Τριανταφυλλένια μηλοπιτάκια πεντανόστιμα!


Υλικά
Για τη ζύμη


100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου),
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι -το μέγεθος του φλιτζανιού τσαγιού είναι: 110 ml
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ  σκόνη βανίλιας
3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις -το μέγεθος της κουπας είναι: 200 ml

Για τη γέμιση
2 μήλα μεσαίου μεγέθους
3 κ.σ.  ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα
100 γρ θρυμματισμένο καρύδι.

Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη.

Οδηγίες

Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε την κανέλα και το θρυμματισμένο καρύδι και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για να ετοιμάσετε τη ζύμη, ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι αργά και ζυμώνουμε καλά.
Έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Παίρνουμε κομματια μεγέθους πορτοκαλιού από τη ζύμη .Τοποθετούμε λαδόκολλα κάτω την ζύμη πάνω και πάνω από την ζύμη ξανά λαδόκολλα  και ανοίγουμε σε φύλλο.

Χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι για να κόψετε στρογγυλά κομμάτια.
Στη συνέχεια κόψτε  σταυρωτά τις 4 άκρες.
Τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης και κλείνουμε σχηματίζοντας έτσι  ένα μπισκότο σε σχήμα τριαντάφυλλου.



Τοποθετήστε τα  μπισκότα σε λαδοκολλα  σε   ένα ταψί.
Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.




 Όταν κρυώσουν αρκετά, πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη πάνω τους και σερβίρουμε.
Αυτή η συνταγή μπισκότων  είναι για 48 μπισκότα.


πηγή recipesmaking.com

 

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !