Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Πάστακια και Γλάσο επικάλυψης στο αψε-σβησε!


 Χρειαζόμαστε
1 ετοιμο κέικ της επιλογής σας
Μερέντα

Θρυμματίζουμε το κέικ και ανακατεύουμε με την μερέντα να γίνει ένα μείγμα.
Τοποθετούμε σε καλούπια σιλικόνης και βάζουμε στην καταψύξη. Αφαιρούμε από τα καλόυπια τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολλα και ξανακαταψυχουμε.


 
Για το γλάσο
υλικά
6 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού-γλυκόζη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
100 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το νερό και το σιρόπι καλαμποκιού σε ένα μέτριο τηγάνι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Ανακατεύετε μέσα τη βανίλια και την  σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και  να λιώσει η σοκολάτα.
Κατεβάζουμε από την φώτιά ,αφήνουμε για λίγο και καλύπτουμε τα κεκάκια


  
πηγή και φώτο chocolatechocolateandmore.com



Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Ιδανικό σνάκ με λίγες θερμίδες εύκολα και γρήγορα!


Συνταγές για να απολαύσεις το παγωμένο γιαούρτι. Αυτή εδώ, μπορεί να γίνει ιδανικό σνακ για το πρωί, το απόγευμα ή το βράδυ κι έχει λίγες θερμίδες μόνο.

Την ιδέα για το σερβίρισμα αυτό για το παγωμένο γιαούρτι την δανειστήκαμε από το υπέροχο βρετανικό μπλογκ eatsamazing και μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το γάλα στα δημητριακά σου το πρωί ή το σνακ που μέχρι τώρα απολάμβανες το απόγευμα.

Το καλύτερο; Είναι έτοιμο σε λίγη ώρα και μπορείς να παίξεις με τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσεις.


Για τις μπουκιές από παγωμένο γιαούρτι θα χρειαστείς:

1 μεγάλη μπανάνα ή 1 χούφτα μούρα της αρεσκείας σου.
150γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό.

Για  την επιλογή με μπανάνα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τσιπς αποξηραμένης μπανάνας.


Εκτέλεση για τις μπουκιές από παγωμένο γιαούρτι:

Χρησιμοποίησε 12 θήκες σιλικόνης για cupcakes ή 12 χάρτινες θήκες για κεκάκια πάνω σε ταψάκι με στρωμένο αντικολλητικό χαρτί.
Πρόσεξε το ταψάκι να χωράει στην κατάψυξή σου.

Βγάλε τη φλούδα από τη μπανάνα και διάλυσέ την με πιρούνι μέχρι να γίνει πολτός.
Βάλε τον πολτό μπανάνας σε μπολ και πρόσθεσε το γιαούρτι.

Ρίξε το μείγμα στις θήκες και πρόσθεσε είτε κομματάκια μπανάνας, είτε τσιπς μπανάνας, είτε μούρα, πχ. βατόμουρα.

Βάλε το ταψάκι στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να κρυώσουν. Βγάλε τις μπουκιές από παγωμένο γιαούρτι από την κατάψυξη και πρόσθεσε τες στα δημητριακά σου ή απλά δοκίμασέ τες όταν σε πιάσει λιγούρα.

πηγή eatsamazing.


Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Φτιάξτε σπιτική γκρανόλα με 217 θερμίδες μόνο!!


 Μια συνταγή που μπορεί να γίνει το απόλυτο πρωινό σνακ του καλοκαιριού σου.

Υλικά για 10 μερίδες

2 φλιτζάνια quaker
½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
2 κουτ. της σούπας μέλι
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C και ανακατεύουμε τα υλικά.
Τα στρώνουμε σε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι (δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα) και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει το μίγμα πριν καταναλώσουμε ή αποθηκεύσουμε

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 217 θερμίδες, 8,7 γρ. λιπαρά (εκ των οποίων 1 γρ. κορεσμένα), 30 γρ. υδατάνθρακες, 6,3 γρ. πρωτεΐνες, 4,3 γρ. φυτικές ίνες

Eυχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου                     

πηγή .shape.gr



Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Φανταστικά Ντόνατς!


Υλικά για περίπου 25 -30 ντόνατς

4 φλιτζάνια αλεύρι
6 κρόκους από μεγάλα αυγά
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
50 γρ βουτύρο ή μαργαρίνη
50 γραμμάρια μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα (250 ml)
½ φλιτζάνι γιαούρτι (125 ml)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή άλλο ισχυρό αλκοόλ
λάδι  για τηγάνισμα

ζάχαρη άχνη ή γλάσο

* Χρησιμοποιώ ένα ποτήρι με χωρητικότητα 250 ml

Οδηγίες
Όλα τα συστατικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Ετοιμάστε τη μαγιά :3 κουταλιές της σούπας γάλα χλιαρό (το γάλα πρέπει να είναι αρκετά ζεστό, γιατί όταν προσθέτετε υλικά πέφτει η θερμοκρασία ) προσθέτουμε το γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να φουσκώσει.

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, μαγιά , το ζεστό γάλα, το αλάτι, το αλκοόλ και ζυμώστε τη ζύμη . Στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, . Αφήστε να φουσκώσει για περίπου 60 λεπτά σε ζεστό μέρος - θα πρέπει τουλάχιστον να διπλασιάσει τον όγκο της. Εάν το σπίτι σας είναι δροσερό, μπορείτε να βάλετε το μπολ με την ζύμη στο φούρνο προθερμασμένο στους 30 με 50 βαθμούς.

Όταν η ζύμη θα αυξήσει σημαντικά τον όγκο της  απαλά ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε κύκλους  χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι  και τα βάζουμε σε δίσκο , αλειμμένο με λάδι ή επενδεδυμένα με χαρτί ψησίματος, ελαφρά τα πατάω , σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνω  να φουσκώσουν(30-40 λεπτά).

Ζεστάνετε το λάδι σε θερμοκρασία 175 βαθμούς  και τηγανίζουμε τα  ντόνατς,  Όταν ροδίσουν τα  ντόνατς γυρνάμε  από την άλλη πλευρά (μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα ξυλάκι-σουβλάκι) και τα τηγανίζουμε ακάλυπτα. Ρίχνω κατά το τηγάνισμα φέτες ωμής πατάτας - βοηθά στη μείωση και να εξισορροπηθεί η θερμοκρασία του λαδιού.

Αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα , απομακρύνουμε το λίπος στην χαρτοπετσέτα ή χαρτί.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

πηγή και φώτο από εδώ margarytka