, την  μαγειρική σόδα,  τα αυγά, την βανίλια με αυτή τη σειρά, ανακατεύοντας πρώτα το κάθε υλικό πριν βάλετε το επόμενο.


Τοποθετείστε σε μέτριο ταψάκι στρωμμενο με λαδόκολλα  και ψήνουμε στους 200  βαθμούς για 20 λεπτά


Γλάσο
Ανακατέψτε το γάλα και το κακάο και αφήνουμε να πάρει βράση, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
Βγάζουμε καυτό το κείκ και με ενα πηρούνι τρυπάμε την επιφάνεια...Ριχνουμε το γλάσο και ...καλή απόλαυση.


πηγή και φώτο από εδώ chef-in-training.com