Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Γλυκάκι ψυγείου για ολες τις ώρες!

  
Υλικά
20 σαβουαγιάρ

Σιρόπι :
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό μισού λεμονιού
1 βανίλια

Κρέμα βανίλια:
1 λίτρο γάλα
80 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
6 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια

Κρέμα βύσσινο :

1 λίτρο χυμό βύσσινο (αν δεν θέλουμε βύσσινο μπορούμε να βάλουμε φράουλα ή ο,τι χυμό μας αρέσει)
80 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
8 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα,εγώ στο βύσσινο έβαλα 9 γιατί δεν είναι τοσο γλυκός χυμός)




Οδηγίες

 Σ' ένα πυρέξ στρώνουμε τα σαβουαγιάρ, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 2 λεπτά (απο την στιγμή του βρασμού αρχίζουμε να μετράμε) και το ρίχνουμε με κουτάλι πάνω απο τα σαβουαγιάρ.

Για την κρέμα βανίλια : βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να δέσει. Την ρίχνουμε καυτή πάνω απο τα σαβουαγιάρ και την καλύπτουμε με μεμβράνη ( να ακουμπάει πάνω στην κρέμα η μεμβράνη) για να μην πιάσει την αντιαισθητική πέτσα και μόλις χλιαρύνει την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει λίγο.



Για την κρέμα βύσσινο : βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ομοίως με την κρέμα βανίλια βράζουμε μέχρι να δέσει ανακατεύοντας με σύρμα, μόλις σχηματιστούν φουσκάλες είναι έτοιμη. Την ρίχνουμε πάνω απο την κρέμα βανίλια και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.





πηγή mypinkbutter.blogspot.gr


Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Πεντανόστιμα γλυκά Ραφαέλο!


«Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που δε θα τη βρείτε αλλού εύκολα και που δε σταματάς ούτε στο… πέμπτο κομμάτι» Συνταγή από Χριστοδούλα Πετρίδου.

ΥΛΙΚΑ


– 300 ml κρύο γάλα
– 1 φακελάκι κρέμα σαντιγί Garni-Γιώτης
– 100 γρ. μαργαρίνη
– 4 φακελάκια μπισκότα σαβουαγιάρ (400 γρ.)
– Λίγος χυμός φρούτου (πορτοκάλι ή ότι άλλο μας αρέσει)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αδειάζεται την σκόνη σαντιγί στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε το κρύο γάλα και «χτυπάτε» μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Παράλληλα, «χτυπάτε» χώρια το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και μαλακό και το προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα, όπου συνεχίζετε να «δουλεύετε» τα υλικά στο μίξερ όλα μαζί.

2. Σ’ ένα βαθύ πιάτο, βάζετε λίγο γάλα, προσθέστε το χυμό της αρεσκείας σας και ανακατεύετε. Κατόπιν, βουτάτε τα μπισκοτάκια σαβουαγιάρ στο μείγμα, ένα-ένα, χωρίς όμως να τα μουλιάζετε (απλά να πάρουν τη γεύση). Στη συνέχεια, πασπαλίζετε τη μία πλευρά του μπισκότου με μπόλικη σαντιγί και έπειτα κολλήστε ένα άλλο (μπισκότο) από επάνω και προσθέστε λίγη σαντιγί γύρω-γύρω. Τέλος, το ανακατεύετε στο ινδοκάρυδο και το βάζετε στο ψυγείο. Όσο περισσότερο μείνει στη ψύξη τόσο πιο νόστιμο γίνεται.


πηγή egynaika.gr/sintages

 

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Το πιο εύκολο και οικονομικό γλυκό- Κορμός κατσαρόλας!

 
Υλικά

2 πακέτα πτι μπερ

1 κουτί εβαπορέ

1 κουτί νερό

5 κουτ. σούπας κορν φλάουερ

7 κουτ. σουπας ζάχαρη

1 κουβερτούρα

1 βιτάμ

1 μικρή φυτική σαντιγύ


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ένα κουτί εβαπορέ και ένα ακόμη νερό! Ρίχνουμε το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνουμε και την κουβερτούρα με το βιτάμ. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Μόλις κρυώσει ελαφρά θρυματίζουμε και τα μπισκότα και ανακατευουμε με τα χέρια το μίγμα! Το στρώνουμε σε τάπερ και έχοντας χτυπήσει και την σαντιγύ την στρώνουμε από πάνω. Γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας. Εύκολο και νόστιμο!


πηγή artozaharoplastiolihoudis.blogspot.gr


Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Ανάποδη νηστίσιμη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, αυγά και ζάχαρη!


Μια μηλόπιτα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν μάλιστα δεκάδες διαφορετικές εκδοχές, σκεπαστή, ανοιχτή, με φύλλο, με σταφίδες, με καραμέλα, τριφτή, με κανέλα και άλλες πολλές.

Για σήμερα που διανύουμε τη σαρακοστή θα φτιάξουμε μαζί μια πολύ πρωτότυπη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, αβγά και ζάχαρη. Ναι καλά διαβάσατε, χωρίς ζάχαρη! Όλη η γλύκα που χρειαζόμαστε θα έρθει από το μέλι και τις σταφίδες που θα χρησιμοποιήσουμε.

Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο γλυκό και πάρα πολύ υγιεινό, ιδανικό για σνακ ή ακόμα και για το πρωινό. Φτιάχνεται εύκολα και με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και αν θα τη θέλατε πιο γλυκιά προσθέστε 50γρ ζάχαρη στα μήλα και 50γρ ζάχαρη στη ζύμη.

Υλικά

4 μήλα
100γρ μέλι
350γρ σταφίδες
150ml σπορέλαιο

300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100ml χυμός πορτοκάλι
3κγ Baking Powder
2κγ κανέλα
1 βανίλια

Οδηγίες

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 250ml ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο Multi  μέχρι να λιώσουν τελείως.

Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Διπλώνουμε αρκετές φορές ένα φύλλο λαδόκολλας, μετράμε την ακτίνα μιας φόρμας κεικ με αποσπώμενο πάτο και κόβουμε τη λαδόκολλα με ψαλίδι. Έτσι έχουμε ένα στρογγυλό φύλο και το στρώνουμε στη φόρμα για να μη κολλήσουν τα μήλα στο ψήσιμο.

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε  το πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.


Προσθέτουμε το αλεύρι, τη κανέλα, το Baking Powder, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει μια σφιχτή ζύμη.

Στρώνουμε στη φόρμα τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Καλή επιτυχία


πηγή olastifora.gr