Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμη τούρτα πορτοκαλιού του Στέλιου Παρλιάρου


Για το κέικ θα χρειαστείτε:

    250 γραμ. αλεύρι
    160 γραμ. ελαιόλαδο
    160 γραμ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
    1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1/2 κ.γ. κανέλα
    170 γραμ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα πορτοκάλι:

    1 κιλό φυσικό χυμό πορτοκάλι
    70 γραμ. κορν φλάουρ
    100-200 γραμ. ζάχαρη

Οδηγίες
Σ'ένα μπολ αναμειγνύετε το λάδι με το χυμό και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε με το χέρι ή με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μία ζύμη που δεν κολλάει στο μπολ.
Ψήνετε για περίπου 35-40 λεπτά στους 180C σε ένα σκεύος που ανοίγει από τα πλάγια (ιδανικό θα είναι αυτό για τάρτες).


Αφού ψηθεί αφήνετε να κρυώσει στο σκεύος κι ετοιμάζετε την κρέμα πορτοκάλι.
Σ'ένα κατσαρολάκι βάζετε τα 800 γραμ. χυμού σε δυνατή φωτιά και στα υπόλοιπα 200 γραμ. προσθέτετε το κορν φλάουρ και την ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά να διαλυθούν.
Η ζάχαρη που θα προσθέσετε εξαρτάται από τα πορτοκάλια κατά πόσο είναι γλυκά ή ξινά και φυσικά πως το προτιμάτε σε γεύση.


Μόλις ο χυμός αρχίζει να βράζει προσθέτετε το μείγμα χυμού με το κορν φλάουρ κι ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει για περίπου 10'. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσετε την κρέμα αν είναι ωραία γευστικά ή αν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη να προσθέσετε.


Αφού δέσει η κρέμα (θα είναι αρκετά ρευστή αλλά μην ανησυχείτε θα πήξει όταν κρυώσει) την ρίχνετε πάνω από την βάση κι αφήνετε να κρυώσει.
Έτοιμη η νηστίσιμη τούρτα μας!


φώτο από εδώ .swanocean.gr