Υλικά
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι λαδιού
2 αυγά
2/3 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι καρύδα
1/2 κ.σ μπείκιν
1/4 φλιτζάνι γάλα
Για το σιρόπι:
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 φλιτζάνι Νερό
Οδηγίες
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το λάδι καλά. Προσθέστε τα 2 αυγά και χτυπήστε καλά.
Κοσκινίστε στο αλεύρι και το μπείκιν και προσθέστε την καρύδα και το γάλα. Ανακατέψτε .
Ρίξτε σε μια βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 24× 24 και αφήστε το μείγμα να παραμείνει στον πάγκο για 20 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς και ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή.
Το κέικ πρέπει να έχει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Ενώ το κέικ ψήνεται κάντε το σιρόπι βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί τελείως.
Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο, ρίξτε το σιρόπι ομοιόμορφα πάνω από το κέικ
(Βεβαιωθείτε ότι το σιρόπι είναι σε θερμοκρασία δωματίου). Κόβουμε και σερβίρουμε.
Από: Nur Ashour και catastrophiccook.
Σχόλια