Σφολιατίνια με πραλίνα σοκολάτας και ντιπ σοκολάτας από την Αργυρώ!


 Θεοτράγανα αφράτα σφολιατίνα που θρυμματίζονται στο στόμα, γεμιστα με πραλίνα. Μοναδική απόλαυση για πρωινό, σνακ, απογευματινό καφέ και ιδανικό για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

Για τα σφολιατίνια


1 πακέτο φύλλο σφολιάτα του χεριού σας της Alfa
3-4 κοφτές κ.σ. πραλίνα
4-5 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη ζάχαρη για σερβίρισμα

Για το vτιπ σοκολάτας

150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας
1 κ.σ. μέλι
150 γρ. κρέμα γάλακτος

 
Εκτέλεση

Για τα σφολιατίνια

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και ανοίγουμε στον πάγκο κάθε φύλλο χωριστά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Με τσέρκι ή στρογγυλό όσο μεγαλύτερο γίνεται, κόβουμε και δίνουμε σε κάθε φύλλο σφολιάτα στρογγυλό σχήμα.


 
Απλώνουμε με σπάτουλα ή κουτάλι την πραλίνα σε όλη την επιφάνεια του ενός δίσκου αφήνοντας κενό 2 εκ. περιμετρικά. Καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο σφολιάτας. Τοποθετούμε στο κέντρο μικρο ποτήρι, πιέζοντας απαλά στην σφολιάτα χωρίς να την κόψουμε. Το βάζουμε όλο μαζί σε δίσκο και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10' να σφίξει καλα η ζύμη σφολιάτας.
Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ακτινωτά σε 4 μετά σε 8 και τέλος σε 32 λωρίδες.


 
Πιάνουμε απαλά κάθε λωρίδα και την στρίβουμε 3 φόρες. Όμοια κάνουμε και τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης. Στο τέλος το σχήμα που θα έχουμε θα θυμίζει το λουλούδι Ήλιος.


 
Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε 10' στο ψυγείο να παγώσει η ζύμη γιατί ζεσταίνεται από την επαφή και τη θερμοκρασία του χώρου που δουλεύουμε. Αλείφουμε με γάλα την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Ψήνουμε τα σφολιατίνια για 6-8' σε δυνατό φούρνο και χαμηλώνουμε στους 180ºC. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20' περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ροδίσουν και τραγανίσουν.
Τραβάμε 1 -1 σφολιατίνια και το απολαμβάνουμε είτε σκέτο είτε βουτώντας το σε ντιπ σοκολάτας για μεγαλύτερη απόλαυση.




 Για το ντιπ σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε 1' και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το ντιπ σοκολάτας. Όσο περισσέψει το διατηρούμε στο ψυγείο και το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρι να μαλακώσει πριν την επόμενη χρήση.


Τιπ
Για πιο κριτσανιστή σφολιάτα αφού βγάλετε από τον φούρνο το γλυκό αφήστε να σταθεί 5-7', να τραβήξει η σφολιάτα την υγρασία από τη θερμοκρασία ψησίματος και να τραγανίσει εξωτερικά.


Καλή επιτυχία.


 πηγή και φώτο από εδώ faysbook.gr

 

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !