Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Παγωτάκια Ποπ-κορν με marshmallows!


 Υλικά
4 κσ βούτυρο
300 γρ μινι μαρσμελοους
6-8 φλιτζανια έτοιμο ποπ-κορν

Για την διακόσμηση
κυπελάκια παγωτού
ξυλινα ή πλαστικά κουταλάκια
λιωμένη σοκολάτα περιπου 125 γρ
τσιχλές κόκκινες

 Οδηγίες
Αλείψτε ενα μπωλ με λάδι και βάλτε τα ποπ-κορν.
Σε ενα τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε μέσα και τα marshmallows και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν.
Αποσύρετε από την φωτιά.

Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα και τα ποπ-κορν.Τοποθετείστε και απλωστε τα σε ένα ταψακι επενδυμένο με λαδόκολλα.
Τοποθετείστε συο ψυγείο και αφήστε να κρυώσουν.
Βγάλτε και  κόψτε σε μπάλες-κυκλους.


 Λίγα μυστικά ακομα
Ομορφη και εξυπνη εξίσου ιδεα αντι να τοποθετελισετε σε ταψι βαλτε αμέσωσ σε φόρμες cupcakes και αφηστε να κρυώσουν εκει. Ξεκαλουπώστε και έτοιμα.


Για την διακόσμηση
Βάλτε καθε μπάλα ποπ κορν σε κυπελάκια. τοποθετείστε κια από έν ακουταλάκι σε κάθε κύπελλο. Ριξτε από πάνω μια κουταλία της σούπας σοκολάτας και για κερασάκι μια τσιχλα΄κόκκινη. Κλείστε σε σακουλάκια σελοφαν και στολίστε με κορδελλα.Ετοιμα για σερβίρισμα!


πηγή και φώτο από εδώ .thepartiologist.com

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Ατομικές μπουκίτσες cheesecake!


Υλικά για την γέμιση
1 πακέτο  τυρί κρέμα, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνιου λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κονσέρβα με γεύση  κεράσι

Για την βάση
1 1/2 φλυτζάνια μπισκότα τριμμένα
6 κουταλιές σούπας βούτυρο  ή μαργαρίνη
8 κ.σ. ζάχαρη

οδηγίες
Σε φόρμα για  mini cupcakes τοποθετείστε χάρτινες θήκες.
Ανακατέψτε τα μπισκότα το βούτυρο και 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μαζί. Πιέστε 1 κουταλάκι του μείγματος στον πάτο κάθε θήκης.


Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα τυρί, τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Θα πρέπει να είναι ελαφρύ και κρεμώδες χωρίς σβώλους.Μέ ένα κουτάλι γεμίστε τις θήκες με το μείγμα τυριού.


Ψήστε στους 180 βαθμούς  για 15 λεπτά.



Αφήστε τα  cheesecakes να κρυώσουν και  στη συνέχεια  με ένα 
κουταλάκι του γλυκού βάλτε την γέμιση κεράσι

 πηγή και φώτο ahelicoptermom.com

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Εύκολα ατομικά παστάκια με μπισκότα !


Είναι απλά γρήγορα και πολυ εμφανίσιμα! Είναι μια ιδέα για πάρτυ , βάφτιση ή γιορτή. Μπορούν να ετοιμαστούν πολύ νωρίτερα και να διατηρηθούν...


  
Υλικά
3 φλιτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
48 μπισκότα  σοκολάτας
καραμέλες της επιλογής σας

 
οδηγίες

Ανακατέψτε  την κρέμα με την  ζάχαρη άχνη στο μπολ του μίξερ .


Χτυπάμε την κρέμα σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν  σταθερές κορυφές.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι για να βάλετε τη σαντιγί ανάμεσα σε κάθε στρώση μπισκότου, αλλά εγώ προτιμώ να βάλω την κρέμα με ένα κορνέ.


Απλώστε  ένα λεπτό στρώμα  κρέμας στο κάτω μέρος του ένός μπισκότου  και τοποθετήστε το  σε ένα πιάτο ή σε ένα στρογγυλό χαρτόνι.


Προσθέστε ένα δεύτερο μπισκότο πάνω από το πρώτο. Συνεχίστε να προσθέσετε στρώματα  κρέμας και  μπισκότα μέχρι να έχουμε  6 μπισκότα στο σύνολο.


Απλώστε σαντιγί κατά μήκος  έξω από τα κέικ. 


Με ένα μαχαιρι ή σπάτουλα καλύψτε περιμετρικά με την σαντυγί .


Καταψύξτε το κέικ για τουλάχιστον 3 ώρες, για να δώσει το χρόνο στα μπισκότα  να μαλακώσουν . Τα παστάκια  μπορούν  να γίνουν  αρκετές ημέρες πριν   και να διατηρηθούν , στο ψυγείο, μέχρι να είστε έτοιμοιγια την διακόσμηση.

Τώρα για το μέρος διασκέδασης! Διακοσμήστε τα κέικ με μια ποικιλία από  καραμέλες του Αγίου Βαλεντίνου


 πηγή και φώτο από εδώ ohnuts.com


Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Πραλίνα φουντουκιού από τον Διονύση Αλέρτα


O γνωστός pastry chef Διονύσης Αλέρτας μοιράζεται μαζί μας την ωραιότερη συνταγή για homemade πραλίνα φουντουκιού!

Είναι το αγαπημένο μας γλυκό από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας! Αν ρωτήσεις ένα παιδί ποιό πιστεύει ότι είναι το πιο νόστιμο πρωινό, σίγουρα θα συμπεριλάβει την πραλίνα πρώτη-πρώτη στο μενού! Σου παρουσιάζουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή με 3 υλικά που θα σε ξετρελάνει!

Υλικά


175g φουντούκια
100g ζαχαρη
50g σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να καραμελώσουν. Απλώνουμε σε λαδόκολλα, αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα στο μπλέντερ να αναμειχθεί. τοποθετούμε σε βαζάκια.


πηγή από εδώ faysbook.gr