Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Μπισκότα φουντουκιού!


Υλικά
220 γρ. Flora Soft με βούτυρο
1 κάψουλα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
110 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 lime
100 γρ. φουντούκια χονδροσπασμένα
2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας χυμός lime
2 αυγά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψι


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το lime, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν, για 1-2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, τα χτυπάμε σε δυνατότερη ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν καλά και διογκωθούν.
Προσθέτουμε τα ¾ αλεύρι με τον χυμό πορτοκαλιού και του lime, τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί. Κατόπιν, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ και συνε

χίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα εντελώς.
Γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με σκέτη μύτη και σε ταψάκια που έχουμε αλείψει με Flora Soft με βούτυρο, δημιουργούμε στρογγυλά σχήματα, τα οποία προσέχουμε ώστε να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Εάν δεν έχουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής, παίρνουμε μία ποσότητα 20-35 γραμμάρια με ένα κουτάλι της σούπας.
Χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου και ψήνουμε στους 170-180˚C για 25-30 λεπτά.


πηγή flora.com.gr