Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Γλύκισμα με ανανά


ΥΛΙΚΑ:

20 σαβουαγιάρ

Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια

Για την κρέμα:

1 morfat creamy
1 ζαχαρούχο
1 συσκευασία μικρή τυρί κρέμα
1 βανίλια

Για την κρέμα ανανά:

Μισό λίτρο χυμό ανανά
40 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια ( για βράσιμο )
5 κ.σ. ζάχαρη

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: κονσέρβα ανανά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, το αφήνουμε να χλιαρύνει.
Βάζουμε τα σαβουαγιάρ σ' ένα πυρέξ και μ' ένα κουτάλι τα σιροπίαζουμε ελαφρά.
Χτυπάμε στο μίξερ το morfat  ν' αφρατέψει 3'- 4' και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι ν' αφρατέψει η κρέμα μας. Την βάζουμε πάνω απο τα σαβουαγιάρ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα. Μόλις σφίξει ξεκινάμε την κρέμα ανανά.βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αφήνουμε στην άκρη, στραγγίζουμε την κονσέρβα ανανά, κόβουμε σε κομματάκια τον ανανά και τον βάζουμε πάνω απο την λευκή κρέμα και τέλος περιχύνουμε με τηνκρέμα ανανά να πάει παντού.



πηγή mypinkbutter.blogspot.gr