Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς βούτυρο!


Υλικά


    300 γρ φαρίνα
    2 αυγά
    400 γρ ζάχαρη
    360 ml γιαούρτια
    120 ml σπορέλαιο
    1 κουταλιά σόδα
    3 κουταλιές στιγμιαίου καφέ
    60 γρ κακάο
    2 βανίλιες
    200 ml νερό

    Γλάσο

 
    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    3 κουταλιές κακάο
    40 γρ βούτυρο
    2 βανίλιες

Οδηγίες

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    Διαλύουμε τον καφέ στο νερό.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, την σόδα και τις βανίλιες.
    Βάζουμε λίγο αλάτι, τον καφέ και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
    Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×30 εκατοστών.
    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
    Σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο.
    Όταν ομογενοποιηθεί το κατεβάζουμε και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
    Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο και σερβίρουμε.


πηγή foodaholics.gr