Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Κέικ υγρής σοκολάτας!


Μπορεί τα πρωινά να είναι “δύσκολα”, αλλά μόλις δοκιμάσετε αυτό το κέικ θα τα δείτε όλα με διαφορετικό μάτι! Μια μοναδική συνταγή για κέικ υγρής σοκολάτας που μπορείτε να το απολαύσετε στο σπίτι, στο σχολείο ή και στην εργασία!

Χρόνος προετοιμασίας: 30λ

Υλικά

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. Νουνού Βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα ή 3 μικρά αυγά
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με το  Βούτυρο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και προσθέτουμε το αλεύρι.
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 x 20 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20’ ακριβώς.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, θα έχουμε ένα κέικ που απ’ έξω θα φαίνεται κανονικά ψημένο, αλλά στο εσωτερικό του θα κρατάει ακόμα λίγη από την υγρασία της ζύμης, σαν να μην έχει ψηθεί εντελώς.
Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα, έτσι ώστε το κέικ να απορροφήσει λίγη ακόμα από την υγρασία του εσωτερικού του και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


πηγή και φώτο από εδώ nounou-syntages.gr