Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Πανακότα με σάλτσα καραμέλας!


Πιο λαχταριστή απ’ ό,τι έχετε δοκιμάσει και πιο πλούσια στην γεύση, αυτή η πανακότα μπορεί να σερβιριστεί σε κάθε περίσταση! Η πλούσια γεύση της κρέμας γάλακτος και ο συνδυασμός της με λαχταριστή καραμέλα την κάνουν ένα από τα πιο ακαταμάχητα γλυκά!

Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
Για 6 άτομα



Υλικά για την πανακότα

500 ml γάλα
500 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
4 φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Υλικά για τη σως καραμέλας
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 ml Νουνού Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
100 γρ.
Νουνού Βούτυρο

Για την πανακότα:
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την πανακότα και βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις διαλυθούν καλά τα υλικά, σουρώνουμε και γεμίζουμε ατομικές φορμίτσες.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 4-6 ώρες.
Μόλις παγώσει το μείγμα, ξεφορμάρουμε προσεχτικά, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.

Για τη σως καραμέλας:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και τη μαγειρεύουμε σε σταθερή θερμοκρασία, μέχρι να πάρει ένα βαθύ, ξανθό χρώμα.
Με προσοχή, προσθέτουμε τη
Νουνού Κρέμα Γάλακτος Πλήρης και βράζουμε, μέχρι να δέσει η σως.
Εκτός θερμοκρασίας, προσθέτουμε το
Νουνού Βούτυρο και ανακατεύουμε.
Μόλις το μείγμα κρυώσει, περιχύνουμε με αυτό την πανακότα και σερβίρουμε. 


 πηγή και φώτο από εδώ nounou-syntages.gr



 Σας ευχόμαστε ολόψυχα να ειναι για όλους εσάς  μια Καλή Χρονιά  το 2016 
πάνω από όλα με υγεία! 


Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Μπισκότα βουτύρου με γλάσο ζάχαρης!


Μια καταπληκτική συνταγή για μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη γλάσου ζάχαρης. Θα λατρέψετε, όχι μόνο τα ίδια τα μπισκότα, αλλά και τη διαδικασία της προετοιμασίας τους, που θα σας κάνει να διασκεδάσετε απίστευτα. Διακοσμήστε τα με τα υλικά και τα χρώματα της επιλογής σας και προσφέρετέ τα σαν κέρασμα!


Υλικά για τα μπισκότα (12 τμχ)
75 γρ. Νουνού  Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
75 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 αυγό (μεγάλο), σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. φαρίνα
3 γρ. γαρύφαλλο, σε σκόνη
3 γρ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
3 γρ. κανέλλα, σε σκόνη


Υλικά για το γλάσο ζάχαρης
130 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. της σούπας γλυκόζη
50 ml Νουνου Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού

Για τα μπισκότα:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C (στις αντιστάσεις).
Τοποθετούμε το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο στο μίξερ, το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως και το μείγμα να ασπρίσει.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε, μέχρι να αφομοιωθεί πλήρως στο μείγμα.
Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ με το φτερό για τη ζύμη.
Στην πιο χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φαρίνα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ, την τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
Αλευρώνουμε ελαφρά μία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε φύλλα του μισού εκατοστού.
Κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας (πχ. με μαχαίρι, ποτήρι, κουπ-πατ κλπ) ανασηκώνουμε προσεχτικά με σπάτουλα για να μην σπάσει η ζύμη και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) για 12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη σχάρα, πριν γαρνίρουμε.

Για το γλάσο:

Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη.
Στο μίξερ ανακατεύουμε με σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Το γλάσο είναι έτοιμο όταν η σύστασή του είναι ελαφρώς παχύρευστη και ομοιόμορφη.

*Η ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης θα χαρίσει στο γλάσο σας εξαιρετικά βελούδινη υφή. Το γλάσο αυτό είναι ιδανικό για υπερκάλυψη, όχι για περιγράμματα. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποια ποσότητά του, καλύπτετε με μεμβράνη για να διατηρηθεί. Το γλάσο ζάχαρης είναι ακόμα καλύτερο για χρήση την επόμενη ημέρα. Διατηρείται σε γυάλινο βάζο.



πηγή και φώτο από εδώ nounou-syntages.gr


Καλά χριστούγεννα σε όλους σας με υγεία και αγάπη !  





Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Ενα μωσαικό γιορτινό!


Μια παραλλαγή του λατρευτού μας κορμού/μωσαϊκό με σοκολάτα.  Το σχήμα αλλάζει, η γεύση ίδια!

Υλικά
    250γρ Βούτυρο γάλακτος
    1 ποτ άχνη
    2 αυγά
    4 κ.σ κακαο κοσκινισμένο
    125 γρ κουβερτουρα λιωμένη
    1 φλ. Καφέ κονιακ
    1 κουπα καρυδι τριμμενο,
    1 κ αμύγδαλα καβουρντισμένα και τριμμένα (χοντροκομμένα)
    1. Πακ μπισκότα πτι μπερ
    ½ φλυτζ γαλα

Το γλάσο (γκαναζ)
    125 ml κρ γάλακτος
    125 gr  κουβερτούρα

Οδηγίες


Σε Μπώλ σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το ½ φλ γάλα.

Σε άλλο μπωλ ή μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά , το κακάο, τη λειωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ*

* Το κονιάκ μπορούμε να το έχουμε προσθέσει ήδη στη κουβερτούρα, όταν τη λειώνουμε σε μπεν μαρί.

Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας καλά.

Ρίχνουμε το μίγμα στο μπωλ με τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε.

Εχουμε έτοιμο ένα μπωλ σε σχήμα ημισφαιρίου το οποίο εσωτερικα έχουμε καλύψει με μεμβράνη. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα, καλύπτουμε από πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει καλά.

Όταν συμβεί αυτό, ετοιμάζουμε το γλάσο: Ζεσταίνουμε την κρ γάλακτος και πριν βράσει σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα (125 γρ) σε κομμάτια, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λειώσει εντελώς και να ομογενοποιηθεί.*

*όσο περισσότερο την ανακατέψουμε τόσο πιο γυαλιστερη θα γίνει. Το ιδανικό είναι να την κρυώσουμε λίγο και να την ξαναζεστάνουμε ανακατεύοντας καλά και δυνατά-την ξανακρυώνουμε και την ξαναζεσταίνουμε (δυό τρείς φορές συνολικά)

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Σε σχάρα τοποθετούμε ανάποδα το μπωλ με το μιγμα ψυγείου και χτυπάμε ελαφρά για να ξεκολλήσει.  Αφαιρούμε τη μεμβράνη. Περιχύνουμε με το γλάσο προσέχοντας να πάει παντού, όσον το δυνατόν ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ ή τριμμένο φυστίκι αιγίνης ή ό,τι άλλο γουστάρουμε.

Τοποθετούμε με προσοχή το γλυκό σε πιατέλα!


πηγή και φώτο από εδώ mediterranean-cook.com

 

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Πως να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο σπιτάκι βήμα-βήμα!


 Για το σπιτάκι θα χρειαστούμε:
Royal icing -γλάσο που θα χρησιμοποιηθει σαν κόλλα
συνταγή 1- ζύμη για gingerbread house ή συνταγή 2
καραμέλες για την διακόσμηση
χάρτινη βάση τούρτας για το στήσιμο
ζελοφάν για τύλιγμα


 
Ανοίγουμε τη ζύμη gingerbread σε ένα φύλλο λαδόκολλα. Τοποθετήστε τα πρότυπα για τη ζύμη και κόψτε τα φύλλα με ένα κοπίδι ζαχαροπλαστικής, κόφτη πίτσα ή κοφτερό μαχαίρι.

 Τοποθετήστε μικρά κομμάτια  ζύμης στις γωνίες της λαδόκολλας για να το κρατήσετε την λαδόκολλα στην θέση της κατά τη διάρκεια του ψησίματος (προαιρετικά). Ψήστε τη ζύμη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βάλτε μια γερή δόση royal icing  κατά μήκος του πυθμένα και των πλευρικών της πρόσοψης και κατά μήκος του κάτω άκρου της μιας πλευράς του μπισκότου.


Πατήστε τα μπροστινά και πλαϊνά μαζί κάτω από την βάση. Κρατήστε  για λίγα λεπτά, μέχρι γλάσο να στέκεται.


Επαναλάβετε με την άλλη πλευρά  και πίσω κομμάτι. 


Για την οροφή, τοποθετείστε γλάσο σε όλο το μήκος των άνω ακμών των εμπρός, πίσω και δύο πλευρές.


Τοποθετήστε τα δύο κομμάτια  οροφής , ταυτόχρονα. Αφήνουμε  για 1 ώρα πριν αρχίσουμε να διακοσμούμε με καραμέλες .


Εδώ είναι μερικές ιδέες για τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου σπιτιού σας.

 Ξεκινήστε με το μπροστινό μέρος του σπιτιού, προσθέτοντας την μπροστινή πόρτα και παραθυρόφυλλα. Διακοσμήστε τα μέτωπα της πόρτας και παντζούρια με γλάσο . Προσεκτικά προσθέστε μια γραμμή γλασου στην άκρη της πόρτας "μεντεσέ" και αφήστε την πόρτα   στο σπίτι, ελαφρώς ανοιχτή.


Προσθέστε  γλάσο στο πίσω μέρος των παραθυρόφυλλων και φτιάξτε  τα ρολά στο μπροστινό μέρος του σπιτιού εκατέρωθεν του παραθύρου.


Προσθέστε καραμέλες στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, χρησιμοποιώντας το γλάσο ως κόλλα σας.


Προσθέστε περισσότερες καραμέλες στις πλευρές και στο πίσω μέρος του σπιτιού.
Δημιουργήστε την αισθηση του χιονού  στην πόρτα σας βάζοντας απλά το γλάσο.. Στη συνέχεια, προσθέστε μερικά μικρά ζελέ φασόλια για την πλακόστρωση.


Η στέγη είναι εύκολη: Απλά προσθέστε μεγάλες κουταλιές της σούπαςγλάσο  και απλώνεται με μια σπάτουλα για να δημιουργήσετε το χιόνι.


Προσθέστε γλυφειτζούρια  καραμέλα και μέντας.
Συμπληρώστε το σπίτι με μια σειρά από πολύχρωμες τσικλόμπαλες κατά μήκος της  στέγης.

Κάντε χριστουγεννιάτικα μπισκότα  από την ζύμη που περίσσεψε , όπως τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα μικρα ανθρωπάκια . Προσθέστε τα  γύρω από το σπίτι για μια εορταστική πινελιά.


Περικυκλώστε το σπίτι σας με το χιόνι γλάσο , τσιχλοφούσκες και μεγαλύτερες καραμέλες
.

Δημιουργήστε ακόμα  αρκετά χριστουγεννιάτικα δέντρα  με την ζύμη σας. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σας και κόψτε ελεύθερης μορφής δέντρο σχήμα με ένα κοφτερό μαχαίρι.


Ψήστε τα δέντρα, όπως κάνατε για το σπιτάκι  αλλά ψήνουμε  επιπλέον 5-10 λεπτά για να γίνουν σκληρά και να στέκονται όρθια .  Αφήνουμε να κρυώσουν  εντελώς πριν τη διακόσμηση. Μόλις το καθε διακοσμημένο δέντρο είναι στεγνό στην αφή, προσθέστε μια παχιά στρώση γλάσου και τοποθετείστε.

 Καλή επιτυχία!

πηγή και φώτο από εδώ ideas.hallmark.com


 Κόψτε τα πατρόν για την ζύμη εδώ


Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Μελομακάρονα με μπίρα από την Αργυρω!


Υλικά συνταγής
 
    1 ποτήρι λάδι
    1 ποτήρι μπίρα
    1 ποτήρι ζάχαρη
    1 κ.γλ. σόδα
    1 πρέζα αλάτι
    1 κ.σ. κανελογαρίφαλα
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμμ.)

    Για το σιρόπι:
    1 ποτήρι μέλι
    2 ποτήρια νερό
    Για το γαρνίρισμα:
    καρύδια, μέτρια κοπανισμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να είναι η ζύμη εύκολη στο πλάσιμο και μαλακή. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170οC για 20΄- 25΄, για να είναι αφράτα.
Για το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με το μέλι για 5΄. Όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καρύδι.

Τη συνταγή μας παραχώρησε ευγενικά η κα Μαρκέλλα Παντελαίου.

πηγή και φώτο από εδώ .argiro.gr

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Η τεχνική και τα μυστικά του κουραμπιέ από τον Στέλιο Παρλιάρο


 Τι πρέπει να προσέξουμε για να γίνουν νόστιμοι και αφράτοι.

1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο (να είναι κρύο), μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Θα τα χτυπήσουμε με το φτερό (το εργαλείο για μαλακές ζύμες), και όχι με το σύρμα.





2. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για πολλή ώρα – τουλάχιστον 20 λεπτά. Είναι το πιο σημαντικό στάδιο για να γίνει αφράτος και νόστιμος ο κουραμπιές. Γενικώς, σε όλα τα μπισκότα βουτύρου, όσο περισσότερο χτυπάμε το βούτυρο, τόσο πιο ωραίο γίνεται το ζυμάρι.




3. Στο τέλος θα πρέπει να έχει αφρατέψει πολύ καλά και να έχει γίνει σαν μια λευκή κρέμα.



4. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.



 5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μίξερ, αλλά αυτή τη φορά σε χαμηλή ταχύτητα γιατί το μίξερ θα αρχίσει να ζορίζεται, καθώς σφίγγει σταδιακά η ζύμη. Μετά από λίγο ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και τυχόν αρωματικά (εδώ χρησιμοποιούμε ξύσμα λεμονιού), αλλά θα μπορούσε να είναι βανίλια ή βανιλίνη.




6. Χτυπάμε λίγο ακόμα και στο τέλος ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς – συνήθως αμύγδαλα, αλλά -γιατί όχι;- και φιστίκια ή φουντούκια. Ανακατεύουμε για λίγο ώστε να διασκορπιστούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.




7. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες όσο μεγάλους τους θέλουμε. Ένα καλό μέγεθος είναι μπαλάκια διαμέτρου 3 εκ. Τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλες και τα ψήνουμε στο μεσαίο ράφι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για περίπου 15-20 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται πάντα και από τον φούρνο μας, αλλά προσέχουμε να μην ανεβάζουμε πολύ τη θερμοκρασία. Ο σωστός κουραμπιές πρέπει να είναι αφράτος στο εσωτερικό του και λευκός.



 8. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά οι κουραμπιέδες, πριν τους καλύψουμε με άχνη ειδάλλως θα πανιάσει η ζάχαρη και θα χαλάσει η όψη τους. Μόλις κρυώσουν τους ρίχνουμε λίγους-λίγους σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε βάλει μπόλικη άχνη. Τους γυρνάμε μέσα στην άχνη, ώστε να καλυφθούν καλά.



 

9. Τους βγάζουμε από το μπολ, τινάζοντάς τους ελαφρώς για να πέσει η περίσσεια άχνης και τους βάζουμε σε μια πιατέλα, σε στρώσεις. Κάθε στρώση που βάζουμε την πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη.




πηγή και φώτο από τον έναν και μοναδικό Στέλιο παρλιάρο.steliosparliaros.gr

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Κουραμπιέδες απο τον Στέλιο Παρλιάρο !


 

Βάρος: 1.200 γρ., Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 20΄-30΄


Υλικά
300 γρ. βούτυρο γάλακτος (αυτό που πωλείται στο βαζάκι και συνήθως είναι από αιγοπρόβειο γάλα – το χρησιμοποιούμε κρύο, ώστε να είναι σε στερεή μορφή)
120 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
110 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για το πασπάλισμα
25 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Οδηγίες

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C (σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις) για 8 λεπτά, ώστε να καβουρδιστούν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα κοπανίζουμε στο γουδί σε χοντρά κομμάτια ή τα σπάμε πιέζοντάς τα με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Αυτό είναι το μυστικό στους κουραμπιέδες.) Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα (γιατί θα ζορίζεται το μίξερ) για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ρούμι.
Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. και τους πιέζουμε με το δάχτυλό μας ελαφρώς στην κορυφή. Τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα, και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που τους πλάσαμε.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους ρίχνουμε σε ένα ταψί γεμάτο άχνη. Τους γυρνάμε να καλυφθούν καλά και τους μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, όπου τους σερβίρουμε σε πυραμίδα, πασπαλίζοντας κάθε σειρά που βάζουμε με επιπλέον άχνη.



Ποιο είναι το μυστικό για να βγουν μυρωδάτοι, τραγανοί και αφράτοι;

Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές.
Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.
O κουραμπιές πρέπει να ψήνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και όχι πάρα πολύ ώστε να μην αποκτά τραχιά και σκληρή υφή και να βγαίνει λευκός.
Απαραίτητο είναι να ζαχαρωθεί όταν είναι κρύος. Γιατί όταν είναι ζεστός η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα χονδρό, μαλακό και πανιασμένο στρώμα που δεν είναι ευχάριστο στο στόμα.
Πάντα πρέπει να σκεπάζουμε τους κουραμπιέδες καλά γιατί απορροφούν πολύ εύκολα υγρασία και νοτίζουν.
Διατηρούνται για αρκετό διάστημα όταν είναι ερμητικά κλεισμένοι.
Μπορούμε να μη βάλουμε αμύγδαλα και να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο ώστε να κόψουμε σε διάφορα σχήματα π.χ. αστέρια, καρδιές, κτλ.



πηγή και φώτο steliosparliaros.gr

 

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Φανταστικό Κείκ με κρέμα γάλακτος !


Υλικά
225γρ. μαλακό αλεύρι ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κ.γ. baking powder
¾ κ.γ. αλάτι
348γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
225γρ. Ζάχαρη


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C (αν έχουμε σκούρα φόρμα) ή στους 190°C (αν έχουμε ανοιχτόχρωμη φόρμα) και βάζουμε την σχάρα στο χαμηλότερο επίπεδο στον φούρνο μας.  Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ τύπου bundt (η φόρμα που χρησιμοποίησα είναι διαμέτρου 20εκατ και επειδή περίσσεψε λίγο μείγμα το έβαλα σε μια χάρτινη μιας χρήσης, με τρύπα στην μέση).

Στερεά Υλικά
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί για να ανακατευτούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Υγρά Υλικά
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ή στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας προοδευτικά μέχρι μεσαία/υψηλή ταχύτητα, μέχρι η κρέμα να πήξει και να στέκεται όταν σηκώνουμε το σύρμα.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την βανίλια. Σε μεσαία/υψηλή ταχύτητα, ρίχνουμε τα αυγά στην κρέμα γάλακτος. Το μείγμα θα πήξει και θα έχει υφή μαγιονέζας. Σταδιακά προσθέτουμε και την ζάχαρη. Θα χρειαστεί περίπου 30 δευτερόλεπτα για να ενσωματωθεί.

Βγάζουμε το μπολ από την βάση του μίξερ, αν χρησιμοποιούμε, και αφαιρούμε το σύρμα από το μίξερ. Με το σύρμα του μίξερ στο χέρι, προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το διπλώνουμε στην κρέμα γάλακτος (με το χέρι) μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να το διπλώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί. Η όλη διαδικασία προσθήκης του αλευριού  μπορεί να γίνει και με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Με μία σπάτουλα ή  ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 25-35 λεπτά, και εφόσον βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή. Επίσης αν πιέσουμε απαλά την επιφάνεια του κέικ με τα δάχτυλά μας θα επανέλθει αμέσως. Το κέικ θα μαζέψει στις άκρες αφού το βγάλουμε από το φούρνο.

Αφήνουμε το κέικ στην φόρμα του για 10 λεπτά σε μια σχάρα, και ξεφορμάρουμε μετά με την βοήθεια μιας σπάτουλας, αν χρειαστεί και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

πηγή και φώτο από εδώ thegreenmixer.com