Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Σφολιατάκια..... Λουκούμι!


Υλικά για 10 σφολιατάκια
10 στρογγυλά φύλλα σφολιάτας, αυτά που παίρνουμε για τα τυροπιτάκια
10 λουκούμια
ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση
Βγάζουμε τα σφολιατάκια από το ψυγείο τη στιγμή που πρόκειται να φτιάξουμε το γλυκό. Η σφολιάτα πρέπει να είναι πολύ κρύα, διαφορετικά δεν φουσκώνει ωραία στο ψήσιμο. 


Στρώνουμε το χαμηλό ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος και τον προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς. Στη μέση από κάθε σφολιατάκι βάζουμε ένα λουκούμι κομμένο στα δυο. 
Διπλώνουμε το σφολιατάκι στα δυό και πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν καλά. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα τρώμε απαραιτήτως καυτά.

*Όταν φτιάχνω αυτά τα σφολιατάκια για τα παιδιά, πάντα μου περισσεύει ζύμη. Όσο ψήνονται τα λουκουμάτα, γεμίζω τα υπόλοιπα με 1 κ.σ. κοφτή μερέντα το καθένα και ετοιμάζω έναν δεύτερο γύρο, που πασπαλίζω επίσης με ζάχαρη άχνη.



 Από το βιβλίο μου"Η Ε.Ψ. μαγειρεύει του καλού καιρού" από τις εκδόσεις Πατάκη


πηγή και φώτο από εδώ pirouni.gr