Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Εύκολη τάρτα σοκολάτας!



    Για τη βάση

    300γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου cookies σε σκόνη

    150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    100γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

    ½ κ.γ. κανελογαρύφαλλα τριμμένα

    Για τη γέμιση

    300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

    200γρ. κρέμα γάλακτος


Διαδικασία

Για τη βάση

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια καλύπτουμε με το μείγμα μια φόρμα για τάρτα με διάμετρο 24εκ., στρώνοντας την πολύ καλά έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά.Αφήνουμε την φόρμα στο ψυγείο να παγώσει.

Για τη γέμιση

Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και την κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος αρκετά καλά και στη συνέχεια περιχύνουμε τη σοκολάτα.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε πολύ καλά,  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και την ξαναβάζουμε ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού.


Η συνταγή είναι του Αντέα Λαγού!