Σιροπιαστό γλυκάκι με φουντούκια!


Ένα νόστιμο εύκολο και γρήγορο σιροπιαστό γλυκάκι  που εντυπωσιάζει με το σχήμα του αρχικά και με την γεύση του αφετέρου.

Υλικά
1 αυγό
1 ποτήρι λιωμένο βούτυρο και λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1/2 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι σιμιγδάλι
αλεύρι όσο πάρει
1/2 φακελάκι μπεικιν
1 συσκευασία ζάχαρης βανίλιας
φουντούκια

Για το σιρόπι
Υλικά
3 ποτήρια ζάχαρης
3 ποτήρια νερό
8-9 σταγόνες χυμού λεμονιού

Οδηγίες
Αρχικά, ετοιμάστε το σιρόπι. Προσθέστε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αφήστε το να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει.
Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τα φουντούκια σε ένα μπολ και  ζυμώστε.
Διαχωρίστε τη ζύμη σε 2 ή 3 κομμάτια και ανοίξτε τα σε φύλλο.



Κόψτε σε  στρογγυλά κομμάτια και τα βάλτε το ένα πάνω στο άλλο (δείτε τις εικόνες).
Βάλτε τα φουντούκια  και τυλίξτε το.


 Τοποθετήστε τα στο φύλλο ψησίματος και
ψήστε τα σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν  χρώμα.

 Τέλος, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω από το ζεστό γλυκάκι.


πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .turkischegerichte.com

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !