Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Πασχαλινά αυγουλάκια από κεικ!




Υλικά

Την αγαπημένη σας συνταγή για κεικ με γιαούρτι
ή

1 πακέτο  έτοιμο μείγμα κίτρινου κέικ (ή γεύση της επιλογής σας)
180 γρ  απλό χωρίς λιπαρά ελληνικό γιαούρτι
1 φλιτζάνι νερό
2 μεγάλα ασπράδια  αυγών
Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού

Για την επικάλυψη

800 γρ λευκή σοκολάτα
χρώμα τροφίμων ζαχ/κης κιτρινο, μωβ,πετρολ, λαχανί
διακοσμητική βρώσιμη τρούφα


Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C . Ελαφριά αλείψτε  μια φόρμα  με λάδι.

Ανακατέψτε  όλα τα συστατικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ  Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή μεγάλη τσάντα ziplock με την άκρη κομμένη .



Ρίξτε την ζύμη στην φόρμα   και ψήστε περίπου 18 λεπτά ( περιστρέφεται την φόρμα  μετά από 10 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι ψήνεται ομοιόμορφα). Αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά .

Τοποθετήστε τις μπάλες κέικ σε μια σχάρα  .Αφήστε να κρυώσουν.

Λιώστε την  λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί. Χωρίστε σε μπολάκια και ανακατέψτε με τα χρώματα με 3-4 σταγόνες από κάθε χρώμα  Τοποθετήστε την άκρη από ένα  σουβλάκι στη λιωμένη σοκολάτα, τότε στην μπάλα κέικ (αυτό βοηθά στο να κρατήσει  το ραβδί στη θέση του) και βουτιά κάθε μπάλα στη σοκολάτα, στη συνέχεια, σε ένα φύλλο χαρτί λαδόκολλας.

Για να καλύψετε την μικρή τρύπα  βουτήξτε το ραβδί στη λιωμένη σοκολάτα, στη συνέχεια πάνω από την τρύπα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάλες και διακοσμείστε με τρούφα ή με εξτρα σοκολάτα!

πηγή και φώτο από εδώ skinnytaste.




Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Μπισκοτένια λουλούδια σε 5 λεπτά


Υλικά

Στρογγυλά γλυκά μπισκότα ή αλμυρα pretzels
Σοκολατάκια ή σταγόνες σοκολάτας
 M & M
Λαδόκολλα


Οδηγίες


Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε ένα φύλλο χαρτί λαδόκολλας  σε ένα ταψί . Τακτοποιήστε τα μπισκότα 
 Τοποθετήστε ένα σοκολατάκι ή σταγόνες σοκολάτας πάνω από κάθε κουλουράκι. Ψήστε για 5 λεπτά ή μέχρι ή σοκολάτα  να λιώσει
ελαφρώς.
Αφαιρέστε από το φούρνο και πιέστε αμέσως ένα κίτρινο M & M  στη μέση  Τακτοποιήστε 5 M & M's γύρω από τις άκρες για να μοιάζουν με πέταλα λουλουδιών. Επαναλάβετε ..

πηγή και φώτο από εδώ freefuneaster.



Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Αμυγδαλωτά γλυφειτζούρια!


Υλικά
250 γρ λευκή  πάστα αμυγδάλου
ξυλάκια για γλυφειτζούρια
200- 300 γρ  σκούρα ή λευκή σοκολάτα
τρούφες διακόσμησης

 Οδηγίες
Ξεκινήστε παιρνοντας κομμάτια ζύμης και κάνοντας  σε μικρές μπάλες.


 Λιώστε 30- 40 γρ λευκή ή μαύρη σοκολάτα.

Βουτήξτε τα ραβδιά γλειφιτζούρια σε λίγη από τη λιωμένη σοκολάτα, και απλά τοποθετήστε στις μπάλες αμυγδαλωτά.


 
Αφήστε για μερικά λεπτά .
 
 
Λιώστε το υπόλοιπο της σοκολάτας και βουτήξτε την  μπάλα στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να καλύπτεται πλήρως.

Χρησιμοποιώ λευκή σοκολάτα εδώ με μια σταγόνα χρωμα τροφίμων. Περιστρέψτε το γλειφιτζούρι, αφήστε την υπερβολική σοκολάτα να πέσει και  απλά επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάλες.
 
 
Πασπαλίζουμε με τρούφες ή καραμελάκια.


πηγή και φώτο από εδώ passionforbaking.





Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Πανεύκολη τούρτα με Maltesers!


Υλικά

Για την βάση


170 γρ. αλεσμένα μπισκότα Digestive
70 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

300 γρ. Τυρί κρέμα Philadelphia
500 ml. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. άσπρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
100 γρ. (Maltesers)

Για την διακόσμηση θα χρειαστείτε
300 ml. κρέμα γάλακτος, (Μaltesers) και λίγη λιωμένη σοκολάτα


Προετοιμασία

Ετοιμάστε μία φόρμα με διάμετρο 20 εκ.

Ενώνετε μαζί τα αλεσμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο, απλώνετε την βάση και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να προετοιμάσετε την κρέμα.

Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουν πυκνότητα περίπου όπως το μέλι. Προσθέτετε το τυρί, ανακατέψετε τα υλικά και προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα.
Χτυπάτε για λίγο όλα τα υλικά για να πάρετε μια λεία κρέμα. Θρυμματίζετε τα σοκολατακια (προσοχή να μην τα λιώσετε τελείως) , τα προσθέτετε στην κρέμα. Ανακατώνετε την κρέμα και την βάζετε πάνω από την βάση. Αφήνετε το τσιζκεικ στο ψυγείο για 5-6 ώρες για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.

Βγάζετε το τσιζκεικ από την φόρμα και το διακοσμείτε με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή με σαντιγί, με τα σοκολατακια και την άσπρη σοκολάτα.

πηγή και φώτο από εδώ mirodieskainostimies



Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Ταρτάκια μαρμελάδας φατσούλες!


Υλικά    
1 πακέτο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
370 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
1 αυγό χτυπημένο
λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα της φόρμας
λίγο αλεύρι για τον πάγκο εργασίας


Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Απλώνετε ένα φύλλο ζύμης στην αλευρωμένη επιφάνεια του πάγκου σας και με ένα στρογγυλό κουπάτ (6 – 8 εκ.) κόβετε 12 με 15 κομμάτια ζύμης με τα οποία καλύπτετε τη βουτυρωμένη φόρμα ή φορμάκια για τα ταρτάκια.

Βήμα 2

Γεμίζετε κάθε ταρτάκι με μια κουταλιά μαρμελάδα. Κόβετε και το δεύτερο φύλλο ζύμης με στρογγυλά κουπάτ (5 – 7 εκ.) σε 12 – 15 κομμάτια. Με μικρά κουπάτ με σχέδια, αφαιρείτε κομμάτια ζύμης για να σχηματίσετε τα μάτια και το στόμα. Σκεπάζετε με αυτά τα ταρτάκια και τα αλείφετε ελαφρά με το χτυπημένο αυγό.

Βήμα 3

Ψήνετε για 10 – 12 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

πηγή xrisizimi.gr