Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Σπιτικές σοκολατένιες γκοφρέτες όνειρο!


 Υλικά:
•300γρ κουβερτούρα κομματιασμένη
•1 φλ. τσαγιού βούτυρο
•1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
•1 φλ. τσαγιού δημητριακά ρυζιού
•1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη ή αλλο ξηρό καρπό
•3 κ.σ μέλι
•3 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
•300γρ κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

•Σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο
•Αποσύρουμε απο το μάτι και προσθέτουμε το μέλι και το κονιάκ
•Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στη σοκολάτα
•Προσθέτουμε τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά
•Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ που έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και το απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι
•Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει
•Αναποδογυρίζουμε το γλυκό στο πάγκο κοπής,αφαιρούμε την λαδόκολλα και κόβουμε με μαχαίρι τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια
•Βούταμε το κάθε κομμάτι στην λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και τοποθετούμε σε λαδοκολλα μέχρι να κρυώσουν.


Συνταγή και φώτο: olgascuisine.blogspot.gr


Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Lila Pause!


Για την γέμιση
400 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. πουρέ φράουλας
200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)

Για την επικάλυψη 

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (52 % περιεκτικότητα σε κακάο), λιωμένη
30ml ηλιέλαιο


Οδηγίες

Φτιάξτε τη γέµιση. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης να µαλακώσουν σε ένα µπολ µε κρύο νερό για 15΄.

Βάλτε την κρέµα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε µια µεσαία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη λευκή σοκολάτα και τα καλά στραγγισµένα φύλλα ζελατίνης. Ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να έχετε ένα λείο µείγµα.

Προσθέστε το τυρί κρέµα και τον πουρέ φράουλας και ανακατέψτε.

Αδειάστε το µείγµα σε ταψί διαστάσεων 14 x 18 εκ. στρωµένο µε διάφανη µεµβράνη και καταψύξτε το για 2 ώρες.

Φτιάξτε την επικάλυψη. Ανακατέψτε τη λιωµένη κουβερτούρα µε το ηλιέλαιο σε ένα µπολ µε µια σπάτουλα σιλικόνης. Αφήστε τη λίγα λεπτά να κρυώσει.

Ξεφορµάρετε το παγωµένο µείγµα µε τη φράουλα και κόψτε το σε µπάρες διαστάσεων 3 x 7 εκ. Βουτήξτε τις στην επικάλυψη και αφήστε τις στο ψυγείο για 2 ώρες.



πηγή και φώτο από εδώ .glykamystika.gr