Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Πορτοκαλόπιτα θεική!


Μια συνταγή διαφορετική απο τις άλλες που θα σας τρελἀνει! Η επιτυχία ολη βρίσκεται στην εκτέλεση. Δοκιμάστε την!


Υλικά

    1 πακέτο φύλλο Βηρυτου
    1 πορτοκάλι ολόκληρο με την φλούδα και το εσωτερικό στο μούλτι χτυπημένο
    4 αυγά
    1 βανίλια
    1 γιαούρτι στραγγιστό
    1 ποτήρι σπορέλαιο
    1 ποτήρι ζάχαρη
    1 φακελάκι μπέικιν

Συρόπι:

    2 ποτήρια ζάχαρη
    1 ποτήρια νερό
    1 πορτοκάλι (οπως πάνω)

Εκτέλεση


Πρώτα να σας εξηγἠσω την προετοιμασία του φύλλου.
Απο την προηγούμενη μέρα, ανοίγουμε τα φύλλα πανω σε ενα τραπεζομάντιλο και τα αφήνουμε να ξεραθοὐνε.Το επόμενο πρωι τρίβουμε τα φυλλα με τα χέρια μας καλά μέχρι να μοιάζει η υφή σε αλεύρι. Θέλει πολυ καλό τρίψιμο, αυτή είναι η επιτυχία! Τωρα στην εκτέλεση…Σε ενα μπόλ, προσθέτουμε την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Βάζουμε τα υπολοιπα υλικά και στο τελος το τριμμένο φύλλο και ανακατεύουμε καλά. Αλοίφουμε ενα ταψί αντικολλητικό 34αρι περίπου με λίγο βιτάμ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στον αέρα.Μόλις πάρει ενα σκούρο χρυσό χρώμα το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.Μέχρι λοιπον να κρυώσει, βράζουμε το συρόπι με κλειστό καπάκι σε σιγανή φωτιά για να μην εξατμιστεί και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε ομοιόμορφα πάνω απο την πίτα. Σε αυτό το σημείο, πάρτε 2 σπάτουλες και ανασηκώστε πολυ προσεκτικά απο τα πλάγια την πίτα για να πάει το συρόπι παντού! Θελει πολυ λεπτό χειρισμό και προσοχή να μην σας κοπεί η πίτα!


Να ξέρετε πως η πίτα οσο ψήνεται δεν θα φουσκώσει! Το κανονικό της μέγεθος θα δείξει μόλις συροπιαστεί! Σερβίρετε με παγωτό η με λιωμένη σοκολάτα!


πηγή και φώτο από greekmamachef.gr