Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Πανακότα με σάλτσα καραμέλας!


Πιο λαχταριστή απ’ ό,τι έχετε δοκιμάσει και πιο πλούσια στην γεύση, αυτή η πανακότα μπορεί να σερβιριστεί σε κάθε περίσταση! Η πλούσια γεύση της κρέμας γάλακτος και ο συνδυασμός της με λαχταριστή καραμέλα την κάνουν ένα από τα πιο ακαταμάχητα γλυκά!

Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
Για 6 άτομα



Υλικά για την πανακότα

500 ml γάλα
500 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
4 φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Υλικά για τη σως καραμέλας
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 ml Νουνού Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
100 γρ.
Νουνού Βούτυρο

Για την πανακότα:
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την πανακότα και βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις διαλυθούν καλά τα υλικά, σουρώνουμε και γεμίζουμε ατομικές φορμίτσες.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 4-6 ώρες.
Μόλις παγώσει το μείγμα, ξεφορμάρουμε προσεχτικά, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.

Για τη σως καραμέλας:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και τη μαγειρεύουμε σε σταθερή θερμοκρασία, μέχρι να πάρει ένα βαθύ, ξανθό χρώμα.
Με προσοχή, προσθέτουμε τη
Νουνού Κρέμα Γάλακτος Πλήρης και βράζουμε, μέχρι να δέσει η σως.
Εκτός θερμοκρασίας, προσθέτουμε το
Νουνού Βούτυρο και ανακατεύουμε.
Μόλις το μείγμα κρυώσει, περιχύνουμε με αυτό την πανακότα και σερβίρουμε. 


 πηγή και φώτο από εδώ nounou-syntages.gr



 Σας ευχόμαστε ολόψυχα να ειναι για όλους εσάς  μια Καλή Χρονιά  το 2016 
πάνω από όλα με υγεία!