Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Υπεροχοι εργολάβοι από το Στέλιο Παρλιαρο με τρία υλικά!


To τέλειο γλυκό για γάμο βάφτιση ή μια γιορτή

Υλικά


520 γρ. αμύγδαλα λευκά + μερικά επιπλέον για την επιφάνεια
600 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. ασπράδι αβγού (περίπου από 2-3 αβγά μεσαίου μεγέθους - καλύτερα να τα ζυγίσουμε)
140 γρ. ασπράδι αβγού (περίπου από 4-5 αβγά)

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα 75 γρ. ασπράδι και τα αλέθουμε πολύ καλά, έως ότου γίνουν μια ενιαία, υγρή και κάπως σφιχτή μάζα (αμυγδαλόπαστα). Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το φτερό, προσθέτοντας σιγά-σιγά τα 140 γρ. ασπράδι. Μόλις το ρίξουμε όλο και αφού γίνει μια αφράτη κρέμα, αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ, στην άκρη της οποίας έχουμε βάλει ένα στρογγυλό στόμιο χωρίς δοντάκια, διαμέτρου 6-8 χλστ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και δημιουργούμε επάνω μικρά μπαλάκια, τα οποία απλώνουν καθώς βγαίνουν από το κορνέ και γίνονται μικροί δίσκοι. Αφήνουμε όμως αρκετό διάστημα μεταξύ τους γιατί απλώνουν κι άλλο στο ψήσιμο. Πάνω σε κάθε δίσκο βάζουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν οι εργολάβοι, ωστόσο προσέχουμε να μην τους παραψήσουμε, ώστε στο εσωτερικό τους να είναι μαλακοί.


πηγή και φώτο deskastoria. 

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Το πιο νόστιμο ρεβανί Βεροίας που έχουμε δοκιμάσει!


Τυχαία ψάχνοντας στο διαδίκτυο για μια συνταγή πέσαμε πάνω σε αυτό το blog oinomagirion.blogspot.gr   και σε αυτην την συνταγή...Καταγωγή μας απο Μακεδονία ...Μπήκαμε γρήγορα στον πειρασμό να κάνουμε τούτο εδώ το ρεβανί...Γρήγορη συνταγή...λίγα τα υλικά ...ένα απλό ανακάτεμα....
Αποτέλεσμά? θεικό! Γεύση ?τέλεια...οπως ακριβως το φημισμένο  ρεβανι βεροίας!
Μπράβο σας για την συνταγή  , για τις φωτογραφίες, πολλά πολλά μπραβο σας!



Υλικά
Για το ρεβανί
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
½ κτγ μπέικιν
½ κτγ σόδα μαγειρική
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
½ κτγ μαστίχα τριμμένη (δεν αναφέρεται στη συνταγή) προαιρετικά

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 ½ κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού



Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180  C.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το γιαούρτι) σ’ ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι  και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι  20x25 και τη βουτυρώνουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30΄.

Εν τω μεταξύ, δεν αράζουμε, αλλά ξεκινάμε και ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και τη φλούδα και το βράζουμε για 5 λεπτά υπολογίζοντας το χρόνο, μετά την έναρξη του βρασμού. 



Μόλις βγει το ρεβανί από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα και αφήνουμε να τραβήξει, να τραβήξει, να τραβήξει....
Μόλις κρίνουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο να περιμένουμε, κόβουμε και σερβίρουμε!!!


πηγή και φώτο συνταγής από oinomagirion.blogspot.gr