Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Ροξάκια με σφολιάτα!


Υλικά
    1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
    2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
    1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

    1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο
    1/4 ποτήρι του νερού καρύδια ψιλοκομμένα
    1/2 ποτήρι λάδι
    1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
    2 ποτήρια αλεύρι
    1 φύλλο σφολιάτας



Για το σιρόπι
    3 ποτήρια νερό
    3 ποτήρια ζάχαρη
    1 ξυλάκι κανέλλας

Οδηγίες
    Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 15 λεπτά τη ζάχαρη, τα 3 ποτήρια νερό και το ξυλάκι κανέλας. 



  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το κακάο, το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια, και ζυμώνουμε. 


Ανοίγουμε το φύλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, όπως φαίνεται στην εικόνα.Πλάθουμε τη ζύμη σε δύο μπαστούνια και τυλίγουμε το κάθε κορδόνι με τη σφολιάτα.

  
 Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού περίπου και τα βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στους 200οC έως ότου ροδίσουν.

 
    Ρίχνουμε στα καυτά ροξάκια το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να το αποπροφήσουν. Θα χρειαστούν περισσότερο από 40 λεπτά για να απορροφήσει η ζύμη το σιρόπι σε βάθος!



Καλή σας επιτυχία!

πηγή και φώτο από εδώ tastyrecipes.gr


Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Κορμός ή τρούφες καρύδας με μπισκότα ευκολα και γρηγορα !


Υλικά

1 γάλα ζαχαρούχο,
1 ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ,
3 κουταλιές της σούπας κακάο,
3-4 κουταλιές της σούπας καρύδα,
1 σφηνάκι λικέρ Baileys ή κονιάκ


Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη σπάμε τα μπισκότα, σχεδόν τα θρυμματίζουμε.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, με ένα κουτάλι.

Αν θέλουμε, τα πλάθουμε σαν κεφτεδάκια και τα τυλίγουμε σε καρύδα, διαφορετικά με το μείγμα αυτό, φτιάχνουμε 2 «σαλάμια» (κυλίνδρους).

Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζουμε το μισό μείγμα με τα χέρια μας. Το πλάθουμε και του δίνουμε σχήμα σαλαμιού. Το πασπαλίζουμε με την καρύδα και το τυλίγουμε στη λαδόκολλα.

Το παγώνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2-3 ώρες πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε, το φυλάμε στην κατάψυξη και το βγάζουμε να ξεπαγώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.   


πηγή και φώτο από εδώ .argiro.gr


Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Τρούφες με μπισκότα του Άκη....


Υλικά
    1 ζαχαρούχο γάλα
    50 γρ. βούτυρο
    150 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή τύπου πτι μπερ
    150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για επικάλυψη 

     κακάο
    τρούφες πολύχρωμες
    καρύδα τριμμένη

Οδηγίες
    Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά αδειάζουμε το ζαχαρούχο, προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
    Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο.


    Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
    Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε 75 γρ. από τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα.


    Αφήνουμε λίγο στην άκρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 75 γρ. μπισκότα που τα έχουμε σπάσει στα χέρια.
    Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.


    Βάζουμε σε διαφορετικά μπολάκια τις διακοσμήσεις που έχουμε επιλέξει.
    Φοράμε γάντια μίας χρήσης , βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.


    Κάθε μπαλάκι το βουτάμε στα μπολ με τις διακοσμήσεις που επιθυμούμε.
    Αν δεν σερβίρουμε τις τρούφες αμέσως, τις βάζουμε μέσα στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.


πηγή κια φώτο από εδώ akispetretzikis.com 

 

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Σοκολατάκια τύπου Ferrero....


Τι θα χρειαστούμε:

    120 γραμμάρια φουντούκια

    200 γραμμάρια πραλίνα

    70 γραμμάρια γκοφρέτες με γέμιση κρέμας κακάο

    350 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος


Πως τα φτιάχνουμε;

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC και βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.

Απλώνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, βάζουμε στην άκρη 25 φουντούκια και τα υπόλοιπα τα αλέθουμε στο multi.

Βάζουμε την πραλίνα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μισά από τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Αλέθουμε τις γκοφρέτες και τις αναμιγνύουμε μαζί με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ πιάτο.

Σειρά έχει το πλάσιμο της πραλίνας σε μπαλίτσες το οποίο απαιτεί μια μικρή δεξιοτεχνία.

Δεν πλάθουμε τις μπαλίτσες με τα χέρια γιατί δεν θα καταφέρουμε απολύτως τίποτα! Απλά θα γεμίσουν τα χέρια μας πραλίνα!

Παίρνουμε με ένα κουταλάκι πραλίνα (να γεμίσει το κουταλάκι), βάζουμε στη μέση ένα ολόκληρο φουντούκι (από αυτά που κρατήσαμε στην άκρη) και μετά μαζί με ένα δεύτερο κουταλάκι καλύπτουμε το φουντούκι με πραλίνα (με αυτήν που ήδη  υπάρχει στο ένα κουταλάκι, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλη).

Ρίχνουμε την μπαλίτσα μέσα στο μείγμα με τις γκοφρέτες και πάλι χρησιμοποιώντας δύο καθαρά κουταλάκια την καλύπτουμε με το μείγμα ενώ ταυτόχρονα πιέζοντας την ελαφρά με τα κουταλάκια της δίνουμε και ένα πιο σφαιρικό σχήμα.

Δουλεύουμε κατ΄ αυτό τον τρόπο μέχρι να μας τελειώσει η πραλίνα  βάζοντας  τις μπαλίτσες σε ένα μεγάλο πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει ασημόχαρτο.

Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ενώ στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.

Βουτάμε μία μία τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια (λύσσαξα με τα κουταλάκια!) τις καλύπτουμε προσεχτικά με τη σοκολάτα.

Βάζουμε τα σοκολατάκια σε ασημόχαρτο και αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.


πηγή και  φώτο από εδώ mariailiaki.gr